Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 авг. 2018, 13:03 ч.

Не знам какво става по тия пътища

 • 15 231
 • 303
 •   1
Отговори
# 270
 • София
 • Мнения: 975
Аз съм и от двете страни - и на пешеходец, и на шофьор. Работя в центъра на София и не мога да ходя на работа с колата, използвам градския транспорт, защото няма къде да паркирам. Та в тази връзка мога да кажа, че и от двете страни има и такива, които се държат както трябва на пътя, има и такива, които са арогантни и нахални. На пешеходна пътека изключително рядко ми спират, повечето гледат да минат пред мен. И изобщо не съм съгласна, че жените са по-нетолерантните шофьори, напротив! Мъжете избиват комплексите си като се качат в автомобила. От друга страна онзи ден излизах от паркинг на голям супермаркет и един господин се изправи точно пред колата и най-нагло не се подмести докато не му свирнах. Е, вижда, че искам да изляза, не беше с количка, явно чакаше някой до друг автомобил и застана нарочно на средата на пътя. Кой да го пази, ако той сам не се пази?! Да, шофьорът е длъжен да спре, но хората не мислят, че това е автомобил и всичко може да стане и както водачите, така и пешеходците имат права, но и задължения на пътя и правилата са, за да се спазват от всички.

# 271
 • Варна
 • Мнения: 15 223
Ето. Ама на повечето пешеходци не им изнася да го прочетат това и да го проумеят.

https://news.bg/crime/peshehodetsat-nyama-absolyutno-pravo-na-ze … katski-savet.html

# 272
 • Мнения: 605
Лошо състояние на пътищата,некадърни,безхаберни шофьори,които не спазват правилата на пътя,всеобщо чувство за безнаказаност у мутри със скъпи джипове и всякаква паплач,по някаква причина добрала се до лъскава маркова кола или изобщо кола-ето това става.Няколко фактора,които взети заедно,предизвикват трагедии.А,да,и безучастието на пътната полиция,която не спира нарушителите и не ги праща,където трябва.

# 273
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 914
Когато си карах специализацията във В.Търново се впечатлих, че всички коли ми спират на пеш.пътека. Мислех си, брей, какви възпитани и свестни хора, в София такива филми няма. Или поне в нашия квартал няма всички да ти спрат. Обаче, по-късно, колегите от В.Търново ми обясниха, че из центъра навсякъде има камери и а не си спрял на пътеката, а още на другия ден имаш честитка по пощата за глоба. А то аз пък какво си помислих.... Значи имало начин.

# 274
 • weltweit
 • Мнения: 8 564
Оооо, простакът се поправя само ако му бръкнеш в джоба, друг начин няма. Аз съм за камери и за глоби, даже може да се увеличат глобите. И промоция ако го платиш до месец(намаля се глобата да речем с 50%). Тъпото е, че съм виждала откровенно как засичат и се пререждат нагло за ляв завой, а катаджията си седи в будката или регулировчик има и си трае. Дано поне от КАТ ги снимат и ги честитят тия нахали, а дано, ама надали...

# 275
 • Варна
 • Мнения: 15 223
За оня кретен с черния джип четохте ли, дето бил жената, която следвала линейката с мъжа й? Нямам думи.

# 276
 • София
 • Мнения: 975
Четох, както и че според полицията няма упражнено насилие над жената. Е, за какви закони и оправяне на положението изобщо си чешем клавиатурите в тази тема?

# 277
 • Мнения: 2 320
И до сега още не са казали името на побойника. Значи е някой от голямото добрутро Neutral Face

# 278
 • постоянно
 • Мнения: 6 898
Мисля ,сме на второ място в Европа ( След Румъния ) по брой на моторни пътни произшествия и жертви.
Много са факторите за това според мен
Липса на толерантност , лоши пътища, неопитни шофьори каращи бързи коли , неспазване на правилата за пресичане на пътищата от пешеходците,  липса на строги  наказания от страна на органите за контрол .......
Едно от най-лошите е манталитета ни - най-лошата комбинация . Не обичаме да спазваме правила и страдаме от мания за показност и надмощие .

Sunglasses

# 279
 • Мнения: 2 474
Много са факторите за това според мен  Липса на толерантност, лоши пътища, неопитни шофьори каращи бързи коли , неспазване на правилата за пресичане на пътищата от пешеходците,  липса на строги  наказания от страна на органите за контрол .......Едно от най-лошите е манталитета ни - най-лошата комбинация . Не обичаме да спазваме правила и страдаме от мания за показност и надмощие .
Sunglasses
Да добавим и каращите без книжки, шофиращите неграмотни в буквалния смисъл на думата от етноса с купени книжки, лиспата на адекватни наказания за всички нарушители!

