Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 55
Здравейте,днес(7.09) бях на преглед при гинеколожката ми и каза,че съм в овулация и аз се учудих много, защото на 18.08. ми дойде ,а на  2.09.18г имах "+" тест за овулация .Прибрах се след прегледа, направих си отново тест и беше отрицателен .Как е възможно да съм в овулация със ясно виждащи се фоликули ,а тестовете да не отчитат ?
Споделете мнение,и как е при вас овулацията?

# 1
  • Мнения: 399
Няма такова нещо “в овулация”, което да се вижда на ехограф. По размерите на фоликула се съди, че предстои овулация, а теста засича пика на хормона, който я предизвиква. Фоликул, достигнал размери за пукане, може да се спука днес-утре-в неделя, а може и да не се спука- задържан фоликул. Не е точна наука.

# 2
  • Мнения: 55
Това значи ли ,че все още има шанс за бременност,след като на прегледа са се видяха фоликули.Във вторник ще се види дали са нарастнали,иначе ендометриума е 5,7мм,матка 29мм(21ден от МЦ)

# 3
  • Мнения: 399
Има шанс, разбира се. Фоликулометрията е най-сигурнуят начин за засичане на овулация.

# 4
  • Мнения: 9 666
Имам 6 бременности и нито веднъж теста за овулация не беше с черта наситена колкото контролната или повече. Един вид отрицателни. Последната беше с разнояйчни близнаци - яйцеклетки са се пукали яко и пак - по-бледа черта на теста за овулация.

Ориентирах се по това, коя все пак е най-наситената от всички тестови линии и след която почва да избледнява. Обикновено в деня на реалната овулация, почти нямаше тестова черта на самия тест - след най-наситената следващата е бледа и после направо бяла. 

Общи условия

Активация на акаунт