Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 1 485
ПКК, триглицериди, холестеролите, чернодробните, кр.захар и гл.хемоглобин. Винаги в Синево. Те за мен са най-добрите. Скоро научих, че е добре да се проверяват вит.В12 и Д.

# 31
  • Мнения: 4 477
   Аз знам, че на гинеколог се ходи няколко дни след като е минал менструалният цикъл.

# 32
  • BG
  • Мнения: 653
Сега си пуснах ПКК, кр.захар, туморни маркери, хормоните на щитовидната, вит.Д, хомоцистеин-той показва дали витамините от гр.Б са ок, подробно за холестерол, асат и алат, урина. Личната ми даде направления, но доплатих към 110 лв. защото някои неща за по-достоверно се наложи да повторя. Отделно гинеколог-абсолютен преглед от-до.

# 33
  • Мнения: 13 132
От 30 до 45 години /жени и мъже/   ПКК   Веднъж на 5 години"- това е от сайта на касата
Мъже ≥ 40 години и жени ≥ 50 години - 1. триглицериди
2.1. общ холестерол и HDL-холестерол и оценка на СС риск по SCORE системата за лица без сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет, ХБН
2.2. LDL-холестерол (за лица със сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет, ХБН, при които не се извършва оценка на СС риск по SCORE системата и не е изследван в рамките на диспансерното наблюдение)   Веднъж на 5 години
Явно са решили, че мъжете са по-болнави от жените над 40 newsm78 Останалото е както казах кръвно, ИТМ, Електрокардиограма, Изследване на урина с тест-ленти в кабинет, като естествено че тест ленти в кабинета на лекаря няма.
 
А аз се ядосвах, че личната лекарка, която е и педиатърка на детето, нито веднъж за осем години не е пуснала, нито на мен, нито на детето профилактични изследвания. Ми, тя значи си е почти в таргета щом се пускат на всеки пет ooooh! Е**си подигравката.

По темата ПКК и црп, Суе си пускам като се разболея. Но се замислям, че е добре да си пусна чернодробни, б12 и щитовидни.
Искам да накарам мъжа ми да иде на профилактичен преглед за простата, но все се дърпа.

# 34
  • Мнения: 1 485
PSA всяка година, поне това настоявайте да изследва. Личните са задължени над 50г. да го пускат.

# 35
  • Мнения: 206
PSA всяка година, поне това настоявайте да изследва. Личните са задължени над 50г. да го пускат.
Какво е това? Видях нета, че са някакви туморни маркери? Но кои? Аз съм изследвала туморни маркери, заради една киста. Но и те са доста относителни. Понеже резултата не беше лош, ама можело да значими нещо сериозно, можело и да не значи. Ама лекарката каза, че за всеки случай трябвало да се оперира и то малка киста от под 3 см. Не я оперирах и се оказа, че имам поликистоза в поледствие, при която такива малко кости не се оперират.

# 36
  • Мнения: 1 485
Да, туморни маркери, но само за мъжете за простатната жлеза. Не зная подробности.

Общи условия

Активация на акаунт