На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 86 026
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, ММ чул от колежка, че на Олимпийската ривиера било хубаво. Сега иска и ние да ходим там другата седмица. Моля препоръчайте ми място, което е добра отправна точка за обикаляне, за да може всеки ден на различен плаж. И да е оживено, че вечер трябва да се хапва на таверна. Благодаря предварително!

# 106
  • София
Тасос се оказа огромно разочарование за нас. Загубихме цял ден там, накрая се върнахме на континента.
Имаше по много от всичко, което не харесвам - българи, румънци, македонци, бийч барове, сергии.

Приключих взаимоотношенията си с този остров.

# 107
  • София
И ние така се разочаровахме от Ставрос, Неа Врасна и Аспровалта.Плажа в Ставрос мръсен с огромни медузи и камъни, имаше и един чорап на брега до нас хем на платени чадъри.  В Аспровалта и Неа Врасна пък веднага става дълбоко и много камъни

# 108
Къде в Ставрос бяхте? На нас пък там ни беше любим плажът - супер фин пясък със 'златни' частици, плитко и чисто море с много рибки. Ходехме на една платена зона със сини флагове, след центъра на селото към края му. Има голям паркинг.
Иначе огромни медузи има и при нас (Psakoudia). Сутринта се разходихме по голяма част от плажната ивица и наистина са навсякъде.

# 109
  • София
Плажа се пада на центъра, има едно кръгово ,платена зона със сламени чадъри сервитьорката е българка Там ни беше близко до хотела на 200м

# 110
Разходете се малко в посока обратна на Аспровалта и ще намерите по-хубав плаж Simple Smile.

# 111
  • София
Да може и да има по- хубав плаж .Но ние сме си свикнали така в БГ , на първа линия хотел и хоп на плажа ММ на плаж специално колата не я кара .Все пак сме на почивка ,а не да се поти по пътищата с колата

# 112
Здравейте, има ли седмични пазари на Олимпийската ривиера?

# 113
Ристарт, погледнете го от друг ъгъл-в колата си на климатик, спираш точно пред хотела и не мъкнеш багаж на ръце от плажа в напеклото слънце.

Ние пообиколихме плажовете около Неос Мармарас. Първите ми лоши впечатления от централния плаж се разсеяха. Просто сме били в самото му начало и ми се стори малък и претъпкан. Всъщност е много хубав широк пясъчен плаж и не е претъпкано.

Helene, благодаря за препоръките! Мислим днес да се разходим до там.

# 114
  • София
Да това ,ако седим цял ден на плажа, но ние сме на по 40+ г и ММ към 12 и 30 вече е гладен ,след това обича да си полегне и към 16 ч пак. Правили сме го и като се върнем вече няма място на паркинга.А и мокри на климатик то са плексити ,шипове  Laughing

# 115
Разбирам. Всеки си има някакви навици и знае как му е най-удобно.

Ние също не стоим по цял ден, но онзи ден направихме тази глупост, защото бяхме под чадър и дървета.
Детето хвана нещо и/или слънчаса. За пръв път ползвахме мед.помощ от застраховките. Всичко чудесно, но се замислих ако на човек му се наложи нещо  спешно и сериозно, как точно стават нещата, като няма клиники?
На мен по тел ми казаха, че ако се наложи вливане, трябва да караме до Полигирос. Това за едно обикновено вливане на физиологичен разтвор примерно. Струва ми се абсурдно да не може да се направи в лекарската практика. Педиатър също нямаше в този ден, тъй като отишъл по спешност някъде.

# 116
Според моя скромен опит - хубавите плажове в Гърция рядко са най-централните. Но ние обичаме да е по-диво и с по-малко хора.

# 117
Дъждец, къде де застраховахте? С предното пътуване ползвахме Алианц, но не знам защо сега не ми дава да направя същата застраховка, а ми дава само някаква с много опции и двойно по-скъпа.

# 118
В SDI. Асистънс компанията беше Generali.
Около 30лв май беше за трима ни за осем дена и 17500евро лимит. Имаше и малко по-евтина с по-малък лимит.
А европейските здравни карти може да се ползват в държавна клиника при спешен случай.

# 119
Дъждец, къде де застраховахте? С предното пътуване ползвахме Алианц, но не знам защо сега не ми дава да направя същата застраховка, а ми дава само някаква с много опции и двойно по-скъпа.
Ние в SDI Дженерали и за пръв път ги ползвах тази година. Бързо реагираха, намериха ми частна клиника с рентген на Наксос. Нищо не се наложи да плащам за преглед, снимки и бинтоване.

Общи условия

Активация на акаунт