Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

• 51 655
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
При гастрото ли да отида или при личната или ри някой друг лекар?

Аз пиех дуспаталин след храна и ми помогна за разстройството.

# 256
Леле, колко сте изписали?!
Само така.

Куркума обичам и я слагам на супи, леща и на зеленчукови ястия с яйца-тип миш-маш. Аз миш-маша си го правя често и не е винаги с чушки, а понякога е с патладжани, пресни чушки, тиквички и прочие.

Томас Л. спомена в последните си видеота, че бразилският орех е свръх-добра ядка за нашия режим и за кето режимите. Взех си вчера едно пакетче да разнообразя малко от пеканите и орехите, защото бадемите и кашуто не са чак толкова добри за кетото и почти не ги консумирам.

Но орехи (Невена, не чети!) и пекани (вид орехи) си хапвам всяка сутрин на закуска.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 06:23 от Анонимен

# 257
Ох, това пекан трябва да го пробвам. Все се каня.
Утре ще си купя.

# 258
  • Paris, France
Монтесума, докъде стигна с добавките, че са важни и без тях ще се разбрицва. Почна ли Вигантол и Магнезиевия и калиев цитрат?

За олиото - за тебе в момента е отрова. Разбирам много добре финансовата част. Знам, че студено пресования зехтин не е приятен като вкус за много хора, обаче евтиното понякога излиза много, много скъпо. Точно омега 6 скапват скъсващите се от кетозна диети. Диетата си е ОК, но само ако омега 6/омега3 са всъотношение 1:1 или ммаксимум 2:1. Има доста начини да се манипулира бюджета и да се спести от колбаси, скъпи парчета месо. Много добавки стават ненужни ако се ядат правилните храни. Успях да си оправя недостига на Б12 с храна и досега не съм вземала редовни добавки. Вит А също има откъде да се вземе. Ако искаш мога да ти направя съобразено с бюджета меню, което е направо гурме и става и за гости. Но като ти свърши олиото ще трябва да купиш друг вид мазнина, съжалявам. Иначе ще гълташ омега 3 от добавка, която е минимум 15-20 евра в Америка, доста повече тук. С риск да стана супер досадна за повечето пишещи в темата и за тебе ще се повторя. С твоите липси и анемии трябва спешно да се погрижиш за  набавяне на цитрата, магнезий, Вит Д. Останалото ще го скалъпил някак си. Тенджера под налягане имаш ли? А пасатор с резачка? Поздравявам те тази вечер с "Que cara mas bonita tiene esta Nina"

Шарки, може ли линк към четката, дето маха зъбен камък? Извинявай за неудобството, ама не патвам за какво става дума. Приятна диета на тебе, свекъра и, надявам се, момченцето с кроасаните!

Контеса, що да не чета? Пълни са с йод орехите. Бразилски орехи ям рядко, че от тях селенът ми беше извън норма. Обаче за липса на селен са ненадминати.

Елорааааа, написах ти дълъг отговор и ми се изтри. Не съм врачка да знам колко Вит Ц ти трябва. Ако пиеш йод е доста. После ще ти пиша за Вит Ц какво установих. Аз пия като ми стане сухо гърлото. Редовно не. Редовно гледам на тортите да наблегна, че да не изпусна полезност и, хах.

Пека обожавам. В Англия си купувах Пекан Даниш и го топлех в микровълновата. Ох, спирам, че осрахме темата с тия торти. Ама признай, че са по-полезни от кроасан, примерно!

# 259
Неви, не чети, защото последния път заради споменаването на моите орехи се разяде по нощите Simple Smile
Иначе за селена в тях си права и заради това ги и купих.

Елора, вземи си, много са вкусни, но и една идея зарибяващи.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 06:23 от Анонимен

# 260
И аз обичам пекан, но не намирам голяма разлика между него и орехите.
Последно време започнах да готвя със сусамено олио. Много приятно миришат ястията от него. Ама защо ми е толкова слаб  ангелът. В главата ми все сладкиши.

# 261
Нев, мерси за поздрава.Нищо несъм почнала още, но съм извадила постовете ти в тела и ще ходя с тях към аптеката.Майка ми ми беше на гости и се суетях около нея.Ще ги почна.Ами ако не с олио, то тогава с какво да готвя което да е около същата цена долу горе, че тея зехтини дерът кожи направо 😲Имам тенжера и пасатор и блендер и чопър и кво ли не...ама ся ако ми кажеш че мазнината трябва да е мас и ще повърна...това не го слагам в устата си...за добавките пък намам представа от кое по колко да пия 🤔

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 23:39 от Анонимен

# 262
Ами не дере кожи зехтинът. По големите вериги редовно има промоции. Освен това с екстравърджин не се готви, защото като мине през термична обработка качествата му се влошават, та е годен само за салати. Рафинираният зехтин е много по-евтин от екстравърджина.

