С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 453
  • 974
  •   1
Отговори
# 615
  • Canada
Значи като при нас, само че обърни USD в CAD  Simple Smile

# 616
И в Италия ,както навсякъде по света има и интелигентни и прости хора.
Това,че свеки е италианка не означава,че не може да се държи просташки.
Моят съвет е да не падаш на нейното ниво.
Игнорирай я.Дръж се възпитано .Под достойнството ти е да се занимаваш с нейните интриги и клюки.
Остави я да говори каквото иска ,ти недей да оплюваш никого.
Накажи я с безразличие.Това ще я вбеси.
Това правя през всичките тези години ,но тя се озлобява все повече.

# 617
Доколкото знам, българските свекърви могат само да дишат праха на италианските. Там е здрав матриархат и синовете имат само един бог – Мама.  Grinning
Вярно е.

# 618
И, значи стигаме пак до моя извод - с простаците  можеш да се разбереш само по един начин - с простотия. Колкото повече й крещиш, толкова повече ще млъкне. Е, в анчалото няма да мълчи, но в един момент ще спре.

# 619
  • София
Според мен съфорумката е прекалила, почиствайки тяхната баня. Тяхна си е, най-добре да не влиза.
Бих се съсредоточила само върху онези неща, които са наистина общи и неделими.
Да обясняваш на безпаричен човек че отделно ще има повече разходи няма смисъл, той си го знае.
А съфорумката пак ще си плаща и-нет, хладилникът работи и за 2, и за 5 души, така са и лампите.
Но ще й е по-спокойно на душата, което не е за пренебрегване.

Моите 5 стотинки по въпроса - казвам на дъщеря ми да си почиства космите, защото ги разнася из цялата къща, а не защото ми пречи да са в нейната стая. Събира си по 2-3 чаши от кафе с мляко, докато се сети да ги донесе в кухнята, кори от банан престояват по цял ден. Не влизам, за да не се ядосвам, контролирам единствено изходящите валма косми.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 11:35 от Cuckoo

# 620
  • MI
Въпреки, че не пиша, понякога чета темата - основно за да се успокоя, че моята свекърва е направо златна на фона на повечето като ме изнерви с някоя глупост. А и е далеч. А и в темата има някои особено куриозни казуси, направо за роман. Grinning Но ще си позволя да дам съвет на Ганели, пък дано съм й полезна.
Първо, прости хора има навсякъде, дори при ескимосите. От това, което си написала обаче разбирам, че има и културен сблъсък между вас двете. Щом са толкова деца, предполагам че е практикуваща католичка свекърва ти. Предполагам и че се е омъжила рано, без да продължи образование. Предполагам и че фирмите всъщност са семейни, вероятно създадени от свекъра. Познах ли до тук? Simple Smile Трудно ще се разберете, просто защото за нея разводът наистина е нещо немислимо. Все пак и днес Италия е една от страните с най-малко разводи в Европа, а до преди не толкова отдавна си е било и мисия невъзможна. Аз лично не бих я търпяла още от началото, нито сина й. Но е хубаво да имаш предвид че при челен сблъсък с нея ще загубиш ти - 99% сигурно. В момента предимството ти е, че ти си тази неконфликтната и нормалната в очите на мъжа ти, но паднете ли на едно ниво кой предполагаш че ще спечели? А да тръгнеш да поставяш ултиматуми преди семейно празненство и то на другия й син е просто абсурдно. За мен единственият ти вариант е да кажеш на мъжа ти да се разправя той с майка си, като когато тя те изнерви да набиваш неговото канче. Все пак нали е глава на семейство, негова майка е, да говори той с нея. Да я хване за ушите и да й обясни, че ти си му жената и това е положението, е ти искаш нормални отношения и само тя се държи неадекватно - това ти е единственият полезен ход за мен.

# 621
И какво като им е изчистила банята? В собствената си къща как пън не да им се моли?
Креми- да се изнесат, не са малки.

По-добре ще сте като сте отделно.

