В 9ти месец настаняваме се вече, чакаме те ОКТОМВРИЙСКО човече / 2018

• 46 938
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
 И аз днес бях за 45 дневния и АГ ме прегледа доста обстойно. Какво да кажа нищо похвално не чух. Вървим си последния месец все с една седмица назад Confused плацентата е започнала да се калцифицира. Док директно ме пита - плацентата ти има цигари, пушиш ли, някой около теб пуши ли. Естествено няма такова нещо. Пазя се от всякакви димежи. Замисли се и пита да нямам досег с някаква химия, препарати и такива. Еми и това избягвам. Попитах да не е защото съм пушила преди да забременея, тя каза не, това се е получило последния месец, намалял е притока на кръв и кислород към бебето и за това изостава Disappointed Relieved какво съм направила, за да го причиня това на бебчето, не спирам да се чудя. Мислех, че може да е не добро оглеждане на ехограф, но щом плацентата се калцифицира, сигурно наистина е по-дребничко и това му пречи да расте. Neutral Face

# 136
Мами, откъде си купувате пижами за кърмачки за болницата? Мн се чудя, мн малко ми харесват Sad

# 137
Имам питанка към вас. Някоя от вас да има проблем със зъбобол ?
От 6 месец имам зъб, който трябва да се направи. До сега ме наболял на 2 пътиз но нищо сериозно. Като се нажабурча със вода за уста и ми мине. Но от няколко дни като се храня ако дъвча нещо по кораво и на него ме заболява за секунди. След това мине, но трябва да се прави. Страх ме е да отида сега, но дали ще има проблем с раждането нещо или трябва ли да споделя това на АГ като отида да рабдам? Само да родя веднага ще го направя, но сега наистина ме е шубе.

# 138
  • Blondeville
Плацентага е съвсем нормално вече да започва да старее. Коя степен е, каза ли ти? Аз последно бях с втора степен и докторът ми каза, че е супер за периода. Доплер за кръвотока прави ли ти? Една седмица не е абсолютно никакъв повод за тревога, а и в тези седмици отклонението при измерване е по-голямо.

И аз днес бях за 45 дневния и АГ ме прегледа доста обстойно. Какво да кажа нищо похвално не чух. Вървим си последния месец все с една седмица назад Confused плацентата е започнала да се калцифицира. Док директно ме пита - плацентата ти има цигари, пушиш ли, някой около теб пуши ли. Естествено няма такова нещо. Пазя се от всякакви димежи. Замисли се и пита да нямам досег с някаква химия, препарати и такива. Еми и това избягвам. Попитах да не е защото съм пушила преди да забременея, тя каза не, това се е получило последния месец, намалял е притока на кръв и кислород към бебето и за това изостава Disappointed Relieved какво съм направила, за да го причиня това на бебчето, не спирам да се чудя. Мислех, че може да е не добро оглеждане на ехограф, но щом плацентата се калцифицира, сигурно наистина е по-дребничко и това му пречи да расте. Neutral Face

# 139
Плацентага е съвсем нормално вече да започва да старее. Коя степен е, каза ли ти? Аз последно бях с втора степен и докторът ми каза, че е супер за периода. Доплер за кръвотока прави ли ти? Една седмица не е абсолютно никакъв повод за тревога, а и в тези седмици отклонението при измерване е по-голямо.

Прави доплер, каза че е добре. Ама защо я притеснява плацентата, сигурно е по остаряла от това, което трябва да е за този период, не знам. За седмицата назад  също каза, че не е притеснително, всичко си му било наред, просто ще се роди 3кг примерно, не повече. Но и аз не вярвам много на тези измервания.

# 140
Сега ли изостана или си върви една седмица по-малко, защото имам спомен, че на някой беше така. Моето също е една седмица по-малко и искат да ми сменят термина, но от самото начало си върви така. Плацентата си е добре. Спокойно, важното е да е доносено. То ако е малко килограми няма да го изкарат, освен ако не расте. Тези апарати са относително, не са много точни. Макар че мен, където и да са ме гледали си е една седмица по-малък. Колко килограма ти казаха?

# 141
Момичета отдавта не съм писала, но ви следя с интерес! Вчера бях на фетална в 33 седмица, бебка тежи 1920гр., но не иска да се обърне с главичката надолу, стои си седалищно и това е. АГ-то каза, че са ми малко околоплодните води и едва ли ще се обърне, но ще чакаме. Като я попитах има ли проблем за това, че водите са по малко, тя каза, че няма. В документа от изследватето пише, че водите са си в ред, а в нета четох доста лоши неща за намалели околоплодни води. Има ли тякоя от вас с такъв проблем?😣 А забравих да кажа, че кръвотока и доплира са супер.

# 142
Колко килограма ти казаха?
2,500 обаче май се обърка с 2,050. Защото това ми се вижда много. Първите два месеца вървяхме назад. След това наваксахме, даже бяхме напред със седмиците и последния месец пак сме назад.

# 143
Цитат на: p0lina link=topic=1059р858.msg37299113#msg37299113 date=1536150415
Колко килограма ти казаха?
2,500 обаче май се обърка с 2,050. Защото това ми се вижда много. Първите два месеца вървяхме назад. След това наваксахме, даже бяхме напред със седмиците и последния месец пак сме назад.
2500 е добре, имаш един месец още. Аз съм 32 седмица и е 1,700. Терминът ми е 22.10. Сега искат да го местят 2.11. Ако съм секцио няма да позволя да го вадят, страх ме е. Ще чакам до края...

# 144
Esvelda
Аз мисля да си купя памучни нощници с тънки презрамки, които лесно да свалям. Днес ще ходя до ZaZa и ако има нещо подходящо ще докладвам. Тези за кърмачки хич не ми харесват..

# 145
  • София
Приемате ли Б12 и правили ли сте си изследвания за дефицит на въпросният витамин? Питам, защото съм много ядосана на моята АГ, че при нисък хемоглобин тя изобщо даже не ме е насочила към това изследване, а е трябвало. Утре смятам да го направя, но съм крайно разочарована, защото дефицита  на Б12 води и до проблеми при бебето.

# 146
I.Kravaeva
На мен ми биха мускулно б 12 заради нисък хемоглобин, пия и билкова кръв, в която също има б 12.

# 147
  • Варна
Мами, откъде си купувате пижами за кърмачки за болницата? Мн се чудя, мн малко ми харесват Sad

По магазините са повече от грозни нощниците за кърмачки. Единствено от тук си харесах модели, но номерацията е супер оскъдна от към бройки. Най-добре ако си харесаш нещо и няма размер звънни да попиташ кога ще получат, за да ти запазят и изпратят. Аз поне така направих. Прозиводителят е руски и бил много вървежен там. А тия по магазините с копчетата и слончета и щампи на анимационни герои са повече от ужасни и никога няма да я облека повече. Тези бих си ги носила и след това http://sgusheni.com/produkt-kategoriya/belyo/%d0%bd%d0%be%d1%89% … 1%87%d0%ba%d0%b8/

# 148
Аз си купих от грозните, но пък са удобни. После ще си нося моите.

# 149
  • Beyond the stars
Моите пристигнаха от olx, тъй като гледам фб групата направо ги изкупихме Bowtie

За грозните, приятелки не бяха доволни и от копчетата и илиците, че мн бързо се развлачвали и прецаквали.

Общи условия

Активация на акаунт