В 9ти месец настаняваме се вече, чакаме те ОКТОМВРИЙСКО човече / 2018

• 46 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Blondeville
Ето такива гащи мисля да взема, освен еднократните. Имам ги и са много удобни и цената е добра.

# 121
  • София
Oт вчера официално започнах обратното броене - остава точно месец до термина. Обзема ме паника, нетърпение, вълнение.... Simple Smile
За чантата имам всичко, само трябва да я подредя. От всичко изброено незнам кое ще ми влезе в употреба - виждам, че всяка има различни предпочитания. Заредила съм и лигнин и превръзки-памперси, еднократни гащи, обикновени гащи, еднократни чаршафи, подложки за гърдите... Охх, все едно ще ходя на заточение Simple Smile
Вчера взехме и леглото от племенника (то не е ползвано). Вече е готово сглобено. Всички чаршафчета и одеалца са изпрани изгладени и подредени в очакване.
Относно спането-до към 4ч ставам вече няколко пъти, а от там нататък спя като пън до към 8-9ч. Понякога като се завъртам и усещам болка в корема - все едно е торба, която е натежала на едната страна и трябва да я хвана и да я преместя на другата.
В събота бях на запис на тонове за втори път. Този път записа трая 20мин. Докторът каза че всичко е ок.

# 122
Предният път бях с помучни бикини и първо със следродилни привръзки на Canpol (бяха ми страшно удобни, пак такива ще си купя), после с нощни или с мнооого капчици превръзки синситив (такива си използвам при цикъл). Обаче на мен ми се стори доста кървенито след естественото раждане, на два пъти и съсиреци излизаха (единия беше много голям). Чувствах се комфортно с големи превръзки, спокойно ми беше, защото покрай бебето си има много грижи и движение.
Другата седмица ми започва болничния, тогава ще пера и подреждам и ще стягам сака Simple Smile
Блонди, аз от Некст имам едни лазерно рязани микрофибър с дантела, от които съм страшно доволна и цяла бременност карам с тях. Ще взема да си купя от тези които показваш за после, не че не съм си купира вече 4-5 чифта, но никога не са излишни Simple Smile

# 123
Аз си взех от еднократните и 3 бр. новички памучни, които са по-дълбоки (страстоубийствени Joy).

t_anito, точно такова е и моето усещане като се обръщам. И сякаш изсипвам мехур, бебе и всичко останало на страната, на която се обръщам. Grinning

# 124
  • София
Като торба с камъни е! А ако се случи и да се стегне в този момент, става прекрасно!
И все се оглеждам за течение със странен цвят(тапата) или изтичане на води Smile М/у другото превантивно съм сложила и един от еднократните чаршафи над матрака и под чаршафа на спалнята...

# 125
Anito, добра идея. Не ми беше хрумнало. Не се знае какво може да стане 😊

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 15:08 от Anastasiya_S

# 126
  • София
Да покажа и тук какво съм събрала. Остан да го сложа в сака Simple Smile

# 127
На училищата за бременни  казаха, че родилките най-често забравят да си вземат чорапи.
Всъщност дори тези, които през лятото раждат, имат нужда от чорапи, защото след раждането нещо била спадала телесната температура.
Аз трябва вече да почна да го приготвям тоя багаж, макар че имам още месец и половина до термин, не се знае какво ще стане и почна да ми става нервно, че не ми е приготвен.

# 128
  • София
На училищата за бременни  казаха, че родилките най-често забравят да си вземат чорапи.
Всъщност дори тези, които през лятото раждат, имат нужда от чорапи, защото след раждането нещо била спадала телесната температура.
Аз трябва вече да почна да го приготвям тоя багаж, макар че имам още месец и половина до термин, не се знае какво ще стане и почна да ми става нервно, че не ми е приготвен.
Ейй мерси.... забравила съм ги Simple Smile

# 129
И аз тъкмо събрах чантата. Има само някои дреболии да взема и добавя. Чорапи съм сложила, превръзки, гащи, тоал. принадлежности, 1 сутиен, а с другия ще си ходя направо.
В списъка пише, че там дават памперси, но аз имам една малка мострена кутийка с 4-5 бр. и ги мушнах за всеки случай. Кремче за дупе и мокри кърпички.
Посъбрах и разни документи от списъка. Остава само да проверя дали имам всички нужни изследвания в срок.
Сега се чувствам една идея по-спокойна. Grinning

# 130
Ми, февруари родих дребния, беше кучи студ навън, а аз щях да пукна от жега в болницата. Имах поне два чифта чорапи, така си останаха опаковани. Имах и халат и жилетка в багажа и те така си останаха.
На отворените врати акушерката си ми каза да не забравям жилетка и чорапи. Хубаво е да си вземем чорапи, но изобщо не съм усетила да ми пада телесната температура или да ми е било студено. Непосредствено след раждането много треперех, но то беше следствие от адреналина и физическото усилие, а не от студ. Освен това родилките ги завиват хубавичко докато се успокоят. После и при мен и при всички с които съм говорила беше едно непрекъснато потене, хормоните са толкова изхакани, помня че и в къщи като се прибрах постоянно ми беше жега, а у дома не държим топло.

# 131
На училищата за бременни  казаха, че родилките най-често забравят да си вземат чорапи.

И аз си бях взела чорапи, видях и други родилки с чорапи и чехли, но накрая си ходих с джапанки и без чорапи. Проблем със студеното нямам, по-скоро мразя да ми е топло 😊 Но вие си вземете де, не се знае, пък и в бг си е по-студено. Иначе както каза Purpletka, и аз се потях доста след раждането и то продължи седмици или месеци и беше вследствие на хормоните.

И моят багаж не е готов, ще почвам тези дни.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 16:24 от Anastasiya_S

# 132
Аз днес бях на преглед, може да се повторя пред някои, защото вече се отчетох във фейсбук групата, но да си кажа и тук: Забравих да питам за теглото на малката и АГ явно забрави, защото ми обяснява доста за контракциите (в кои случаи да ходя в болницата и в кои няма нужда), каза ми да си оправям багажа за болницата лека полека (тук благодаря за напомнянето за чорапите, 100% нещо ще забравя Grinning по принцип съм адски отвеяна, сега с тази бременност съвсем..). Плацентата ми била 2-ра степен, води в норма, изписа ми кремче за подготвяне на гърдите за кърмене, главично е бебка и най-вероятно щяла да си изчака терминът, пък да видим Grinning Слуша тонивете, каза, че и те са добре. Сега, на 8-и влизам в деветия и започва чакането Hug

# 133
Деси, с теб вървим заедно.
Аз в понеделник съм на преглед и тогава ще обсъждаме раждане, и се надявам вече и тонове да започнем да следим.

# 134
Привет. 😊😊😊 Бях на преглед днес и да пуснем болничния 45 преди термин. Бебка върви добре, 1 седмица напред и най-щастлива бях от това, че се е обърнала с главата надолу. Такава ми беше драма това и така се бях измислила, но надявам се да не се врътка вече и да мине всичко наред и да родя нормално. Даде ми списък с нещата за болницата. Някой вече съм ги приготвила, но до края на седмицата мисля да съм готова със всичко.

Общи условия

Активация на акаунт