Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 332
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 885
И нашия нос е запушен от 20дена сигурно вече стана. Вечер направо си хърка. Появи се след едно задаване като повърна. Първо слагах физиологичен разтвор. После педиатърката изписа хомеопатичен спрей Еуфорбиум композитум. Пръсках десет дни. Не мина. Сега слагам сребърна вода, но смятам да спра, защото си мисля и аз, че е от храненето. А и три пъти ни преглеждат и проблеми с гърлото и гърдите няма. Всеки ден меря температура като луда... Ама и аз се поуспокоих

# 886
  • Русе
И ние бяхме доста спокойни първите дни и вчера 9 ден рев цял ден и само веднъж спа 2 часа. През другото време по 15 мин. Реших, че коликите са ни почнали жестоко вече и дадох Инфакол една пипета. Сякаш се успокои и спа доста спокойно. Днес се чух с педиатърката понеже гърдичките са и доста подути и обсъдихме и това с коликите. Според нея няма как бебе на 10 дни да има колики, но ми изписа хомеопатични гранулки за успокоение и препоръча капки Колийф. Каза също, че всички останали запичат доста и не мисли, че помагат изобщо. Взех и хомеопатичните и Колийфа и дадох всичко. Сега е спокойна и като цяло днес цял ден си е нашето бебе - спокойното Simple Smile
Педиатърката препоръча да продължавам с Омнибиотика, койхо почнах още в 8ми месец. Чрез кърмата и при нея щяло да отива и да има по леки колики. За храна каза да не се ограничавам от абсолютно нищо.
За гърдичките каза компреси с риванол и спирт 70%. При вас има ли такъв проблем и как го решавате? Другия ми въпрос е за гениталиите. Там как процедирате? Мислех, че съм изстрадала с бубата на баткото ама сега пак има за какво да се притеснявам. Всеки път като сменям памперса се чудя дали не греша в бърсането. Сега нали е подутичко още... това нормално казаха ама след баня като мажа тялото там трябва ли да мажа? Чух за залепнали срамни устнички... сега се притеснявам да не стане нещо такова... за да го избегна трябва ли да мажа от вътре някак? И с какво? Имам бебешко олио, хидратиращо кремче, преварен зехтин... с кое да мажа се чудя Sad
И последният ми проблем - имам много кърма и като слиза онова топче под мишницата, за което вече писах не минава и не минава. Четох за зелеви листа, някой знае ли нещо по въпроса?
Това с многото кърма обаче явно е добре за бебка. На поискване я храня, повечето пъти тя спазва 3 часовата пауза. Като я теглихме изяжда по 70 - 90 мл на хранене. За 10 дни е качила 450гр.

# 887
  • Варна
Срамните устнички ги почиствам при къпане, много внимателно с пръсти. После ги разтварям и разлепям една от друга съвсем полека.
А за зелевите листа - начукваш листото и налагаш на гърдата.

# 888
  • По света и У нас
За коликите ние даваме Коликинд. Педиатъра ни е хомеопат и ни ги изписа още на първия преглед. В болницата ни казаха, че коликите могат да започнат от 3 ден на бебо и да траят до 3 месец. Нашите започнаха на 5 ден.
А с какво точно теглите бебетата? Ние с таткото много аматьорски теглим първо себе си и после заедно с бебка, изваждаме и така уж добиваме представа колко тежи тя. Обаче резултата според мен е силно съмнителен Simple Smile

# 889
А вие пиете ли някакви витамини профилактично. Аз пия витамин с на хапчета, но не съм сигурна дали това вреди на бебето чрез кърмата.

# 890
  • гр. Варна
И аз имам този проблем с гъърдите, най-вече с едната.. казаха ми да си взема термогел и да правя студени компреси постоянно.

# 891
  • гр.Бургас
И аз се чудех за витамини и вчера си взех една опаковка комплексни витамини и минерали, които със сигурност няма да навредят. За витамин С обаче не съм много сигурна , но мисля че бях чела накъде или някой ми беше казал , че не е много добра идея да си взема. Да не те подведа обаче нека и някой , който е по- запознат да каже. Blush
А вие пиете ли някакви витамини профилактично. Аз пия витамин с на хапчета, но не съм сигурна дали това вреди на бебето чрез кърмата.

# 892
  • Русе
Срамните устнички ги почиствам при къпане, много внимателно с пръсти. После ги разтварям и разлепям една от друга съвсем полека.
А за зелевите листа - начукваш листото и налагаш на гърдата.
Благодаря, утре още ще направя и двете.

# 893
А с какво точно теглите бебетата? Ние с таткото много аматьорски теглим първо себе си и после заедно с бебка, изваждаме и така уж добиваме представа колко тежи тя. Обаче резултата според мен е силно съмнителен Simple Smile
И ние така се теглим 😁

# 894
Аз пия витамините Актив Мама (ДопелХерц), Вит Це и Вит Е.
Доизпивам магнезия, и мисля да си довърша и другите витамини които ми останаха от бременността.

# 895
  • По света и У нас
Мамите със секцио стягате ли корема с колани и ако да, от кой ден?
Е болницата ни казаха само, че след първия месец можем да започнем с коремни преси, а до третия да се пазим от бяхане и скачане. Аз съм любителка на народните танци и тала се надявах възможно по-скоро да се върна на репвтиции, но май няма да е тази година Frowning1

# 896
  • Русе
Мамите със секцио стягате ли корема с колани и ако да, от кой ден?
Е болницата ни казаха само, че след първия месец можем да започнем с коремни преси, а до третия да се пазим от бяхане и скачане. Аз съм любителка на народните танци и тала се надявах възможно по-скоро да се върна на репвтиции, но май няма да е тази година Frowning1
Аз питах 3 различни акушерки и 2 доктори. Всички казаха да не слагам колани. По добре за матката било.
Ние имаме кантарче вкъщи и там се мерим.
За витамините - пиех Прегнакеър плюс омега 3 през бремеността, обаче сега забравям. Вечерта, в която се сетих да пия на другия ден бебето беше неспокойно. Не знам от тях ли, но карам само на омнибиотика панда за всеки случай.

# 897
И ние така се теглим 😁
Ние пък го теглим с ръчно ел кантарче до 30 кг 😀 връзваме една пелена, мушкаме бебо вътре и наддигаме малко от леглото. Всеки път много му харесва 😀 Само дето майка ми казва да не си играя на кукли с детето 😂😂

# 898
  • София
Не се вманиачавайте на тема мерки и теглилки Simple Smile
И аз съм правила номера с "меря се сама", а после "хайде и с бебето в ръце".
Предложих на ММ да мерим малкият на кухненската везна, ама овреме се спрях Simple Smile

# 899
  • Варна
Не се вманиачавайте на тема мерки и теглилки Simple Smile
И аз съм правила номера с "меря се сама", а после "хайде и с бебето в ръце".
Предложих на ММ да мерим малкият на кухненската везна, ама овреме се спрях Simple Smile
Хаха, ММ прояви същото желание - да сме я сложели в една голяма купа, която имаме и така да сме я мерили. Казах му, че си прави гавра с детето и то ще му го върне някой ден Smiling Imp
Аз си взех да пия Биозин мама отново, защото ме е стрях да не лепна нещо и да я заразя. Ще наблягам на меда и чая. Яд ме е само, че не мога да хапвам лимони и портокали докато кърмя...

Общи условия

Активация на акаунт