Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 105
 • Добрич
 • Мнения: 3 758
Честно казано, не очаквах да ми искат пари, обаче бях решила че ще направя кюртажа и даже не се постарах да запомня точно сумите. По двеста и нещо беше, ама по колко?.. Преди да отида за кюртажа, трябва да платя на касата 150 лв. за пълна упойка. Казах добре и дори не попитах това в сумата за кюртажа ли влиза или е отделна сума. Казах на съпруга си, че ще си взема повече пари, за да платя каквото е необходимо и така. Всъщност, вече ми дойде до гуша. Не ми се ще още един кръвоизлив, направление вече съм занесла при този гинеколог, така, че... Ако отида при друг лекар няма как да е по ЗК в момента. А докторът, който предпочитам е направил инсулт. Дано да се оправи човека!
Гинекологът не е към ДКЦ, който посетих. Там е под наем, обаче ползва техния анестезиолог. Каза да не обяснявам на касата какво ще ми прави. Само да платя за пълна упойка.

# 106
 • Мнения: 686
Аз не съм плащала за самия кюртаж за махане на полип. Първият път личният лекар ми даде направление за интервенцията, вторият беше по спешност.  Платих само леглопрестой и храна, а не съм лежала, но такава е пътеката, водят те 2-3 дни че си в болница.
За такова заболяване би трябвало на здравно-осигурените лица да не им вземат пари, най-вероятно точно като избор на екип ще го минат.

# 107
 • Мнения: 7 545
Много зависи къде ще ти го правят и какъв човек е лекаря ( дали ще ти поиска пари и за какво точно ) . За съжаление добрите лекари  в този смисъл на думата не са много.

# 108
 • Мнения: 829
Аз първия път като ми махаха полип също платих за кюртажа. Но това е, защото не си взех направление. Втория път, вече при друг лекар, бях с направление и нищо не платих за хистероскопията. Сам лекарят ме накара да поискам направление от личната.

# 109
 • Добрич
 • Мнения: 3 758
Имах направление за гинеколог от л.л. Гинекологът констатира полипа и препоръча кюртаж. Логично е да ми даде направление за кюртажа. Обаче кюртажа ще ми го прави той, т.е. не ме изпраща с направление при друг лекар. Явно и направление не ми дава. Предполагам, че в деня на кюртажа няма да имам лист за подписване по ЗК ама знае ли човек?...
Докторът е предпочитан от бъдещите майки в Добрич. Моя колежка е правила кюртаж при него и също е доволна. Надявам се и аз да остана доволна /като изключим, че си плащам за нещо, което би трябвало да ми се полага по ЗК/.
Не може да е избор на екип. Докторът не е към ДКЦ, а само ползва помещения там, предполагам под наем. На касата ми казаха, че потребителската такса я плащам в кабинета му. Освен това, докато си чаках реда, видях, че има изнесен електромер на стената. Обади  се да попита кога е на работа анестезиологът, защото бил в отпуск в момента. Изглежда ползва анестезиолога на ДКЦ и съответно плащам там на касата за пълната упойка.

Преди това посетих не по ЗК гинеколог във военна болница. Искаха ми направление от л.л. за кюртажа и 200 лв. за избор на екип. Имаше и други подробности и като размислих се обадих, за да отменя часа.

# 110
 • Мнения: 686
Можеш да го попиташ дали може личният лекар да ти издаде направление за кюртажа, след като той не може, или не иска.

# 111
 • Добрич
 • Мнения: 3 758
Личният лекар като ми дава направлението за гинеколог, ми каза, че няма как да ми даде направление за кюртаж или хистероскопия. Ще ми даде за гинеколог, а те вече за каквото решат.

Не знам как лекарите решават на кого да дадат направление и на кого не. Не мисля, че изглеждам "паралия".
Скрит текст:
Цялото семейство сме с един личен лекар, педиатър. Повече от 10 години лекуваме детето при класически хомеопат и много рядко сме ползвали услуги по ЗК. Въпреки това ми се е случвало да платя за преглед УНГ за детето, защото направленията на личната лекарка са свършили, а хомеопатът поиска консултация. Пролетта, когато ми дойде в на 16-ти ден от цикъла беше средата на месеца и личната каза, че няма направления. Може би гледната точка е, че като имаме пари за класическа хомеопатия, имаме и за други прегледи... Ама това може л.л. да гомисли, гинекологът, при който ще правя кюртажа, не го зна.

Една седмица преди кюртажа трябва да слагам вечер вагинални свещи. Имам рецепта, но дoкторът пише толкова красиво, че като отида в аптеката, ще разбера как се казват. Ginexid, с помощта на търсачката разчетох надписа.

