За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 963
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
С Линола.

# 466
А с какво мажете при обринато от лигавене ?На бебо му се зачерви брадичката,още няма пробил зъб.
Ох, аз какво ли не пробвах. Това https://apteka.framar.bg/30062817/биодерма-авс-дерм-пери-орал-бебе-крем-40-мл- помага за профилактика. Ако са малки пъпчиците ще ги махне. Хубав продукт е. Но при моето бебе под брадичката си стана рана. И я измивам с един тампон напоен със смрадлика, подсушавам и мажа с галафарм. За него знам от тук. Успокои за 2 дена положението много. Преди това пробвах с бпантен, бочко, судокрем. Лошото е, че като я намажа и тя веднага го избърсва я в бодито, я в леглото. Та сега след намазване и връзвам една марличка, която минава под брадичката и връзвам на главата като панделка. Сваля я след 15 мин, но поне успява крема да попие.

# 467
Аз не мажа с нищо, тя и без това ще го избърше, те пъпчиците се махат от самосебе си.

# 468
Аз не мажа с нищо, тя и без това ще го избърше, те пъпчиците се махат от самосебе си.
И аз така мислех, но уви. Станаха й рани по брадичката. Явно някои бебчета са с по-чувствителна кожа като моето. Пъпчиците по бузите и те щяха да станат на рани, ама тях на време успях да третирам с биодермата.

# 469
Ако искаш пробвай с Адерм.

# 470
Здравейте!
На 6 дни сме, от вчера сме си вкъщи.
Накратко - с храненето не се получи, както очаквах. Родих секцио, съответно бебчо беше при мен едва на следващия ден, нямах кърма, той свикна на АМ. Засука на 3 тия ден, но с много зор. Така е и до днес. Кърма имам, давам му да цока - понякога се получава, НО винаги след кърмене е страшно - страхотен рев, не иска да заспива...
Днес 2 поредни пъти го кърмих по около 20ина минути, като ефекта беше ужасен. От тогава му давам АМ, но пак плаче и е неспокоен...чудя се да не са колики?!?

Моля за съвет ...

# 471
  • Плевен
Може и да са колики, но според мен и моя не много голям опит в кърменето 20 минути са малко. Твърде е малък за да е свикнал на биберон. Слагай по често на гърда. А и бебчетата искат гушкане. До сега е било в теб на сигурно и сега си иска мама.
Не се отказвай толкова лесно от кърменето. Няма по хубаво, лесно и безплатно нещо.

# 472
Здравейте!
Накратко - с храненето не се получи, както очаквах. Родих секцио, съответно бебчо беше при мен едва на следващия ден, нямах кърма, той свикна на АМ. Засука на 3 тия ден, но с много зор. Така е и до днес. Кърма имам, давам му да цока - понякога се получава, НО винаги след кърмене е страшно - страхотен рев, не иска да заспива...
Днес 2 поредни пъти го кърмих по около 20ина минути, като ефекта беше ужасен. От тогава му давам АМ, но пак плаче и е неспокоен...чудя се да не са колики?!?

Моля за съвет ...

Оригваш ли го хубаво след кърменето?

# 473
Фъзи, гушкай и продължавай да предлагаш гърда. Може и колики да са. Моят син се дереше между храненията, понякогя и по време на храненията.
Сукането ги успокоява Wink

# 474
Здравейте!

Моля за съвет ...
Първо честито! Въпросът ти е за темата, посветена на кърменето. Като начало започни да кърмиш на поискване - когато и по колкото иска бебето. В началото кърмех по 1 час, понякога и повече. Бебето ти може да има колики, но може и просто да е все още гладно. Недей да даваш АМ щом се кърмите. За да ти се регулира количеството кърма е необходимо тялото ти да получава сигнал, че трябва да произвеждаш повече кърма. Като даваш АМ, вместо бебето да суче, няма как този естествен процес да се случи. Съответно кърмата ще намалее.
 Влез в темата за кърмене, почети. Там задаваме всякакви въпроси и обменяме опит. 😉

# 475
Благодаря на всички отзовали се!
По-трудно оригва след кърмене, гушкам си го. Както казах, кърмим се трудно, плаче и трудно зацоква, остава неспокоен въпреки сукането. На път съм да се откажа от кърменето, затова не писах там...
Притеснява ме непрекъснатото плакане и това, че е неспокоен и трудно заспива.

# 476
Благодаря на всички отзовали се!
По-трудно оригва след кърмене, гушкам си го. Както казах, кърмим се трудно, плаче и трудно зацоква, остава неспокоен въпреки сукането. На път съм да се откажа от кърменето, затова не писах там...
Притеснява ме непрекъснатото плакане и това, че е неспокоен и трудно заспива.
Пиши там, има жени с много опит, ще ти бъде от полза. На мен ми беше. Аз също съм със секцио, късно ми слезе кърмата, беши ми трудно, но след 2 седмици всичко се нормализира.
Предполагам, че може позата на кърмене да не е правилна и да не засуква правилно. Пиши един пост с подробно инфо как се храни бебето, в каква поза го храниш, колко пъти, нощни хранения колко има, какви. Погледни и блога на Хедра. Много е полезен. Знам, че в началото е ужасно трудно, но и това минава. Винаги може да се свържеш и с консултант по кърменето, който е професионалист и ще ти даде насоки, съвети и  кураж. За сега - забрави АМ и започни да кърмиш на поискване - ако бебето мрънка, даваш да суче. Суче докато иска - докато пусне или заспи. Възможно е да иска на два часа или по-малко да яде, даваш му. Нощните хранения са много важни, защото стимулират лактацията. Може да кърмиш легнала, за да си почиваш. Стискам палци! Не се отказвай!

# 477
В началото винаги е трудно и много жени се отказват, я заради липса на подкрепа от семейството, я заради това, че си мислят, че не се получава. Твоето детенце поне плаче, моята в началото така спеше, че нямаше събуждане, трябваше да я будя да яде. Много новородени се успокоявят като са изправено положение с коремче долепено към теб, при нас това работеше, и така спеше първите 3 месеца. Както са казали другите, кърми на поискаване (дори и “съветници” да ти казват, че едно време така не се е правило). Внимавай и бебенцето засуква правилно (в youtube има и клипчета). Щом детенцето суче, трябва да го чуваш как преглъща.
В краен случай, преди да се откажеш, може да се свържеш с консултант по кърмене, блогът на Хедра е мега полезен също.

# 478
Най-добре консултант по кърмене да те посети. Много е важно детето да захапва правилно.
В крайна сметка ако пък не се чувстваш ок, дай си някакв срок, за да опиташ нова стратегия и ако и така не стане, не се мъчи. Казвам го от камбанарията на над 3 месеца запушвания и какви ли не други проблеми с кърменето. Е сега не мога да го разкача, търси си млякото само от източника, от шише не иска и да помирише. А е хранен не само в родилното с шише.
Важното  е да си спокойна Wink и да се насладиш на тези мигове с бебето.

# 479
+1 за всичко написано. Не се отказвай. Кърми на поискване, ако трябва по един час. Забрави за адаптираното ако искаш да кърмиш, започнеш ли от сега с дохранване бързо ще приключиш с кърменето. Кактусчето е обяснила за регулирането, търсенето и предлагането. Питай в темата за кърменето наистина, всички са много отзивчиви.

Общи условия

Активация на акаунт