За оня кретен с черния джип четохте ли, дето бил жената, която следвала линейката с мъжа й? Нямам думи.
Защото важат законите на джунглата в една посткомунистическа, мутренска държавица, в която дори премиерът е мутра. Sunglasses Мутрите - политически, "олигарси" или обикновени - недосегаеми, правосъдието - облужва мутрите, а народът си псува и възмушава само по форуми, не иска пряка демокрация, явно добре си му е така, като жертва... Sunglasses

# 280
 • Мнения: 47
Много са факторите за това според мен  Липса на толерантност, лоши пътища, неопитни шофьори каращи бързи коли , неспазване на правилата за пресичане на пътищата от пешеходците,  липса на строги  наказания от страна на органите за контрол .......Едно от най-лошите е манталитета ни - най-лошата комбинация . Не обичаме да спазваме правила и страдаме от мания за показност и надмощие .
Sunglasses
Да добавим и каращите без книжки, шофиращите неграмотни в буквалния смисъл на думата от етноса с купени книжки, лиспата на адекватни наказания за всички нарушители!

За оня кретен с черния джип четохте ли, дето бил жената, която следвала линейката с мъжа й? Нямам думи.
Защото важат законите на джунглата в една посткомунистическа, мутренска държавица, в която дори премиерът е мутра. Sunglasses Мутрите - политически, "олигарси" или обикновени - недосегаеми, правосъдието - облужва мутрите, а народът си псува и възмушава само по форуми, не иска пряка демокрация, явно добре си му е така, като жертва... Sunglasses

да споделя пресен пример от тази сутрин която казва много за това що за порода сме. карам зад един стар опел и гледам на багажника надпис (срам ме е да го напиша ама е на английски та по-малко щети надявам се, не мога да го премълча): 'you don't like my driving? write an email at eatshit@gofuckyourself.bg'
надявах се това да е стар надпис от страната на произход на колата но уви, с това .бг....

е, това сме за съжаление, всички ние, няма мърдане, всички сме в кюпа.

# 281
 • Мнения: 605
Ако си обикновен човек и съгрешиш,ти съдират кожата.Но ако си батката с джипа,карай да върви.И да,споменатото по-горе обобщава целия манталитет на много български шофьори.Дори да застрашава живота ти,на него му е все тая какво ти е на теб.
Но само с глоби няма как да стане.Трябва и да влизат в затвора от време на време.Иначе баровецът ще се бръкне и ще си плаща всеки път.Когато знаят,че няма да им се размине,само като бутнат дебелата пачка,ще видим дали ще са толкова самоуверени.
Защото,да убиеш човек с колата си,не е нещо дребно.Или да го превърнеш в жив труп.Знаете за кой случай говоря.Момичето му отнеха най-хубавите години,защото русият батка от Русия решил да се прави на тарикат и карал пиян.

# 282
 • Мнения: 2 225
Ами вчерашният случай. Човек бута колело на пешеходна пътека и е убит. Шофьорът бяга и отива по-късно в полицията с адвокат... Дори не си е направил труда да спре да види жертвата да не би да е жива и да има нужда от помощ. А после пак условна сигурно като келемето, което с мотора с 80 км/ч уби момиче пак на пешеходна пътека.

Искам само да кажа на шофьорите, които се дразнят на пешеходци "простаци". Шофьорът седи на г...за си и му се налага да полага неимоверни физически и психически усилия да не кара с 80 между блоковете, а пешеходците, които може да са възрастни, да имат заболяване, да мъкнат торби - трябва вместо да минат кратко и по равно, да изкатерят ей това стълбище, (построено токущо, впрочем, преди се пресичаше нормално)между един мини-мол и жилищни блокове, за да не се налага на ганьото да кара бавно:

# 283
 • Мнения: 2 382
Еее, правилата трябва да се спазват от всеки. Както нищо не извинява шофьорите, че нарушават правилата, така и нищо не извинява пешеходците. Иначе тогава да се махнат всички зебри и всеки да си пресича както му е удобно. То почти всеки може да си намери извинение. Все пак това, че градът на повечето места не е направен да е удобен за пешеходците, не е по вина на шофьорите.

# 284
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 2 659
Иначе тогава да се махнат всички зебри и всеки да си пресича както му е удобно.
ами то така се случва. пешеходците вървят по платното, бутат се колички с бебета също по платното, пресичат където им скимне и на практика са най-ненаказуеми.

Общи условия

Активация на акаунт