Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 47 860
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
След инжекция против тетанус - има ли някакви ограничения? Алкохол?

Да си порка спокойно Wink) Няма страшно.

# 541
  • София
didka изчакайте да се видите с хематолог. Според мен той ще назначи допълнителни изследвания. Няма смисъл да се харчите на сляпо с допълнителни.
Стискам палци да е наред всичко.   

Daisy аз знам, че единствения тест за хеликобактери който е меродавен е проба от стомаха.
Благодаря за отговора... Надявам се все пак отрицателният кръвен да е точен.

Сигурен е само положителния кръвен. Отрицателният може да е фалшиво-отрицателен.

# 542
didka изчакайте да се видите с хематолог. Според мен той ще назначи допълнителни изследвания. Няма смисъл да се харчите на сляпо с допълнителни.
Стискам палци да е наред всичко.   

Daisy аз знам, че единствения тест за хеликобактери който е меродавен е проба от стомаха.
Благодаря за отговора... Надявам се все пак отрицателният кръвен да е точен.

Сигурен е само положителния кръвен. Отрицателният може да е фалшиво-отрицателен.
До колкото разбрах кръвният отразявал и дали си боледувал преди от бактерията. Затова било малко обьркващо. Аз никога не сьм я имала открита правих просто изследване профилактично. Да се надявам, че няма грешка все пак.

# 543
  • Тра-ла-ла
След инжекция против тетанус - има ли някакви ограничения? Алкохол?

Да си порка спокойно Wink) Няма страшно.
Аз за мойто поркане питам. Благодарско Hug

# 544
При мерене на кръвно първия тон за горната граница ли се отчита, дори и да е единичен или когато следват последователно, защото няколко кардиолози казват различни неща

# 545
Тази нощ се събудих и ми беше лошо и ме тресеше без топли или студени вълни .Сутринта същата работа гадене и обложен език чак пенест на какво може да се дължи това.Да добавя ,че имам и страшен запек от няколко седмици без лекарства не мога да се изходя дали има нещо общо или?

# 546
Да питам - наистина ли е толкова здравословно и полезно да се спи без възглавница?
Така нощ спах именно така и сега, на сутринта, нито усещам врата си схванат и болезнен, нито пък го чувствам по-добре от нормалното. Т.е. никаква разлика.
Но ако наистина ползите са повече от тези при спането с възглавница, бих продължила в същия дух.
Само ми е интересно, като спиш на една страна, вратът ти не се ли натоварва повече, когато нямаш какво да си подложиш отдолу? newsm78

# 547
  • Тра-ла-ла
Как ще е по-здравословно без възглавница?! Rolling Eyes Ако човек е здрав - може и да не усети разликата на сутринта. Но след известно време...

# 548
Е, цял живот това слушам и чета навсякъде. Simple Smile Напиши в онлайн търсачката "Sleeping without a pillow" или "Спане без възглавница" и ще ти излязат стотици статии по въпроса.

# 549
  • Тра-ла-ла
На днешно време всеки се изява като капацитет. В нета е пълно с всякакви статии, дори взаимоизключващи се. Шоколадът е полезен. Шоколадът е вреден и т.н. Аз имам дискова херния на врата и шипове и ми е трудно да си намеря удобна възглавница....какво остава да спя без възглавница...

# 550
Може би е до навик, аз така спя от години, без възглавница. Но не защото съм прочела, че е полезно, просто на мен така ми е по-добре. Единствената възглавница, на която мога да спя удобно е от тоя тип, не точно показаната, а формата имам предвид:

Скрит текст:

Така че пробвайте и вижте на каква възглавница ще се наспивате и ще се чувствате добре.  Peace

# 551
Моята е същата като показаната, но нали това казвам - че и с възглавница, и без, разлика не виждам, поне от 1 път спане без възглавница, не засякох никаква промяна.
Нямам проблеми с врата уж - от време на време ме понаболява леко, но това е нормално, защото по цял ден седя прегърбена.
Колкото до ползите от "упражнението" - не става въпрос за скорошни изследвания. Както казах, цял живот, буквално от дете, слушам колко е здравословно да се спи без нищо под главата. Та, затова реших да попитам дали наистина е така, но явно и тук мненията ще са разнопосочни. Simple Smile

# 552
Краката ми оттичат.Мислех, че е само от задържане на вода, но последните 3 дни ми се поду и ходилото,глезенът,пръстите, целият прасец ... вчера даже бедрата и сгъвката от вътрешната страна на лакътя, краката ми даже синееха ... Не ми се случва за първи път, пила съм хапчета против задържане на вода,но почти без ефект.Реших да отида на лекар и да пусна изследвания.Та въпросът ми е какви изследвания трябва и на какъв лекар?

# 553
Кардиолог на първо място.

# 554
Аз задължително бих изследвала показателите на ЩЖ - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT.
Освен това - Инсулин + Глюкоза, еднократно, на гладно.
Сърцето и бъбреците май също правят такива поразии.

Общи условия

Активация на акаунт