Магията на изтока - тема 55

• 52 097
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • MJF
 Thinking явно за туй забравяне има вина и Шо.  Blush моето персонално глезене от теб е голямо но да знаеш и надявам се да не се съмняваш,  че се цени и уважава много от мен.  Hug bouquet.
Ок, ще нападна фауната като стой и гледай. Д-р Пол в японски вариант да видя.
2в1, дано пренатоварването ти се разреди и да останат само приятните натоварвания  Hug.
Скрит текст:
Мързи ме да проверя но туй 150 години за град Троян някак мнооого ме изненада.
Шо изгледа един японски филм в жанр драма-крими-мистерия. Не знам като как ама нещо такова ми се пригледа, изненадах си се сама  Thinking.
Last Winter, We Parted
По едно време е факт,  че нещо се поразсеях с разните грешки в превода  Blush, но като цяло ми се задържа вниманието до края. Завършен разказ, някакви неотговорени въпроси казуса не остави, така че съвсем ок за жанра си.

Аааа и аз забравих нещо. Ама само аз ли гледам текущо Джи?  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 16:00 от Шошулчо

# 376
  • София
Скрит текст:
Thinking явно за туй забравяне има вина и Шо.  Blush моето персонално глезене от теб е голямо но да знаеш и надявам се да не се съмняваш,  че се цени и уважава много от мен.  Hug bouquet.
Ок, ще нападна фауната като стой и гледай. Д-р Пол в японски вариант да видя.
2в1, дано пренатоварването ти се разреди и да останат само приятните натоварвания  Hug.
Скрит текст:
Мързи ме да проверя но туй 150 години за град Троян някак мнооого ме изненада.
Шо изгледа един японски филм в жанр драма-крими-мистерия. Не знам като как ама нещо такова ми се пригледа, изненадах си се сама  Thinking.
Last Winter, We Parted
По едно време е факт,  че нещо се поразсеях с разните грешки в превода  Blush, но като цяло ми се задържа вниманието до края. Завършен разказ, някакви неотговорени въпроси казуса не остави, така че съвсем ок за жанра си.

Аааа и аз забравих нещо. Ама само аз ли гледам текущо Джи?  Crossing Arms
Териус ли?Аз го гледам, уж криминално, но е и леко комедийно.Засега много ми харесва.И приятелчето му гледам, в Играча.

# 377
  • MJF
Тайна, да. И аз като предимно комедийно го гледам и ясно че ще е "от изграчка плачка". Значи с теб пазим Джи. Тупи нещо не се чува.  Wink Simple Smile

# 378
Шош, заетостта и натоварването бяха по приятни поводи, така че не се оплаквам. А какво те изненада в годишнината?
Скрит текст:
За 150 г. от обявяването на Троян за град става въпрос. Не за съществуването му изобщо, ако това те е смутило.

# 379
  • MJF
А добре щом са приятни натоварвания, все да са такива.
Скрит текст:
Мда, в първия момент като прочетох как е написано а и на клипа и се  newsm78. Но изчислих че това се пада 1868 и предвид нашата история...... нормално. Иначе в първия момент като прочетох 150 а става въпрос за Троян. Дефиниции и годишнини.  Simple Smile. Един път само съм била в Троян но не съм видяла кой знае какво, транзит почти минах за манастира, а след него нямах време за повече за самия град. Само по улица към манастира се поспрях за да разгледам гаражчетата/магазинчета предлагащи глинени съдове и това не е сега ами по времето на 140-тата годишнина да речем  Simple Smile. Приятно-китно впечатление ми остави като цяло района. Аз Троян го свързвам с фармацевтична индустрия назад във времето и любимия ми сироп като дете за кашлица  Blush.

Sakanoue Animal Clinic Story 1 изгледан. Двамата Д направо ме  Laughing- Даичи и белия почти съименник  Laughing пухчо. Усещам как ще станат голяма комбинация с д-р Тацуя. Монаха/свещеника или какъвто там се води,  направо ме  #Silly. Ще има солен хумор с доктора , майка му и приятелките ѝ явно  Mr. Green

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 10:39 от Шошулчо

# 380
Шо,...

Скрит текст:
... тази, която каза, че му е сменяла памперсите като малък, е комшийка. И тя е млада, на неговите години. А другата иска да се омъжи за него, затова се върти в къщата му, прави му бенто и пр. На мен ми хареса, как още в първите сцени, когато той се събуди и след това на закуска, го подкачиха за "малкият" Тацуя и дали работи рано сутрин. Задавих се от смях и това на закуска го метнаха, а на него му предстоеше тежък ден след това.

