Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 септ. 2018, 14:10 ч.

ФЪН ШУЙ - 11 (КЛАСИЧЕСКИ)

 • 4 692
 • 42
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 2 019
Здравейте Yum
Радвам се, че има място, където да се обсъжда необятния фън-шуй. Shoshi към Вас имам следните въпроси:
Здравейте, въпросите са много и нямам възможност да отговоря изчерпателно на всички. Точно за това направих и безплатния уебинар, за да можем да обсъдим нещата, които ви интересуват и които не са ви ясни. Модераторите обаче изтриха съобщението, неясно защо.

Възможно ли само чрез  Гуа числото и активацията на съответните сектори, да се постигне положителен ефект за даден човек?
Не съм сигурна, че влагаме един и същи смисъл в думата "активации". Активациите нямат връзка с числото гуа. В повечето случаи времето и  мястото за активиране, както и вида на активатора, са едни и същи за всички. Има някои активации, които се изчисляват индивидуално, но не по гуа, а по бацзъй. Мисля, че в блога съм писала статия за видовете активации. Числото гуа се взима предвид, когато се прави анализ на жилището по фън шуй.

Каква трябва да бъде активацията за кариера и създаване на семейство, пак според  Гуа числото в конкретния случай за мен е Гуа 1?
Кариерата е ян, а семейните отношения - ин. Следователно, за да имате успех в двете, трябва в жилището ви да бъдат поддържани инския и янския фактор, това едно. Второ, могат да се правят активации, които биват най-различни. Този месец има комбинирана активация за обучение, нови идеи, любов, бременност, увеличение на доходите, нов бизнес, и тя не е според числото гуа, а по системата Сан Юан. Останаха само две дати - 3 и 4 май в часът на козата (между 13 и 15 часа, ако не знаете как да използвате слънчевото време), включвате фонтан в северозападния сектор на дома си, може и на офиса. Внимавайте само да не го направите в северния сектор, защото ефекта ще е отрицателен.
Колко време имат въздействие активациите, има ли ограничение на броя  активации за съответния сектор?
Няма ограничения. Действието зависи от вида на активацията.

Позволено ли да се активират повече от един сектор за даден човек?
Не разбирам какво точно имате предвид. Дайте пример.


Ако в благоприятните за нас посоки се отглеждат цветя, това ще им ли осигури по-добър разстеж и цъфтеж?
Няма такава връзка.

Моето Гуа число, може ли да ми помогне да откривам изгубени вещи, домашен любимец, да научавам някои търсени отговори?
Не съм чувала числото гуа да се използва в това направление. Има дял от Ци Мен Дун Цзя, оракул, който обхваща тези неща.

Благоприятните ни посоки /пак според Гуа числото/, засилват ли нашите молитви, ефекта от енергийни практики и други подобни?
Благоприятните посоки - не, местата с хубава енергия - да.

Отскоро се интересувам от фън-шуй, голям океан от знания е..обаче си струва според мен. Да попитам за компаса, с който ще си определя посоките, може ли да получа някакви препоръки какъв трябва да бъде / на пазара има много марки с различни функционалности/.
Може да използвате хубав спортен компас, който мери точно и има подробна скала.

П.П След като си изчислих Гуа числото, изчислих числото и на хора, с които съм се разбирала много добре и какво се оказа имаме едно и също Гуа число. Това случайност ли е или някаква закономерност? Има ли нещо такова като съвместимост на Гуа числата?
Случайност. Съвместимостта между хората се определя от хороскопа.

Светли празници и позитивно настроение!

# 31
 • Пловдив
 • Мнения: 2
Благодаря за отговорите Simple Smile  Бих искала линк към блога, който споменавате: ще го разгледам.
Позволено ли да се активират повече от един сектор за даден човек? Това, което искам да знам е мога ли аз да активирам сектор кариера, сектор семейство и може би още един сектор по едно и също време?
П.П Има доста статии за фън-шуй на руски, на английски не съм срещала много описателни, според Вас руските източници ли са по изчерпателни или английските , ако разбира се имате подобни наблюдения Smirk
Нека и за Вас бъдат светли и усмихнати празниците Flowers Hibiscus

# 32
 • София
 • Мнения: 2 019
И да дам линк към блога модераторите ще го изтрият. Потърсете в интернет, ще го намерите.
Позволено ли да се активират повече от един сектор за даден човек? Това, което искам да знам е мога ли аз да активирам сектор кариера, сектор семейство и може би още един сектор по едно и също време?
Подозирах, че за това става въпрос Simple Smile В класическият фън шуй няма такива сектори. В блога ще намерите статии и по този въпрос. Най-общо казано, тези сектори и въобще така наречения "поп фън шуй" са създадени за популяризиране на класическия фън шуй, който е доста по-сложен. А използването на разни сувенири за активиране на въпросните сектори са за реклама на магазините, в които се продават. Повтарям, като някой папагал: Пари, кариера, здраве, отношения... зависят първо от правилното разположение на дома в пространството и второ, от правилното разположение на входната врата, печката, леглата и работното място.

Има качествена информация и на руски и на английски. Също така на всички езици има и пълни глупости. Много статии се пишат от журналисти или хора, които нямат и представа от фън шуй, но трябва да напишат нещо. Важното е да можете да се ориентирате целия океан от информация. В днешно време това не се отнася само за фън шуй.

# 33
 • София
 • Мнения: 337
Здравейте, интересува ме дали забраната да се слага огледало срещу вратата важи и за вътрешна врата- на спалнята или само за входната врата. Благодаря!

# 34
 • Мнения: 343
Здравейте момичета!
Шоши-имам следния въпрос...
Изгоря ни климатика,който се бамира в стая с изложение ЮИ-Юг-ЮЗ на южната стена.Били казала подходящи дати да почука ме и потропа ме малко, за да го сменим?

# 35
 • София
 • Мнения: 2 019
Защо трябва да чукате? И в кой сектор искате да го правите?

# 36
 • Мнения: 343
Трябва да се изкърти стария, за да се сложи новия.Намира се в южния сектор, на южната стена.

# 37
 • София
 • Мнения: 2 019
Не разбирам какъв е проблема с южния сектор. Там няма нито 5, нито Ша. Някаква друга забрана за ремонт ли имате?

# 38
 • Мнения: 343
Извинявам се, объркала съм се с ЮИ....да, на Юг няма забрана!
Благодаря!

# 39
 • София
 • Мнения: 2 019
От ЮИ са само едни 15 градуса. Има вероятност изобщо да не попадате в тях. Универсални дати няма. Дайте чертеж с обозначените посоки и направлението а тила.

# 40
 • Мнения: 343
Фасада-север, тил-юг

Сивия правоъгълник на юг е климатика

# 41
 • София
 • Мнения: 2 019
В този случай най-добрият месец за ремонт е юни, имате още няколко дни до края на месеца. Ако не успеете може и юли, неутрален е, но не оставяйте за август. Подходяща дата е 6 юли. Наложете шаблона "24 планини" и ако има възможност пробийте първата дупка или започнете къртенето от сектора на коня.

# 42
 • Мнения: 343
Благодаря Шоши !

Общи условия

Активация на акаунт