# 263
Аз също не готвя със зехтин, а с Гхи масло или кокосово масло.
Студенопресованият зехтин е за салати и го слагам в ястията след като са сготвени вече заедно със зелените свежи подправки за да си запазят вкуса и всичко ценно в тях.

# 264
Ами не дере кожи зехтинът. По големите вериги редовно има промоции. Освен това с екстравърджин не се готви, защото като мине през термична обработка качествата му се влошават, та е годен само за салати. Рафинираният зехтин е много по-евтин от екстравърджина.

Да мила аз за салатки си го вземам ама за готвене какво да ползвам незнам?

# 265
Ами как какво, рафиниран зехтин и  всички останали растителни и животински мазнини, включително и сметаната.

# 266
  • София
Невена, мерси, с уравненията и неутрализациите съм горе- долу наясно , мисълта ми беше от 1000мг аск. киселина да приемам 1000мг витамин С.
Елора, има логика това за приема- да не е наведнъж. Аз по принцип го бухам в пасиран лимон с джинджифил, и си хапвам през няколко часа по лъжичка.

# 267
Не съм запозната с другите видове растителни мазнини, а за животински дума да не става...кокви са другите растинелни?Не съм на ясно съжалявам.

# 268
  • Paris, France
Montesuma, не мога да помогна. Ще мисля по въпроса. Не знам като цена с какво подобно може да се замени олиото. Аз почти не припарвам до него.
Поздрави на мама, на мъжа ти и на Заарата.
Контеса, четох ти поста по диагонал и от средата и не видях най-важното в началото Тихичко честито. И да е задълго и за последно.

Бадемите, ако са сурови и с обвивките са супер полезна храна и не изкарват от кетоза. Иди и виж колко магнезий съдържат и манганез и нам си кво си. Те съдържат аргинин, от който мноУ леснУ сЪ изработва Азотен окис. За сърцето е естествен нитроглицерин. Та, не бързай да ги захвърляш с лека ръка. Да внимават с тях хора с херпеси, че вирусът обича аргинин.  А за яденето по зори и нощи не се притеснявам. Орехи ядох, все пак, не Филия с конфитюр. Ей сега пак поемам към кухнята.

Рафиниран зехтин не купувам. Не е полезен. Четох, че олио от рапица било полезно за диабетиците, обаче пък пета, че оставяло някакви отрови в тялото, които после не се махали с нищо. Аз готвя и с върджин от маслини, но не пържа в него. За пържене стават маслата от кокос. Свекърите правят и ни пращат, ама децата не го харесват. Също ghee - мазнина от масло със сол. Смен - ферментирало мазнина от масло със сол, но мирише на синьо сирене. Масло. Чета, че сатурирана мазнина не е полезна за диабетици.

Качър, правилни са ти сметките. Моят съвет е да не прекаляваш, особено ако не си на инжекции Б12 и да не го мислиш като количество много. Няма проблем да е повече или по-малко. Б12 ти е приоритет. Също цинк и калий. Важното е, че си на прав път и бързо ще излезеш оттук

# 269
  • София
Шарки, може ли линк към четката, дето маха зъбен камък? Извинявай за неудобството, ама не патвам за какво става дума. е!
Не съм Шарки, но ако питаш за звуково- честотната четка, тя по- скоро вибрира леко и има различни "mode", вкл за чувствителни венци.
Като най най- готината от тази категория се води Соникеър-а на Филипс. Ама и цената ѝ е хубава, може при вас да е по- евтина. Не че премахва зъбен камък, а просто почиства по- добре и не позволява натрупването му така лесно. Натрупан вече зъбен камък трябва да се почисти от зъболекар/пародонтолог.

Б12 ще трябва да го вкарам в някакви поносими граници, да. Не съм на инжекции, ще пробвам с хапченца.
Имам един тефтер, в който си записвам важните добавки иии ако трябва всичките да купя, стъпва на трицифрена сума в по- горната част на интервала. Ще трябва д преценя кои са ми по- приоритетни.
Витамин С,Б12,фолат и Д-то
Mg,K,Zn и може би Fe
Inositol и маслото от вечерна иглика.
Още не взимам дозички от С-то, щото взема ли едни 2000-3000 мг, цикълът ми закъснява доста.

Общи условия

Активация на акаунт