Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Какво помага при задух /диспнея/ вечер и невъзможност да се поеме въздух? Става въпрос за възрастен човек на 90 г...Трима кардиолози го гледаха у дома, откриха му сърдечна недостатъчност и му изписаха фурантрил, но няма резултат. На нервна почва било...Възможно е да има течности в белите дробове, но не можем да го заведем на рентген.

Dream Team, най-добре някой от тези лекари питайте, дори и по телефон да е. Те знаят какъв е проблемът. Иначе се използват различни средства - диуретици, за разширяване на бронхите, стероиди, успокоителни, кислородна терапия, но нека те да решат кое е подходящо за човека. Peace

Питахме по телефон и 3 пъти преглед у дома  си платихме, изписаха си техните лекарства, основно фурантрил през ден и това е

# 496
Хубаво, де, кажете им, че тоя фурантрил не върши работа. Друго да предложат. Ветдоктор лекува кучето ми с фурантрил/има подобни проблеми/ и нямаше резултат, но го спря човекът, явно не е там проблемът, ама кучето не може да каже нищо. А това е  човек все пак, да предложат друго лечение. Живо мъчение си е задушаването. На наш познат бяха домъкнали кислородна бутилка и жена му слагаше не знам на колко време и кога маска някаква да диша. Но лекар трябва да реши, иначе си е опасно сами да предприемате нещо. Не знам дали не играе роля и факторът възраст, дори за моето куче се сблъсках с него, било на много години. Много-малко, никой не трябва да бъде оставен да се мъчи, нали за това са докторите, да помогнат, не да ми философстват.

# 497
Знаете ли каква е цената без направление за кардиолог и ехография на сърцето?

# 498
Зависи къде
В кардиологичната болница в София е 100 лева за дете и май около 60-80 за възрастен...не помня точно, но беше под 100 за възрастни. В други болници зависи от ценоразписа.

# 499
Знаете ли каква е цената без направление за кардиолог и ехография на сърцето?
Около 100 лева,Сити клиник-Кардиологичен център.Ако искаш може да си запазиш и да попиташ за час при най-добрият ни кардиолог проф.Иво Петров за консултация.Само предлагам вариант.

# 500
Благодаря за препоръчването,но за жалост София ми е прекалено далеко!Да ясно е ,че не са на всякъде едни и същи,но долу горе да имам напредстава.Тази цена включва и двете неща ли?

# 501
Да,ехо-кардио-графия.

# 502
Да за ехокардиографията разбрах,но и прегледа ли включва?

# 503
Да.Това си е един дълъг преглед,около 30мин.

# 504
Майка ми след операция на миома, пощуря да си ходи на 4тия ден, по принцип се лежи 6. Опасно ли е ? Завеждащата АГ я е изписала, но нейният  доктор и се накарал. Така или иначе една нощ мина вкъщи, остава още един ден до утре. Аз съм надалеч и се притеснявам много.  Sad Какво може да стане?

# 505
  • София
Майка ми след операция на миома, пощуря да си ходи на 4тия ден, по принцип се лежи 6. Опасно ли е ? Завеждащата АГ я е изписала, но нейният  доктор и се накарал. Така или иначе една нощ мина вкъщи, остава още един ден до утре. Аз съм надалеч и се притеснявам много.  Sad Какво може да стане?

Щом е добре Wink След секцио изписват на ден 5 така, че.... За разреждане на кръвта дали ли са й нещо? Аспирин протект поне? Сега е по важно хем да се раздвижва, хем 6 месеца да не вдига нищо по-тежно от 1 кило.

# 506
Защо да не вдига тежко? Каква е логиката. И аз имам забрана да вдигам тежко. Операция за прехване на сраствания след  2 броя секцио и вагинална пластика.

# 507
От тежестта се натоварва мускулатурата на тазовото дъно и се получава смъкване на органите.

# 508
Хематокрита ми е почти на долна граница... 0.37.
Гладувах около 10 дни преди самото изследване и също така три дни преди него ми свърши месечния цикъл.
Възможно ли е това да е повлияло на стойността ?
Тази година това ми е третото изследване на кръв.Предните два пъти е било 0.38 и 0.39.

# 509
  • Карнобат
Здравейте!Искам да попитам следното.Преди няколко години ми откриха единичен нетоксичен възел на щитовидната жлеза.Подложих,се на биопсия и се оказа,че няма нужда нито от оперативна намеса,нито от медикаменти а на всеки 6 месеца да се явявам на контролен преглед.Проблема е,че тогава се преместих в друг град и започнах работа и така и не отидох до ден днешен.Само,че от един месец започнах стархотно да се потя,напълнявам,болки в гърлото,отпадналост ей такива симптоми.Възможно ли е да се дължи на този възел?Родих секцио през май и се питам дали бременността не е "отключила" нещо свързано с щитовидната жлеза.Определено ще отида да се видя,но исках преди това и да се допитам дали не е от преумора всичко,защото сама гледам детето си.

Общи условия

Активация на акаунт