Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 611
Книгите са богатство! А за децата те са и прозорец към света, начин за възпитание,  източник на знания и помощник в развитието на живо въображение и емоционална интелигентност. Именно затова, ние от BG-Mamma, в партньорство с издателство "Колибри", искаме да подарим няколко прекрасни книги на вашите деца.

„Колибри“ предлага грижливо подбрани книжки и поредици за деца, в т.ч. внушителен набор лицензни заглавия, получили световно признание. Книжките за малкия Никола и албумите Larusse се радват на успех сред деца, родители и преподавателски организации в цял свят. „Моето семейство и други животни” на Джералд Даръл влезе в българската учебна програма, а поредиците за Дора и Вълкан стимулират въображението на малките „диктатори” и развиват емоционалната им интелигентност.

Зад всеки издателски проект стои екип от професионалисти, осигурили безукорен превод, красиви илюстрации, отлично качество на печат и широко разпространение. Изборът на книжки, подходящи за малчуганите, е подчинен на представата за идеалното детско четиво – съчетание от хумор, забавни приключения и послания, които насърчават нормалното развитие и адаптация на децата и израстването им като пълноценни личности!Искате ли да разгърнете артистичните заложби на вашето дете? Значи четирите книжки от серията „Рисувай смело” са тъкмо за вас. Всички знаем, че рисуването позволява на малчуганите да изразят своята креативност и да се забавляват. Поредицата включва заглавията „Животни“, „Котки и котараци“, „Извънземни, динозаври и пирати“, „Принцеси, феи и цветя”. Грижливо разработени и прекрасно илюстрирани, книжките на Brave Tomatoes помагат на дечицата да усвоят с лекота разнообразни техники и принципи на рисуването.

А знаете ли защо днес моржовете не жонглират с гардероби? Защото последните са едни такива лъскави, с лъщящи огледала. Както се казва в приказката на Жак Превер, „днес дори и да обича животните добри, човек на мебелите повече държи”. Но пък винаги ще има „непослушни” деца, които няма да се припознават в материалните страсти на възрастните. Новото издание на „Приказки за непослушни деца” е същинско ръкотворно бижу, акомпанирано с изразителни рисунки, безупречно оформено от художника Кирил Златков. Това всъщност е първата детска книжка на Превер, певеца на уязвимите, публикувана през далечната 1946 година.

Оставаме на френска вълна с една от най-трогателните и поучителни съвременни приказки - „Животът ми като Тиквичка”. Приключението на Икар, 9-годишно момче с прякор Тиквичка, започва доста тъжно, но за всичко е виновно небето, от което валят само нещастия. От публикуването си през 2001 г. „Животът ми като Тиквичка” не спира да бъде преиздаван, понастоящем се изучава във френските прогимназии редом с книгите на Мопасан и Юго! Пълнометражнтаа анимация „Животът ми като Тиквичка” обра купища международни отличия, стана финалист за наградата за кино ЛУКС на Европейския парламент и беше показана на „Синелибри”.Нали познавате Никола, най-прочутия ученик в детската литература? Книжките са възпитателни, а внушенията им са универсални, подходящи са за деца над 6 години и за всички възрастни. За да зарадва и най-малките, „Колибри” започна издаване на адаптираните истории за Никола и неговата банда. Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат - в предучилищна възраст или в детската градина. За разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Никола, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч. Няма милост — изпокапваме от смях, докато четем великолепните разказчета, съпроводени с щури рисунки.

Стигаме до страхотните енциклопедии Larousse! Луксозно оформени, с твърди корици и умело разпределено пространство за текст и изображения, те са радост както за ума, така и за окото. Информацията е поднесена на достъпен език и превръща образователния процес в истинско парти. Книжките включват набор от основни думички и понятия на български и английски език. Ако ви е омръзнало детето да ви залива с въпроси от всички области на живота, заложете на Larousse!

„Колибри” продължава да радва малките си читатели с леки, забавни и достъпни книжки от знаменитата серия за Дора Изследователката. Те поощряват фантазията, същевременно информират и възпитават, без да размахват пръст. Дора развлича дечицата, учи ги как да се справят в различни ситуации, как да изследват заобикалящия ги свят и да реагират на опасности от един или друг характер. Освен това ги предизвиква да решават задачи, да учат езици, да се занимават с изкуство, да правят упражнения... Все хубави неща.

Поредицата „Моите малки книжки“ е създадена от френската писателка Ориан Лалман, която обожава малчуганите и техните пакости. Книжките за приключенията на Вълкан са предназначени за деца от 3 до 7 години, преведени са в цял свят и се радват на невероятен успех. Поредицата е образователна и е спечелила награда за стимулиране на четенето в училище, тъй като е била избрана от най-голям брой преподаватели.

