Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 • Мнения: 9 092

Темата във форума: Конкурси, игри с награди и ексклузивни промоции за потребители на BG-Mamma
Как да се абонирате за нея и да получавате известие за всеки нов пост с игра >>>
чрез натискане на бутона „Следи“, който се намира под заглавието ?:Моля, използвайте бутона вместо да пускате постове от типа „запис“!

Извадка от Правилата на форума:
Цитат
14. Забранява се публикуването на теми и мнения, призоваващи към гласуване в даден конкурс.
Забраната се отнася и за полетата от потребителския профил - аватари, подписи, лични титли и т.н.
Изключения могат да са:
- международни конкурси с българско участие
- изцяло благотворителни конкурси
- външни конкурси, в които участва BG-Mamma или една голяма потребителска група от форумите тук като представители на BG-Mamma
Скрит текст:
Подава се годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Декларират се награди на стойност по-висока от 30лв. Стойността на наградата се удостоверява само и единствено от платеца (организатора) и само и единствено със „служебна бележка”. Декларации, приемно-предавателен протокол или каквото и да е друго, с което е получена наградата НЕ Е документ за деклариране. Платеца е абсолютно задължен да издаде служебна бележка по образец, както е задължен и да я издаде в срок, най-късно декември за календарната година.
По изключение, бележката може да е издадена в първите дни на януари, ако наградата е спечелена в края на декември. Срока за подаване на декларацията с отстъпка в плащането на данъка е 31 януари (възможни са изменения в бъдеще) и имате пълно право да изисквате от платеца издаването на бележката така, че да се възползвате от тази отстъпка и той е длъжен да я издаде.

  За наградите се попълва приложение 6 към данъчната декларация. Възможно е да имате бележки с авансово внесен данък, в приложението има отделен ред за тези суми. Те се приспадат от данъците, които трябва да се внесат за други награди.
За парични награди от игри, платеца е длъжен да удържи и внесе данъка авансово, получателя само го декларира.

За работещите на трудов договор се подава и приложение 1, с издадена от работодателя служебна бележка за дохода от предходната година.

И в двете приложения редовете са като на бележките, така, че просто се пренасят, а в приложение 6, ако са повече награди се сумират стойностите от всеки ред

В случай, че имате други доходи, например от хонорари, наеми, граждански договори, или данъчни облекчения си попълвате и съответните приложения.

От всички приложения информацията се пренася и обобщава в самата декларация.

Хубаво всеки да има копие на декларацията, приложенията и бележките, които е подал. Не е задължително, но е хубаво,  защото докато се установи практика по промяната са възможни доста грешки.

Начините за подаване на декларацията са : на място, с пик код или по пощата. Последния начин е удобен за хора, които нямат пик и трябва да ходят до друго населено място до офис на НАП. Декларацията е хубаво да се пусне не само препоръчана, а с обратна разписка. Като обратната разписка се върне това означава, че декларацията е приета в НАП. За подадена се смята според датата на пощенското клеймо, дори да пристигне в НАП по-късно.  Ако се използва този начин е добре да се пусне по-рано, защото на данъка ще си има лихва, ако се забави пристигането на декларацията. Дори да я водят подадена в срок, ако се забави то няма как да си платите данъка преди тя да е пристигнала в НАП и да е приета, а система изчислява лихвата всекидневно.# 1
 • Мнения: 3 578
Благодаря за новата тема. Пожелавам ви много награди. В Милка ме няма. Почти никъде не съм играла. Регистрирах едни билети за кино и се надявам от там да спечеля. Нивеа ми изпрати талони за отстъпка 20% в Лили. Видях, че има игра за нов ДМ скаут за душ гел.

# 2
 • Мнения: 270
Дано приемат готвените промени в закона за данъчното облагане на хизическите лица,това много би улеснило играещите.

# 3
 • in Wonderland
 • Мнения: 4 999
Дано приемат готвените промени в закона за данъчното облагане на хизическите лица,това много би улеснило играещите.

И Пеневи фемили би улеснило много 😂

Захарче, благодаря за тематата🤗

# 4
 • Мнения: 996
Таня, ще ми припомниш ли какво точно трябва да се купи в играта на Уискас? Утре сестра ми ще ходи до Кауфланд, вече й заръчах котешки солети, но може и да се пробвам и за награда. Макар че колко карти сме търкали и двете и нищо. Котките ми не са късметлии!

# 5
 • sofia
 • Мнения: 1 281
Благодаря и аз! Пожелавам много награди на всички! Страхотен месец и повече усмивки и положителни емоции!

# 6
 • Мнения: 1 155
Пожелавам много награди на всички през новия месец и повече интерестни игри

# 7
 • русе
 • Мнения: 1 394
Stuck Out Tongue Winking Eye
Повече игри пожелавам през септември

# 8
 • у нас
 • Мнения: 3 889
Благодарско за новата тема, Захарче! Kissing Heart

Имам да регистрирам черни капачки от играта на КК. Чакам кафетата от Якобс. То лятото свърши. Зимата ли.ще се разхлаждам  с айс кафе се чудя? Astonished

# 9
 • Мнения: 11 166
Благодаря за новата тема! Наистина ще е добре, ако увеличат сумата за облагане от 30 на 100 лв. 30 лева е смешно, създават излишна работа на нас и на организаторите.

А няма да е зле да увеличат и границата за обмитяване на вносните стоки (когато примерно се поръчва от чужд сайт) - в момента май  не се обмитяват тези до 15 долара...

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 09:27 от Petia Ivailova

# 10
 • Мнения: 263
Здравейте в новия месец. Желая ви преди всичко да сте здрави. И много късмет.

# 11
 • Перник
 • Мнения: 1 581
Захарче Hands Clap

Много късмет пожелавам на всички!

# 12
 • Nesebar
 • Мнения: 299
От морени нищо не мога да спечеля колко вафли изядохме

# 13
 • Мнения: 1 269
Привет от бялото море!
Благодаря за новата тема, нека да е късметлийска.
Някой успя ли да намери кока колата със златната капачка? Питам за Пловдив.
Има ли и други без съобщение от Лео за слушалките на Марс?

# 14
 • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 • Мнения: 9 092
От морени нищо не мога да спечеля колко вафли изядохме

И аз.....Отказах вече там.

Общи условия

Активация на акаунт