И да не ги одобрят - им кажи да си търсят квартира, за да не се изпила карате съвсем.
Бъди 1000% категорична. Те ако само не могат, ще търсят вариант с някой познат да се кооперират. И тогава ще израстнат. Ти не можеш да им налееш повече акъл - каквото си могла до тук, си направила.

# 622
Въпреки, че не пиша, понякога чета темата - основно за да се успокоя, че моята свекърва е направо златна на фона на повечето като ме изнерви с някоя глупост. А и е далеч. А и в темата има някои особено куриозни казуси, направо за роман. Grinning Но ще си позволя да дам съвет на Ганели, пък дано съм й полезна.
Първо, прости хора има навсякъде, дори при ескимосите. От това, което си написала обаче разбирам, че има и културен сблъсък между вас двете. Щом са толкова деца, предполагам че е практикуваща католичка свекърва ти. Предполагам и че се е омъжила рано, без да продължи образование. Предполагам и че фирмите всъщност са семейни, вероятно създадени от свекъра. Познах ли до тук? Simple Smile Трудно ще се разберете, просто защото за нея разводът наистина е нещо немислимо. Все пак и днес Италия е една от страните с най-малко разводи в Европа, а до преди не толкова отдавна си е било и мисия невъзможна. Аз лично не бих я търпяла още от началото, нито сина й. Но е хубаво да имаш предвид че при челен сблъсък с нея ще загубиш ти - 99% сигурно. В момента предимството ти е, че ти си тази неконфликтната и нормалната в очите на мъжа ти, но паднете ли на едно ниво кой предполагаш че ще спечели? А да тръгнеш да поставяш ултиматуми преди семейно празненство и то на другия й син е просто абсурдно. За мен единственият ти вариант е да кажеш на мъжа ти да се разправя той с майка си, като когато тя те изнерви да набиваш неговото канче. Все пак нали е глава на семейство, негова майка е, да говори той с нея. Да я хване за ушите и да й обясни, че ти си му жената и това е положението, е ти искаш нормални отношения и само тя се държи неадекватно - това ти е единственият полезен ход за мен.
Благодаря наистина за съвета ,това и правя и то не защото мее страх че ще загубя при челен сблъсък а защото така съм възпитана .Но положението излиза извън контрол напоследък и от това страда само мъжът ми,иначе изцяло на моя страна и найстина се обичаме ,той заради мен се отказа от всичко и двамата се справяме добре ,мислех си че с годините ще проумеят че не съм се омъжила за него по сметка още повече че имаме и предбрачен договор а и той няма нищо на негово име но уви... Да тя е католичка но не практикуваща и  без да се хваля е доста под моето ниво на интелект.

# 623
  • при късмета
Като от това страда мъжа ти, а не ти, да го каже на майка си. Или ще си страда мълчаливо и ще търпи? Тогава няма нужда да го съжаляваш, сам си го прави

# 624
  • София
Може ganeli да говори с двамата братя преди тържеството да поозаптят майка си. Нито нейният мъж, нито деверът ще искат циркове точно на кръщенето. А ако допуснат - тя ще има коз или поне: Аз нали ви казах

Животът е твърде кратък, за да чакаш простакът да умре от мълчание или някаква справедливост свише. Аз лично предпочитам да оправя нещата тук и сега, а не да се ям вътрешно и да си докарам някоя болест, докато чакам Господ да въздаде всекиму дължимото.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 17:02 от Cuckoo

# 625
  • MI
Ганели, нали знаеш като се бориш с прасе какво става? И двамата сте в калта, но на него му харесва. Абсолютно нищо няма да спечелиш ако почнеш и ти да се тръшкаш, държиш просташки и крещиш - освен че ще си доскъсаш нервите и тези на мъжа ти. А той със сигурност може да отиде сега преди кръщенето да поговори с майка си да не съсипва празника на племенника си, дори временно примирие е напълно ОК за теб. Иначе няма как да повярвам, че колкото и да те обича е говорил достатъчно ясно с родителите си - иначе щеше поне малко да се успокои положението. Не е начина да се крещи, а да вземе да се държи като възрастен мъж. Тя и мойта се меси на дъщеря си, на нас обаче не. И не защото обича повече дъщеря си или чак толкова ме обича, при това зетя е италианец, аз - не. Просто синът й е поставил ясни граници, а дъщеря й - не, а и като нещо ме ядоса го казвам на сина й и той се оправя, а зетя тръгва да се кара с нея. Възрастни хора са, няма да ги промениш, но със сигурност си обичат сина и ако той заеме ясна позиция, ще се примирят.