Даичи и Даикичи вече са приятели. На мен ми харесва много котката Оги. А монахът е шинтоист и е ключова фигура. Не са случайни и посланията, която ни показват закачени пред светилището, всеки ден различни.
Морален кодекс и винаги всичко е фокусирано върху благоденствието/ благополучието на групата. То това е и коренът на цялото японско общество, знаеш, че постоянно ни го показват в сериалите/ филмите си.
Има интрига и около възрастният лекар, който му остави клиниката. Мисля, че е тежко болен/ умира, и за това му е оставил всичко и внезапно е заминал. Ще видим, това са само мои предположения.
А забеляза ли каква апаратура имаха в модерната ветеринарна клиника? Такава апаратура няма в БГ за хората, а виж каква любов и големи грижи полагат за животните в Япония. Всеки трети човек в Япония отглежда котка или куче, а често и двете заедно.
Японската нация наистина обича и знае как да се грижи за животните.

Голям гад е героят на Ха Джун, но така ме дърпа. Многооо е добър.
Удоволствие е да гледаш съперничеството между него и Чанг Хьок. Главният герой има перфектната конкуренция, дотолкова, че в някои сцени се замислям на кой точно да симпатизирам.

# 381
  • MJF
Мда,
Скрит текст:
забелязах апаратурата. Ако можеше болестите да се стряскат от по-по-най апаратурите ..........
Мда, подготвям се отсега за минутите хумор от доктора и трите дами. То само какъв лаф му друснаха за начало.....  Mr. Green.
Ой, кучкаря в мен забрави преди за котките. Мда и "мяу" големи симпатяги.
При възрастния доктор е мистерия още. Там към края нещо написа и пъхна в плик жена. Тази линия  тепърва ще се осветлява.
По едно време мярнах надпис "елизабетова яка/ яка на елизабет"- това ме изненада за туй приспособление на което и аз казвам яка и имам такова покрай домашния любимец. И други наименования съм мяркала на английски но туй за първи път.   

# 382
Най-големият! Перфектният саундтрак за неговия изключителен глас.

Шо, и нашата приятелка Рьоко Хиросуе трябва да отбележим. Сладурана, а докторът й е хвърлил око, онзи от голямата клиника. И там ще има закачка, хех.

# 383
  • София
Шо,...

Скрит текст:
... тази, която каза, че му е сменяла памперсите като малък, е комшийка. И тя е млада, на неговите години. А другата иска да се омъжи за него, затова се върти в къщата му, прави му бенто и пр. На мен ми хареса, как още в първите сцени, когато той се събуди и след това на закуска, го подкачиха за "малкият" Тацуя и дали работи рано сутрин. Задавих се от смях и това на закуска го метнаха, а на него му предстоеше тежък ден след това.

Даичи и Даикичи вече са приятели. На мен ми харесва много котката Оги. А монахът е шинтоист и е ключова фигура. Не са случайни и посланията, която ни показват закачени пред светилището, всеки ден различни.
Морален кодекс и винаги всичко е фокусирано върху благоденствието/ благополучието на групата. То това е и коренът на цялото японско общество, знаеш, че постоянно ни го показват в сериалите/ филмите си.
Има интрига и около възрастният лекар, който му остави клиниката. Мисля, че е тежко болен/ умира, и за това му е оставил всичко и внезапно е заминал. Ще видим, това са само мои предположения.
А забеляза ли каква апаратура имаха в модерната ветеринарна клиника? Такава апаратура няма в БГ за хората, а виж каква любов и големи грижи полагат за животните в Япония. Всеки трети човек в Япония отглежда котка или куче, а често и двете заедно.
Японската нация наистина обича и знае как да се грижи за животните.

Голям гад е героят на Ха Джун, но така ме дърпа. Многооо е добър.
Удоволствие е да гледаш съперничеството между него и Чанг Хьок. Главният герой има перфектната конкуренция, дотолкова, че в някои сцени се замислям на кой точно да симпатизирам.

Лошия татко го зарязах.Едно,че главния все още не мога да го харесам, второ не понясям тези боеве.