# 112
 • Мнения: 6
Здравейте момичета! Чета ви от доста време и реших да пиша с молба за съвет. Накратко ...на 42год.съм. От миналата пролет започнаха промените в цикъла ми. Стана по- оскъден от преди, но се появи кафяво-кърваво зацапване по средата на цикъла с продължителност около 5-7дни. Ходих на две гинеколожки -едната видя задържан фоликул и ми изписа противозачатъчни, а другата не видя нищо обезпокоително- при нея отидох точно по време на междинното зацапване. И така пих Жанги 4 мес. и зимата всичко беше наред. Тази година отново през м.юни започнаха тези зацапвания. Пак ходих на преглед. Фоликул 1см. И пак ми изписаха противозачатъчни. Поисках да изкледваме хормони- док.не сметна за необходимо. Отидох отново за второ мнение при друг гинеколог( пуснах си хормоните сама )и той заключи, че навлизам в менопауза. Предложи ми ХЗТ, която отказах . Второто му предложение беше да пия Прим ойл. И така купих го, пия го. Освен него мажа с крем Муун райс, пия и ЕМК на аквасорс и антиоксиданта им.
Но уви този месец пак имах зацапване 7 дни....и така цялото лято отново изкарах с превръзки.
 Въпросът ми е ако добавя Див ямс и Витекс дали ще се повлияе това зацапване и дали някой е пил всичките накуп? Ще прикача резултатите от хормоналните изследвания за по-запознатите. На мен вече всичко ми е каша в главата и не мога да преценя какво да пия и има ли смисъл въобще. Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.
Хубав ден на всички!

[/img]

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 16:36 от didi76

# 113
 • Мнения: 3 447
Нещо снимката не се вижда. Ако искаш пак се опитай да я прикачиш, макар че само доктор би те посъветвал какво точно да правиш. Игликата определено няма да ти навреди, но не знам дали ще помогне. Другите две, на база изследвания доктор трябва да реши може ли да ги вземаш или не. по принцип могат и заедно да се вземат, но така да се приемат съвети от форум е твърде рисковано.

# 114
 • Мнения: 6
Знам че е така. Но всички  при които ходих са много спокойни, и освен да пия хормони друго не предлагат. Цитонамазката ми е първа група. Нямам миомни възли и полипи...уж.  Дано да е така. Ясно е, че ще отида и при друг лекар, но искам да пробвам с продукти на билкова или растителна основа.
Понеже снимките не искат да се прикачат ще напиша резултатите от изследванията тук.
3-5 ден от цикъла:
TSH -4,59 (0,300-4,200)
Пролактин- 236,9 (125-635)
LH - 20 (Ф.2,4-12,6; ОВ.14-96)
FSH - 30,11 (Ф.3.5-12.5; ОВ. 4,7-21.5)
ЕСТРАДИОЛ -70,69 ( Ф.46-607; ОВ.315-1828; лут.161-774)
Тестостерон - 1,47 (0,22-2,90)
DHEA-S- 10.00 (1,65-9,15)

На 21 ден:
Прогестерон 29,530 (ф.0.18-2,8; ов.0.38-38; лут.5.82-75.9)

# 115
 • Мнения: 4 066
Това не изглежда като ранна менопауза (според мен... освен FSH той май е твърде висок), а като проблеми с Щитовидната жлеза, консултирай се с ендокринолог!
(TSH -4,59 (0,300-4,200) трябва да е около 2-2,5, това е сигнал за хипофункция на ЩЖ, дали е Хашимото - само допълнителни изследвания могат да покажат - ТАТ, МАТ, стойности на щитовидните хормони FT4 и FT3)

# 116
 • Мнения: 8 553
Диди, ТСХ ти е високо, отиди на ендокринолог, нищо чудно от там да ти идват проблемите с цикъла, те са навързани нещата.
Фт3, фт4, ТАТ и МАТ, и преглед с ехограф на жлезата ти трябват още, да се види хипофункция ли е или Хашимото, както и Пенева е писала.

# 117
 • Мнения: 6
Преди 2 год. TSH пак ми беше завишено . Тогава пуснах и другите хормони - бяха в норма. Това беше след прием на Диане и преживян стрес- баща ми почина след тежко боледуване. Ходих на ендокринолог и ми изписа Л-тирокс, който аз не пих. Исках да изчистя организма си от Диането и тогава. Но когато след 1мес.направих контрола на TSH - беше в норма. Явно сега пак се е разбутал. Затова търся нехормонални препарати.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 17:24 от didi76

# 118
 • Мнения: 6
Със сигурност ще отида на ендокринолог. Благодаря ви момичета за бързите отговори !!!:kissing_heart:

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 17:22 от didi76

# 119
 • Мнения: 4 066
TSH не е достатъчно да е в норма, трябва да е по средата на нормата... а липсата на хормони на ЩЖ води до тези проблеми с цикъл и т.н.  (FT4 и FT3 те също не трябва да са просто в норма, а да са над средата). Гинеколозите хич не обръщат внимание на тях Rolling Eyes все едно нещата не са вързани...

Общи условия

Активация на акаунт