Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 септ. 2018, 23:36 ч.

Моля, не ми пипайте бебето!

 • 4 802
 • 35
 •   1
Отговори
 • Мнения: 74
Случвало ли ви се е непознати да се радват на бебето ви  и без позволение да започнат да го пипат и да продължават въпреки вашата молба да не го правят? Други пък уж да не го урочасат го наричат по грозен и неприемлив за вас начин, примерно "пикльо"? Как тактично да се противопоставим на такива хора?

# 1
 • София
 • Мнения: 8 804
Къде ги намирате тия непознати да ви пипат детето?
Яено аз гледам лошо,нито големият нито бебето ги приближава някой непознат.
Врътваш кокичката и изчезваш,какво има да спрягаш изречения.Не ти е приятно и топка.Чао.

# 2
 • Мнения: 118
Да го пипат??? Непознати да ми пипат бебето? Това може само през трупа ми да стане! Не позволявам на непознати да ми говорят, камо ли да пипат бебето... а ако някоя нахална баба се приближи на повече от три метра с цел да се лигави вербално с малката, веднага й казвам, че бебето ще ревне, защото не я познава. И те веднагически се оттеглят.
Полудявам, когато някой непознат заговори дори мен на улицата, камо ли да говори - или да ПИПНЕ бебето.. кой знае какво е пипал преди това, кой знае дали не е болен или луд...
А ако някой приятел е пипал бебето по ръчичката, изчаквам да ми обърне гръб и веднага бърша бебето с мокри салфетки, щото ръчичките са й все в устата...

# 3
 • Мнения: 74
Примерно седиш на пейката в парка и си държиш бебето в ръце, или пък го храниш с шишенце, ненадейно идва непозната бабка и почва да се радва на бебето, като съвсем без предупреждение започва и да го пипа, и тъй като ръцете ти са заети да си държиш детето, не можеш да реагираш навреме да го дръпнеш.

# 4
 • Мнения: 363
Ами а де... Намират се, за съжаление.
И на мен ми се е случвало. Не винаги успявам да избягам! Simple Smile Особено като те хванат неподготвена! Simple Smile

Ако са тактични и те, ще се въздържат при направена забележка.

Ако не се - всяко действие, си има противодействие... За съжаление, се е налагало да го прилагам.
Хващала съм ги за ръцете и съм им ги махала от лицето на децата.
Заради споделянето на това ми действие,  в една друга тема ме нарекоха "темерут".
Но в същата ситуация, пак бих постъпила така. Все пак говорим за напълно непознати хора и за малко бебе.

А за нарицателните от рода на "пикльо" - когато бебчето е много малко, не ми е проблем. Не се влага лоша мисъл.
Виж обаче, ако го кажат за по-голямо дете, което вече разбира смисъла - ще реагирам.

# 5
 • Мнения: 118
Със сигурност ще счупя или изкълча нечия непозната ръка, засилила се да ми пипа детето където и да е, камо ли по лицето. А ако ръцете ми са заети, нямам сливи в устата! Но ако и това се случи, имам два крака и няма да се поколебая да ги ползвам Simple Smile
Пък нека съм темерут Simple Smile

# 6
 • София, London
 • Мнения: 14 937
Не позволявам и реагирам много остро и грубо,ако някой скъси дистанцията. Една близка вади и стима бебето ми без позволение и следващия път ще й нахравя забележка.

# 7
 • Мнения: 157
Тази тема ми напомни как преди години, когато се роди малкия ми брат,една вечно любопитна и нахална баба от квартала ни срещна (аз бутах количката) и поиска да види брат ми. Аз бях на 7 и побягнах с количката по улицата и й заявих, че "И милиони да ми даваш, пак няма да ти дам да пипнеш количката!" Simple Smile Иначе прави сте. Аз нямам дете, но никога не съм си позволявала да надничам по колички или да пипам бебетата на непознати, защото не на всеки му е приятно. Аз не обичам и мен да ме пипат, ама поне мога да се отдръпна, а бебето си е бебе. Ама някои не се усещат и като се разплаче. Сестра ми беше много ревливо бебе и не позволяваше никой извън семейството да я пипа, беше като аларма. Пък всички баби искаха да се лепят за нея. А"пикльо", "ау, колко си грозно" за да не го "урочасват" са си бабешки истории, не го взимай присърце. Simple Smile Дръпни си количката и детето и си тръгни.

# 8
 • Мнения: 10 695
Не, но ми се е случвало майка да ми се сопне - не го пипайте. Не съм имала никакво намерение, просто  се радвам и им говоря на бебетата.

# 9
 • Мнения: 9 666
За непознати ясно. Познати пак ми е адски неприятно, като почнат да налитат да целуват новородено. Особено баби! То сега се е появило на този свят, с толкова чувствителна кожа, без грам имунитет, тя се засилила бабичката да го мляска, с бабешката си уста. Отвратително ми е и не съм позволявала.

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
Честно казано бабите се радват по- дистанцирано, дразнят ме други майки, които оставят по- големи деца да се навират в моето. Аз им правя забележка на децата и ги моля да не пипат бебето.

# 11
 • Мнения: 829
Не знам. Явно само на мен ли ми идва на ум, че една една възрастна жена, пред която остават много по-малко години, отколкото стоят зад нея,може искрено да се радва на един нов тепърва започващ живот. И не съм чула някоя дете да е било счупено, най-вероятно защото не ги правят от стъкло.
Тези жени, които така пренебрежително наричате "баби" са отгледали здрави деца при много по-трудни условия, явно това чудо имунитетът от скоро е започнал тъй да вехне.

# 12
 • Мнения: 9 666
Не знам. Явно само на мен ли ми идва на ум, че една една възрастна жена, пред която остават много по-малко години, отколкото стоят зад нея,може искрено да се радва на един нов тепърва започващ живот. И не съм чула някоя дете да е било счупено, най-вероятно защото не ги правят от стъкло.
Тези жени, които така пренебрежително наричате "баби" са отгледали здрави деца при много по-трудни условия, явно това чудо имунитетът от скоро е започнал тъй да вехне.

Когато са ги отглеждали, не са били баби. И са били тяхните деца. Друго е родителите да си целунат детето, друго е баба /да се опита/ да го направи. Все тая. Спирала съм баби от подобни действия. Без да ме интересува, кого са отглеждали някога си и т.н.

# 13
 • Мнения: 118
Ако имат изобщо акъл, бабите никога няма да досаждат на майка с бебе. Защото на бабата мисли само за своя си г*з, и не й дреме майката откога не спала, как цяла нощ е приспивала бебе; как къщата й вероятно не е чистена от седмица и как от месец не е яла готвено, щото мъжът й е бил в командировка.
Така че бабите (непознатите) най-малко имат работа при бебетата и при техните майки.
И аз в това отношение съм безапелационно груба и изобщо не ме интересува коя баба искала да се радва на нов живот...

# 14
 • Terra incognita
 • Мнения: 3 163
Бабите не ме притесняват. Аз повече съм се притеснявала от близък контакт с кашлящо и подсмърчащо дете в ясленска или градинска възраст. На родителите не им хрумва, че детето им е вирусоносител и трябва да стои далеч от новородено. Имах такива съседи, дъщеря им беше нон стоп подсмърчаща и кашляща и винаги се залепваше за бебето, щом се засечем във входа или на двора.

Общи условия

Активация на акаунт