# 626
Ганели, нали знаеш като се бориш с прасе какво става? И двамата сте в калта, но на него му харесва. Абсолютно нищо няма да спечелиш ако почнеш и ти да се тръшкаш, държиш просташки и крещиш - освен че ще си доскъсаш нервите и тези на мъжа ти. А той със сигурност може да отиде сега преди кръщенето да поговори с майка си да не съсипва празника на племенника си, дори временно примирие е напълно ОК за теб. Иначе няма как да повярвам, че колкото и да те обича е говорил достатъчно ясно с родителите си - иначе щеше поне малко да се успокои положението. Не е начина да се крещи, а да вземе да се държи като възрастен мъж. Тя и мойта се меси на дъщеря си, на нас обаче не. И не защото обича повече дъщеря си или чак толкова ме обича, при това зетя е италианец, аз - не. Просто синът й е поставил ясни граници, а дъщеря й - не, а и като нещо ме ядоса го казвам на сина й и той се оправя, а зетя тръгва да се кара с нея. Възрастни хора са, няма да ги промениш, но със сигурност си обичат сина и ако той заеме ясна позиция, ще се примирят.
Той в интерес на истината позицията отдавна я заел ,но работи с тях и го тормозят постоянно и настройват братята и сестрите срещу него и на него много ми тежи

# 627
Може ganeli да говори с двамата братя преди тържеството да поозаптят майка си преди тържеството. Нито нейният мъж, нито деверът ще искат циркове точно на кръщенето. А ако допуснат - тя ще има коз или поне: Аз нали ви казах

Животът е твърде кратък, за да чакаш простакът да умре от мълчание или някаква справедливост свише. Аз лично предпочитам да оправя нещата тук и сега, а не да се ям вътрешно и да си докарам някоя болест, докато чакам Господ да въздаде всекиму дължимото.
Говорих и с двамата ,и те са разговаряли с майка си ,а тя казала избирайте или тя или аз ,с две думи нетрябва да ходя и на това се съгласих само че мъжът ми каза че без мен няма да ходи пък брат му държи ние да сме кръстници даже говорихме с претето ,,попа,, дали аз може да съм кръсница при положение че съм православна и той каза  че няма проблем ,така че вече съм вписана в регистъра,проблема е маминка ,Ужас ,но най лошото в случая е че и двамата му братя ме харесват и уважават но и много се страхуват да не наранят майка си.

# 628
... Абсолютно нищо няма да спечелиш ако почнеш и ти да се тръшкаш, държиш просташки и крещиш - освен
Знаейки емоционалността на италианките, дали пък точно неповишаването на тона от нашето момиче при спор не притеснява свекървата Simple Smile

# 629
  • MI
Птица, свекърва ми е от Калабрия, имам представа колко са емоционални. Въпреки това, повишаването на тон, особено на по-възрастен човек си се смята за простащина. Simple Smile
Ох, Ганели, не знам какво да ти кажа - в случая каквото и да направиш, все ще е зле. На твое място бих се отказала да съм кръстница за да си запазя нервите. Бих купила нещо хубаво на детето и бих се извинила на брат му - само така ще излезеш чиста от цялата история. Но ти си преценяваш, аз пак ти казвам че още от началото не бих я изтърпяла. Харесва ти или не, тя му е майка и няма да я остави, въпреки че е неадекватна - в това отношение има известна разлика с България. Така че си прецени как да изхабиш минимум нерви и действай.

Общи условия

Активация на акаунт