За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 963
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Майчета, нормално ли е фонтанелата да тупти? Беба е на 4 месеца почти, днес го забелязах това Sad... Нямаме отзивчива докторка, която да вдига телефон..
Мазахме едни пъпки с бетафузин на главичката по предписание на дерматолог, възможно ли е от кортикостероида да е станала беля? Sad
Нормално е, не се притеснявай. Дай водичка ако пие, казвали са ми, че можело повече да тупти при жажда.

# 406
Благодаря за бързия отговор.💋
 Дадох й водичка. Докато си пиеше млякото сякаш даже повече тупкаше. Първо детенце ми е и много се притеснявам.

# 407
Това, което аз знам от нашата лекарка е, че обичайно фонтанелата "хлътва" при жажда, а "тупти/пулсира" при превъзбуда съпроводена например от дълъг плач!.

# 408
До кога трябва да се затвори фонтанелата?

# 409
Това е пулса на бебето, при жажда хлътва, а при други неразположения е възможно да изпъкне. Затваря се между 8-9 месец до към година и половина, може и две.

# 410
До кога трябва да се затвори фонтанелата?

Обичайно около годинката.
Лятото не давах Вигантол, скоро бяхме на консултация и лекарката каза да подновим приема.
Бебето ми е родено през зимата.

# 411
 Дадох й водичка. Докато си пиеше млякото сякаш даже повече тупкаше. Първо детенце ми е и много се притеснявам.
И на мен ми е първо, но вече е на 6 месеца и нещата са една идея по-леки, в началото и аз бях ужасна паника за абсолютно всичко. И на моята госпожица й пулсира понякога, първия път като видях изчетох Интернета и звъннах на всяка приятелка с дете, за която се сетих. 😆

# 412
Моето бебе почти няма фонтанела, колкото нокът е , а на 20 дена 😳

# 413
И на мен ми е първо, но вече е на 6 месеца и нещата са една идея по-леки, в началото и аз бях ужасна паника за абсолютно всичко. И на моята госпожица й пулсира понякога, първия път като видях изчетох Интернета и звъннах на всяка приятелка с дете, за която се сетих. 😆
И аз изчетох, че и на английски търсих.. Моите познати явно имат перфектни бебета, защото нищо, което съм ги питала, не им се е случвало 😯.
Много страшни неща пише за тази фонтанела и се отказах да чета засега.

# 414
Доктор не я ли проверява?

# 415
Това, колкото нокът, да не е малката фонтанела?

# 416
Не може да е толкова малка...

# 417
Здравейте, идва зимата и се чудя как да засиля имунитета на бебето си( на 10месеца).

# 418
  • София
 Нормално е да пулсира. Синът ми е почти на годинка, фонтанелата му е колкото монета от 5 стотинки и продължава да пулсира, ако дълго време е плакал.

E_T_P, аз лично препоръчвам Имунокол перфект течна коластра.

# 419
Здравейте, идва зимата и се чудя как да засиля имунитета на бебето си( на 10месеца).
Лично за мен най-удачно е детето да се калява още от малко.. И според мен няма по-добро решение от това да го оставите само да си изгради имунитет не да давате нещо, защото така организма свиква с приема на разни витамини, лекарства и т.н. и в последствие така да го кажа става зависим и не изгражда сам антитела, а чака да му се предоставят под форма на витамини, лекарства и други...

Общи условия

Активация на акаунт