Приказките  „Копче за сън” и „Пук!” са излизали в сборник под заглавие „Пет приказки”, дело на непрежалимия Валери Петров. Изнасянето на приказките в отделни книжки подчертава уникалния чар на всяка от тях. Възхитително е новото издание на „Пук!” - илюстрациите на Мила Янева-Табакова красят страничките, а цялостното художествено оформление е дело на Кирил Златков. Не вярваме да сте чак толкова „безнадеждно и ужасно пораснали”, че да не искате да си припомните тази прозрачна и звънка приказка… Истории като „Пук!” и „Копче за сън” показват на децата колко е важно приятелството. Открехват сетивата към красивото във всичките му форми, като внушават, че няма по-ценна красота от добротата.Спечелете една от 22-те цветни и вълшебни книжки за вашето дете[/b]

Споделете като коментар в настоящата тема до 10.09.2018г обичат ли вашите деца да четат и как вие ги стимулирате да го правят.
22 от участниците в дискусията ще получат по една детска книга от издателство "Колибри".


Изброените заглавия ще намерите в двете фирмени книжарници на издателство „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36 и във Френския културен институт на пл. „Славейков”. Както и във всички малки и пораснали книжарници в София и страната!

*Моля, запознайте се с общите условия на нашата активация ТУК

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 16:32 от Редактор**

# 1
 • Мнения: 261
Дъщеря ми не обича много да чете,но се старая да я стимулирам като купуваме книжки с по-голям шрифт и на тинейджърски теми.

# 2
 • София
 • Мнения: 5 713
Младежът обича да чете, но основно през лятната ваканция. През учебната година е много натоварен и не му остава енергия и желание за четене за съжаление.

# 3
 • София-Младост
 • Мнения: 15 398
Макар и с малко подсещане, че книгата е по-важна от телефона...чете. Понякога зор е да хване книгата, после му става толкова интересно и приятно, че не спира, докато не свърши Simple Smile

# 4
 • София
 • Мнения: 752
Не е трудно да стимулирам дъщеря ми да чете. По скоро е трудно да я накарам да спре и да заспи вечер Simple Smile
Тя много обича книгите и това е един от подаръците, които обича да получава за различните празници, а също така и да подарява на приятелите си за техните рождени дни.
Тъй като вече е голяма не се впечатлява от цветните картинки, но обожава интересните истории и се забавлява искрено с различните разкази и приключения на героите.

# 5
 • Мнения: 39
Моето дете все още не може да чете, но много обича книжки с приказки, които аз й чета всяка вечер и книжки за оцветяване.

# 6
 • Мнения: 35
Дъщеря ми ще е във втори клас и честно трудно сяда да чете, но с упорство от моя страна и с подтикване сяда. Разбира се много зависи какво ще чете, когато и е интересно чете, но има книги, които са и трудни и тях ги чете по-трудно.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 10 049
Имаме три деца и трите са толкова различни, че няма накъде повече.
Голямата ни дъщеря трудно хваща книга. Чете задължителния минимум за училище, при това с голям зор. С удоволствие чете единствено книги от типа DYI ("направи си сам"), защото обича да прави разни неща с ръцете си. Съответно, за да я стимулирам все пак да чете нещо, й купувам такива книги.
Синът ми чете доста, при това разнообразни книги, основно приключенски и енциклопедии. Обича да научава и споделя всякакви интересни факти и това е нещото, което го привлича в енциклопедиите. При него основният стимул е да му бъде привлечено вниманието към съдържанието на книгата - ето защо често му разказвам за някоя книга, която съм чела като дете и скоро след това той също започва да я чете.
Малката ни дъщеря още не може да чете, но пък обича да рисува и оцветява. Именно такива книжки й купуваме напоследък.

# 8
 • Мнения: 2 368
За жалост, все по-трудно става с четенето.
Чела съм им много книжки - с красиви илюстрации, весели истории, рими.
Сега повече енциклопедии ползват.

# 9
 • При децата ми
 • Мнения: 2 667
Трудна работа е, но държа всеки ден да е прочела нещо. Баткото по-трудно го хващам да чете. Стимулирам ги с личен пример най-вече.

# 10
 • София
 • Мнения: 526
Големият ми син обича да чете, но вечер и съответно ставането е мъка.
Не ми се налага особено да го мотивирам, защото сам проявява желание.
Малкият не чете самостоятелно, но обича да му се четат приказки.
В момента по-голям интерес има към оцветяването.
 Peace

# 11
 • Мнения: 228
Обичаме да четем , не е нужно да стимулираме детето ни да чете , когато книжката е интересна всичко е много лесно .

# 12
 • Мнения: 84
Обича да й чета, научила е текста наизуст и го казва с мен.

# 13
 • София
 • Мнения: 885
12-годишният не обича да чете, въпреки моята любов към четенето и опитите ми да стимулирам интереса му. Избирал си е книжки, чете ги, но за съжаление предпочита смартфона си. Надявам се с времето пък да се зачете в нещо според интересите си. Малкият тепърва започва с четенето, обича да му се четат истории, ще следя и в темата за начини как да провокирам интереса му и сам да чете.

# 14
 • Мнения: 8 638
За съжаление децата ми предпочитат компютъра пред книгите. Стимулирам ги, като им разказвам за книгите, които аз съм чела и с какво са ме впечатлили. И на мен вече не ми остава много време за книги, но не се оставям без хич, че и личният пример е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт