На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 86 026
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
За Кулата има инфо, че е много натоварено, затова се насочваме към Илинден. Ще пиша като стигнем как е там.

# 91
  • София

Чудесен.
Плажът е пясъчен. Малко преди водата и първите 1-2 метра е по-скоро много, много ситен чакъл, ама съвсем ситен. После пак е пясък.
Но не е от онези плитки плажове, в които газиш, газиш и все ти е до колене. Т.е., ако детето влиза само във водата - да знаете, че бързо става дълбоко. Не че не видях много дребосъци да се къпят сами в морето.

# 92
На Илинден е спокойно - 10 коли само са пред нас.

# 93
Дааам, на Кулата е пълно. Поне започнахме да се движим в последните 5 минути 😄

# 94
Минахме, общо взето бързо ✌️

# 95
Да попитам! Какво е разстоянието от Паралия Врасна до Ставрос, обаче пеша по плажа? Възможно ли е преминаването до там по този начин?

# 96
  • Пловдив
Извинявам се предварително, защото съм сигурна, че е обсъждано, но трябва да дам бърз отговор.
Подходящо ли е за плаж около 20-25 септември в района на Кавала?
Видях информация за температурата през 2017г., но все пак ще се радвам на мнения на хора почивали или почиващи по това време.
Благодаря!

# 97
Да попитам! Какво е разстоянието от Паралия Врасна до Ставрос, обаче пеша по плажа? Възможно ли е преминаването до там по този начин?
Преди две години не беше възможно, защото имаше някакъв участък, през който беше забранено преминаването.

# 98
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да попитам, дали трябва да се носи големият талон на колата. Може и да е обсъждано вече, но нямам време да чета назад
Благодаря предварително!

# 99
Еми ако не ти е късно...ако талона малкия е само едно ламинирано картонче   ДА
ако малкия талон е ламинирано картонче което се отваря на 2 като тефтер НЕ

# 100
Не е ли обратното? Не бяха ли старите талони единични, забравила съм вече. Новите са двойни със сигурност.

# 101
  • София
Правилен е отговора на pinko, въпроса е дали трябва да се носи големия талон Grinning ДА, трябва да се носи големия, ако си със старите единични Simple Smile

# 102
Така е, да. Не знам защо го разбрах обратното.

# 103
Преди две години не беше възможно, защото имаше някакъв участък, през който беше забранено преминаването.
Много благодаря!

# 104
  • София
Здравейте, на 02.09.2018 се върнахме от нашата почивка на Ситония.Реших да дам малко актуална информация за част от плажовете, които посетихме тази година.
- Ковиу - чиста вода, малки камъчета, поносими за мен.Платената част е разделена на две части - едната се пази за туристите в хотел Македониа.Другата част е 5 евро за два чадъра и шезлонг.Продължава да си има свободна част.Плитко и подходящо за деца. Определено си залужава, мое мнение.
-Кариди бийч-  ужасно съм разочарована от този плаж, имах други спомени за него от преди години.Сега е мръсен, много мръсен, водата няма нищо общо, плуват всякакви пластмасови неща вътре, пясъка е пълен с фасове и всякакви отпадацъци, ужасно пренаселен.Целият плаж е свободна зона.
 - Фава Бийч - хареса ми, сравнително чист пясъчно каменист плаж, водата кристална, с различни нюанси на синьото,обиколен е от малки скалични.Мисля, че е свободен и няма платена част, поне аз не видях.
- Елиа - платена и свобона зона.Свободната зона е на един ред, хубавото е че като отидете по-рано и заемете места, няма как някой друг да застане пред или зад вас.Този ден бяхме решили да сме на овободна зона и нямам информация за цените на платената зона.орето е плитко и подходящо за деца.Товакоето не ми хареса в совободната част е че в пясъка има иглички от боровите дръвчета и бучкат доста.
- манго бийч(в края на калогрия бийч) - платена зона - плащаш мин 50 евро и консумираш за тези пари от бийч бара.Шезлонгите и чадърите са много хубави, плитко, кристална вода, хуабв пасъчен плаж.Има и свободна част.
- Исла бийч (от другия край на Калогрия бийч) - 3 евро за шезлонг, тука беше малко по-дълбочко от Манго бийч(поне за нас, че бяхме с 4 дребосъка)Бара е много хубав, уникална гледка, с нормални цени.Плажната ивица си е пясъчна.
Платиници бийч - на входа има бариера, за да  я преминете  кола се заплаща след 2я час по 1,5 евро на човек. Обаче ако имате консумация от бара на бийч баровете, не плащате нищо за входа.Единствено, на самия вход трябва да оставите един личен документ до напускане на плажа. Вариан е да паркирате ореди бариерата, но ще трябва да походите около 400-500 метра, има и свобона зона.Плажът е пясъчно каменист, но доста дълбок.В деня в който ние бяхме там си имаше и вълни.
 - Лагониси - за да влезете с еплаща 5 евро на човек, за деца до 6 г е безплтно, в цената влиза паркинг, ползване на тоалетни, ползване на плажа и т.н .Отделно не се позволява внасяне на храни и напитки.Цените на бийч бара за мен са скъпички - започват от 4,50 евро.Не видяхме свободна зона,ако някой има инфо нека пише, моля.Знам че преди имаше, но нещо тази година поне ние не видяхме.
- Мега портокали бийч- до плаба се стига по една козя пътека, но си заслужава.Уникални сини нюанси, закътано малко плажче със сравнително плитка вода и пясък.Свободна зона, няма платена.
Ние бяхме отседнали във Вурвуру, но реално посетихме повече плажове от другата страна на ръкава, главно защото колкото пъти посещавахме плажове от страна на Вурвуру улучвахме вятър и вълни.Може постоянно да е така,а може и да е случайност.От другата страна беше спокойно море, без вятър и чиста вода.
Във Вурвуру не съм много очарована от заведенията, като изключа ресторант Едла и Парис.
Ако има някой въпроси, насреща съм.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 09:48 от deska82

Общи условия

Активация на акаунт