# 384
Гледам го аз и ще го довърша до финал. Става все по-интересно и има интрига около войната, която водят двамата. Хитрец голям е героят на Ха Джун, а на Чанг Хьок тепърва ще му се стъжнява все повече и повече.

А този малък гном, всеки пък като го видя и ми идва да го смачкам. Дете-актьор е, казва се Пак Джи Бин и е играл в BOF. Проверих го, но аз го виждам за първи път. На 23 години е, а помислих, че е на 15. Много противен герой има - малко подло богаташче, което предполагам, че на финал ще завърши в затвора, ако преди това не му теглят куршума.
Готино сериалче - няма любов, екшън е. Нямам оплакване.

Скрит текст:

Айде, малко остана - другата сряда стартира. Ммм, хубавец. Да не отлепиш очи от него и чак да забравиш какви ги е вършил.

# 385
Сряда е. Обичам сряда, защото вечерта е време за корейски духчета, Матео и компания.

Скрит текст:

Шо, да те "успокоя". Нищо от това, което харесах за текущо японско не се превежда на английски, хаха, така че... Само Ветеринарната клиника ще следим този сезон. Няма друго поне до днес.
Дори не им се превежда и сериала на Рюхей и Юи Аракаги, защото се излъчва с английски субтитри по Sony GEM TV, но няма кой да ги качи. Точно както стана и с Takane no Hana.
Изпуснахме и subie06. Тя се захвана с 6-месечната дорама на NHK - Manpuku. Знаеш, това е от онези японски сериали, които излъчват всяка сутрин (без неделя) по 12 минути и вървят в продължение на шест месеца. И subie06 превежда, каза че нещо я е вдъхновило и е решила да започне, въпреки че проекта е толкова дълго време.
Засега превеждат само комерсиалните заглавия като японската версия на Suits и поредната досада с Рьоко Йонекура - Legal V. Заради каста им/главните герои - няма да гледам.

# 386
  • MJF
"Успокоих се". Имат късмета че почва гран-при маратона ми във фигурното та ще се разсейвам силно с това. Поне тези дето са като Takane no Hana имат шанс да бъдат качени .... някога. То имат да си допревеждат още от предишния сезон та ще си гледам според зависи периода на превода/качването тях. Късметлии бе. Мързел явно ги е налегнал нещо. Есенна умора.  И не им е за първи път. Wink Mr. Green Crossing Arms
Рьоко Хиросуе за мен е с най-ясната героиня във ветеринарния сериал.

# 387
Като гледам и тези от онлайн-сайтовете спят. Seikatsu - епизод 6 е преведен на английски от седмица, а няма кой да го качи и като за теб, поне него да изгледаш.
Страшно е. Става и все по-зле с японските сериали, за това и минах на корейско, хаха. Докъде я докарах.

На нашите, баш-кифли в компанията, им написаха най-после в последните години едно добро парче. То не, че останаха много оттях, само пет са вече, ама от SM Ent. ще ги държат сигурно, докато не започнат да раждат и излязат по майчинство.
Откакто излезе преди месец, все ги въртя с това парче, въпреки че като ги видя - четири искам да отстрелям, само Хьо ме радва.

# 388
Разсмя ме с малкия гном, Рос. Пак Джи Бин явно добре си играе ролята щом предизвиква такива позиви у теб. Игра малкото братче на Джан Ди-то в БОФ, а в другите сериали беше предимно детската версия на главните герои. След това влезе в казармата и сега вече се връща в индустрията. От талантливите деца е, умее да играе и вярвам, че ще го виждаме по-често за напред.

Имам си натрупани японски заглавия за гледане за месеци напред, така че няма да усетя много драмите с преводите в текущия сезон.

И така и така съм изостанала и с текущите корейски заглавия, та реших просто да си припомня Black&White. Добре ми идват Вик и Марк newsm47.

# 389
  • DE

И така и така съм изостанала и с текущите корейски заглавия, та реших просто да си припомня Black&White. Добре ми идват Вик и Марк newsm47.
И аз така  Mr. Green Какво съвпадение, изгледах хитовите роли на Вик и ме се прииска да го видя в любимата ми негова роля Heart Eyes

Дори довършвам "Марс" и сякаш го гледам за пръв път, все пак са минали 10 години откакто открих азиатските продукции  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт