Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 891
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Почнете с очен. Моят син миналата година имаше припадък. Ние с дъщеря ми често сме имали, ама нали- типично женски проблем. Но ето, че и той имаше. Ходихме и на очен, да. За главоболие задължително очен.

# 466
  • София
Почнете с очен. Моят син миналата година имаше припадък. Ние с дъщеря ми често сме имали, ама нали- типично женски проблем. Но ето, че и той имаше. Ходихме и на очен, да. За главоболие задължително очен.
Ще го заведе майка му, задължително, взе направление. Но като знам,че при нас е наследствено,( през поколение, с аура и без аура, баба ми с аура, майка ми без аура, аз с аура, дъщерята без аура, сега внука е поколението на което му се пада с аура, ама мислех,че мъжете мигрена не ги лови.),и че цял живот какви ли не изследвания ми правиха и всичко беше Б.О. така не можаха да разберат защо ги получавам пристъпите.Аз сама се наблюдавах и разбрах,кога се проявяват - при уплах, при магнитни бури, хормонални нарушения, дори и капка алкохол да има някъде, смяна на времето , атмосферното налягане.Предполагам,че дори и да му изпишат очила или лечение,това няма да спре мигрената.Само се моля се да не е мигрена, щото знам какво е. Cry На мен обичайните заподозрени като кока-кола, кафета, шоколад, ядки не ми действаха провокиращо.

# 467
Тайне, как с аура? Какво е това? Иначе от очния лекар може да си търсите за невролог.

# 468
  • София
Тайне, как с аура? Какво е това? Иначе от очния лекар може да си търсите за невролог.
С аура означава, че започват да ти трептят светлинни петна пред очите. Обикновено ги виждаш трептенията в кръг пред едното око,затова му казват и аура. Даже и да си затвориш очите се виждат.Предимно е пред/около едното око, но и с другото не виждаш много-много. И така се увеличават и усилват, че в един момент, гледаш, но почти нищо не виждаш, само трептене, както трепти маранята над напечен асфалт. Това трае между 20 и 45 минути и като те зацепи яко главата, всичко спира, зрението се изяснява.Понякога и ръцете се схващат, понякога искаш да кажеш нещо , но не можеш, само нечленоразделни звуци излизат.Гадничко си е.Имала съм такова трептене по няколко денонощия, но тогава ми бяха разбутани нещо хормоните( след кюртаж за полип, бяха ме престъргали и няколко месеца нямах цикъл, беше ад).Понякога тъкмо спре да ти трепти пред едното око, започва пред другото и така не само едната половина от главата заболява, ами и другата.Някои хора пият лекарства с кофеин и пресичат пристъпа.Аз изчаквах да мине, да ме заболи главата и тогава да пия нещо за болката, щото пресечех ли го, после ме повтаряше.

# 469
Не се настройвай. Може да не е.

# 470
  • София
Не се настройвай. Може да не е.
Дано да не е,че е голяма гадост.

# 471
Ясно! Мерси много.

# 472
След почти 2 мес. обикаляне от спешното до джипито, от възпален нервус фибуларис, възстановен благодарение на остеопат, от неспиращи изтръпвания, мравучкане и т. н., се останови, че съм с “малко анемия”. Понеже е малко допълнителни изследвания няма да назначат, щот тук са на принципа “Природата си знае работата”, поне от парацетамола се отървам Simple Smile Ще помоля да ме насочите какви витамини да приема, понеже сега чета, че желязо и б12 са несъвместими, а това, което приемам съдържа и двете. Предварително благодаря, прилагам резултати. На личната не споменах, че за седмица съм приемала по 1 таблетка милгама н, бо едва ли се е отразило.

# 473
То че ще взимаш желязо,ще взимаш. Ама обърни внимание и на тсх. Май е високо.

# 474
А желязото не е ли в референтните граници, поне аз така виждам?

Питам щото на мен хемоглобина ми все е бил малко под долна граница, а желязото в норма т.е. не винаги е желязодефицитна анемия.
Колежката ми беше след продължително боледуване с много нисък хемоглобин, под 100 май беше - дигна го с редовно пиене на сок от червено цвекло.

# 475
Хематокрит и хемоглобин под граница, феритин и останалите показатели на долна граница? Аз не съм лекар, но дъщеря ми е с нисък феритин и се интересувах. Според мен анемия и основание за прием на желязо е налице. Ако приемаш б12 желязото ще падне още, да. Потърси информация в съответните теми.
Тсх пак казвам е височко, не е лошо ендокринолог да прегледа жлезата на ехограф и да пусне и антитела.

# 476
  • София
Да попитам , на най-задната част на езика , имам някакви “бабунки” тип пъпки , някои с бяло връх , и по стената на гърлото (във видимата му част) имам бели налепчета.

За какво говори това ? Без да имам температура или болки в гърлото.

И дали в аптеките се продават тампончета за взимане на гърлен секрет , вкъщи ?

И друго , за да отида на гастро , какви изследвания да си направя ?
Евентуално да отхвърли или докаже , рефлукс , язва, гастрит , метероизъм , тумори някакви ?

# 477
В някои големи аптеки се продават стерилни тампони, но е добре да бъдат с хранителна среда. Когато взимаш секрета, трябва сутрин, на гладно, преди да си си мила зъбите и да не си пила даже вода.

# 478
  • Бургас
Да попитам , на най-задната част на езика , имам някакви “бабунки” тип пъпки , някои с бяло връх , и по стената на гърлото (във видимата му част) имам бели налепчета.

За какво говори това ? Без да имам температура или болки в гърлото.

И дали в аптеките се продават тампончета за взимане на гърлен секрет , вкъщи ?

И друго , за да отида на гастро , какви изследвания да си направя ?
Евентуално да отхвърли или докаже , рефлукс , язва, гастрит , метероизъм , тумори някакви ?

Гастроскопия - назначава се от гастроентролог.

С какви оплаквания си?

# 479
  • София
Оплакването е въздух , който все едно засяда в областта на гърлото , все едно имам буца в гърлото (не знам как да го обясня ) . И постоянно дразнене в гърлото. Но не са киселини.

Общи условия

Активация на акаунт