Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За или против фирма заинтериорен дизайн

 • 7 498
 • 70
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 17 171
За капането евентуално ще предвиди редуциращ вентил за налягането, ама не винаги помага. За миризмите не е нужен експерт да ти каже да купиш аспиратора с най-големия дебит и да има клапа. И пак не е панацея.
Като цяло и аз съм с особено мнение за тази порода хора. Предполагам, че има скъпи и компетентни такива, които обзавеждат милионерски жилища, ама те са друга категория.

# 61
 • София
 • Мнения: 683
Всъщност, цялата ми къща я имам в 3д, дори си нарисувах собствените мебели с цветове и текстури, размествах ги накрая, за да си избера подредба.

Нямам бойлер.

Миризмите при готвене не зависят от подбора на мебели, а от множество архитектурни, конструктивни и технически решения. Ни най-малко не зависят от избора ми на плот в кухнята, цветовото или дизайнерското оформление на помещенията. Нека правим разлика между дизайнер и архитект.

Нямам нищо против интериорните дизайнери и бизнеса им, но си правите супер анти-реклама в момента. Всеки човек с познания по 3д моделиране ще се справи с "котите", а "тръбички" и "кабели" са инсталации, които, надявам се, са изградени преди избора на маса и столове за трапезарията....

 Когато си правиш кухня имаш възможност да си сложиш колкото е необходими контакти и на подходящите места. Има възможност да си преместиш мивката на удобното място. За целта се правят някои промени в инсталациите. 
В стаите също ми се е налагало да местя контакти, за да ми бъдат удобни. Правила съм и вградено осветление.

За мен дизайнерите имат опит и предлагат решения до които хора без опит биха стигнали в процеса на използване на помещението .

Разбира се ако човек се разтърси за информация, може и сам да се справи Simple Smile

Давам произволен линк за правилно подреждане на кухня, на тази база лягат и дизайнерите, след което се съобразяват с размерите и вида на помещението, следва избор на стил и накрая материи и цветове.

https://starer.ru/bg/correct-arrangement-of-kitchen-cabinets-erg … tchen-the-basics/

# 62
 • Между гори и планини
 • Мнения: 6 303
Работният триъгълник е измислен още през 50те, когато жените са готвели закуска, обяд и вечеря. Общо взето , за да е удобно и да не се изминават едни излишни метри, които се превръщат в километри.
Има си хитрости и е осветлението , в избора на материи, цветове, нюанси. Понякога обикновен селски дом, но с мебели от естествени материали, е много по уютен от дизайнерски и скъп.

# 63
 • Мнения: 476
Добре, но има толкова много фирми и дизайнери, че обикновения човек не знае на кой да се спре.

# 64
 • Между гори и планини
 • Мнения: 6 303
Когато аз работех, нямаше нито една такава фирма. После стана модерно. Аз дори се водех проектант, в последствие интериорен дизайнер, ученето в художествена паралелка помага. Сега и сина ми на 14г проектира на компютъра, всеки може така.
Съвет как да откриете най- доброто за себе си, нямам. Винаги съм била готова на приятели които правят ремонт, все казват, че ще се оправят сами.

# 65
 • София
 • Мнения: 683
Аз лично не съм ползвала, но моя приятелка мина през това и аз покрай нея.
Според мен е въпрос на късмет  да попаднеш на точния човек и лично усещане за това което искаш.
Приятелката ми  имаше на разположение мезонет и картбланш за обзавеждането.
Първата фирма изпрати една жена с която с приятелката ми все едно говореха на различен език. Накрая се разбраха да изпрати проект.
Втората подаваше разни идеи, като скрито осветление, лед лента над завесите и разни други такива идеи. За всеки шкаф се коментираха размери, чекмеджета, крепежни елементи, предложи й в холокухнята да я направи на  две нива. Последва отново проект
Не можех да повярвам, но приятелката ми избра проекта на първата с някои малки корекции, част от които бяха идеи на втората, като скритото осветление.

# 66
 • Мнения: 476
А всеки от тези проекти струва пари нали?
След като има толкова много опции, как да се ориентира човек с кого да работи? Могат ли да направят демо, да дадът прибшизителна оценка за проект? Да предложат различни стилове, да прегледаме предишни реализирани проекти?

Аз се интересувам от интериорен дизайн на жилище, което е готово до ключ от 2010 с готова кухня, която не ми харесва, и готови бани. Не искам да къртя и ремонтирам отново, защото ще ми седне прекалено скъпо а и някои неща ми харесват. Но бих пребоядисал. Та дали ще има дизайнер, който да се навие да ми направи проект, като се стреми да съчетае текущото състояние с нов дизайн, като се коментира дали има смисъл нещо да се преправя.

Друг въпрос - кухнята е голям бокс (9кв) с широки плъзгащи се врати, които я затварят. Аз искам да я отворя към хола (open space). И за целта искам да махна вратите и стените в страни от тях, за да се отвори по-добре кухнята и да е по-широко и евентуално да има широко място за плот или остров със столчета. Ще може ли това да стане без да се наранят плочките по пода?

# 67
 • Между гори и планини
 • Мнения: 6 303
Това за наранявания по плочките, кой интериорен дизайнер ще ви гарантира? И майсторите не могат. Всичко се случва.
1997 до 2003 проекти съм правила абсолютно безплатно, както казах тогава се водех проектант. Новата специалност - интериорен дизайнер дойде по късно. По късно клиенти са ми плащали на квадрат, тук четох , че са им и вземали на кубик. Отдавна не работя в сферата и не следя новостите, освен че си падам по класически стилове и неонови лампи, лунички и гипсокартон ме карат да 🤢

# 68
 • София
 • Мнения: 683
Ами да, проектите струваха пари
 Втората жена, каза че е правила проекти като се е съобразявала с текущото състояние на апартаментите, дори е имала изисквания да се запазят някои мебели. Според нея играта с цветовете и материите правят чудесна. Предполагам, че може всичко.
Сериозните фирми би трябвало да имат портфолио което да покажат.

А за ремонта, не зная дали някой ще се наема да гарантира, че ще се запазят плочките, може да се постараят да ги запазят, но гаранция....

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 20:43 от Алекс :)

# 69
 • Far away from here...
 • Мнения: 1 233
Най-простият начин човек да се ориентира кого да избере за свой дизайнер, е да разгледа вече реализирани проекти, както и да получи референции от приятели/познати. След това - личен разговор, в който се натрупват допълнителни впечатления.

# 70
 • Мнения: 4 196


Друг въпрос - кухнята е голям бокс (9кв) с широки плъзгащи се врати, които я затварят. Аз искам да я отворя към хола (open space). И за целта искам да махна вратите и стените в страни от тях, за да се отвори по-добре кухнята и да е по-широко и евентуално да има широко място за плот или остров със столчета. Ще може ли това да стане без да се наранят плочките по пода?
Ако се подложи дебел картон и майсторите внимават ще стане. Вратата хваната ли е за пода? Под стените няма плочки предполагам? За това по-скоро трябва да се помисли.

Общи условия

Активация на акаунт