Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 888
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
даа същото го имам и аз понякога,все едно бучка хляб ми е заседнала, откриха ми рефлукс и герб.
това постоянно дразнене на гърлото са киселините, не се притеснявай не е тумор, отиди на лекар най добре.
ранитидин ми помага и смукане на гавискон

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 17:52 от begeli

# 481
  • София
даа същото го имам и аз понякога,все едно бучка хляб ми е заседнала, откриха ми рефлукс и герб.
това постоянно дразнене на гърлото са киселините, не се притеснявай не е тумор, отиди на лекар най добре.
ранитидин ми помага и смукане на гавискон
Как ти го откриха

# 482
  • Бургас
С гастроскопия -приспиват те и с камера оглеждат стомаха, в Стара Загора ми правиха това изследване,
др.Сираков.

# 483
Здравейте. Колко време важи направление за ревматолог? Питам защото някои са 30 дни, но други са повече, май 40 или 45. Благодаря предварително.

# 484
Мисля, че всички са си 30 дни

# 485
Благодаря. Чувала съм, че някои са повече, но може вече да не важи. Ще се радвам и на други мнения.

# 486
Преди време можеше да се направи вторичен преглед до 45 дни, но го промениха. Направлението е до 30 дни, вторичен преглед също до 30 дни.

# 487
  • София
С гастроскопия -приспиват те и с камера оглеждат стомаха, в Стара Загора ми правиха това изследване,
др.Сираков.

Много благодаря за инфото.
Упойката тежка ли е ? Знам , че е пълна , но точно заради пълни упойки отлагам 1-2 операции .
Добре ли се понася , казват ли нещо за рискове .
И друго с каша и рентген няма ли да се открие също ?

# 488
Здравейте от около месец си опипвам топче в мускула на 3-4 пръста  под лакътя но не под самия лакът а на меката част, от по-вътрешната страна на мускула. Не се вижда, напипва се само при натиск. Като натисна боли. Чувствам леко-схваната цялата лява част - плешки, ръка, лакът.  При натиск болят и точки на лакътя и нагоре по ръката. От години имам подобни болезнени точки при натиск на на ребрата под мишницата, сега и лопатките, лекар беше казал че е плексит. Около 2-3 седмици преди да се появи топчето ми биха ваксина против тетанус заради ухапване от нещо, което не беше сигурно дали е кърлеж и получих уплътнение от нея, но това беше над лакътя, не знам дали има връзка. Към какъв лекар да се обърна? Питах педиатърката на детето, каза че може да спукано съдче в мускулите и му трябва време да се оправи. Аз имам чувството че има връзка с лакътната ства и мускулите около лакътя защото като цяло движението там е болезнено при разяко сгъване, завъртане. Работя много на компютър, но чак топче с големина на бобено да се получи от това ...

# 489
  • Бургас
Всеки човек  различно реагира на упойката, аз съм раждала секцио и не беше толкова тежко, а пък тази за изследването беше доста  лека, не е страшно  Hug

# 490
Какво помага при задух /диспнея/ вечер и невъзможност да се поеме въздух? Става въпрос за възрастен човек на 90 г...Трима кардиолози го гледаха у дома, откриха му сърдечна недостатъчност и му изписаха фурантрил, но няма резултат. На нервна почва било...Възможно е да има течности в белите дробове, но не можем да го заведем на рентген.

# 491
По темата за стомах,гастроскопии,упойки и тн.,ами аз да ви кажа пак-става и с каша,но ако резултата е незадоволителен,може и гастроскопия.Съвет-не ходете в държавни болници,там има "най-различни" упойки и "най-различни" сестри,не се знае какво ще ви сложат и дали студенти няма да се обучават на вас.
Отивате в частна болница,слагат ви венозна упойка,няма тръби в гърлото,няма повръщане после с дни,няма "отмъщението на сестрите" и тн. Simple Smile

# 492
А със стомаха как е. Може да има киселини, рефлукс и прочие проблеми, особено ако приема много лекарства, яде късно, лежи много. Пробвайте нещо просто като ранитидин за няколко дни.
Другото на баба ми също има задух от калцирани съдове поради възрастта. Ами пулмолога й даде помпичка с кортикостероид да облекчи, макар че няма астма. За мен е странно решение, но тя имаше облекчение.
Та опитайте симптоматично лечение...ако няма противопоказания с другите заболявания и лекарства

# 493
Преди време можеше да се направи вторичен преглед до 45 дни, но го промениха. Направлението е до 30 дни, вторичен преглед също до 30 дни.

Благодаря.

# 494
Какво помага при задух /диспнея/ вечер и невъзможност да се поеме въздух? Става въпрос за възрастен човек на 90 г...Трима кардиолози го гледаха у дома, откриха му сърдечна недостатъчност и му изписаха фурантрил, но няма резултат. На нервна почва било...Възможно е да има течности в белите дробове, но не можем да го заведем на рентген.

Dream Team, най-добре някой от тези лекари питайте, дори и по телефон да е. Те знаят какъв е проблемът. Иначе се използват различни средства - диуретици, за разширяване на бронхите, стероиди, успокоителни, кислородна терапия, но нека те да решат кое е подходящо за човека. Peace

Общи условия

Активация на акаунт