Истанбул [тема 46]

• 81 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Как се стига до пазара в Бакъркьой, от Лалели?

С метрото.

От Йеникапъ или Аксарай се качвате на М1. Гледайте да вземете мотриса до летище Ататюрк, защото на автогарата едните (М1А) продължават към него, но другите (М1В) отиват към Баджълар. Ако объркате (в мотрисата се съобщава накъде продължава), просто слезте най-късно на автогарата и се качете на следващата мотриса, без да излизате от станцията и да сменяте перона.
Спирката на Бакъркьой е пета след автогарата и се казва Бакъркьой - Инджирли. Към нея метрото се движи над земята, така че като я наближите, отляво на посоката на движение ще видите пазара. Съответно, като слезете, от изхода на станцията вървите наляво, за да стигнете входа на пазара.

# 676
Благодаря ви много!А колко време се пътува,в кои дни е пазара  и струва ли си изобщо?

# 677
didabs пазари има всеки ден в различни зони на града. Само за пазр, обаче не мисля, че си заслужава пътя до Истанбул. Иначе разходка и пазар е супер. Направихме го тази седмица (снощи се прибрахме). Като наваксам с работата ще напиша някой подробности.
На прима виста да кажа, че има доста промени в транспорта, които никъде не са указани никъде Sad и в туристическите центрове не ги казват.  (Пример:  Фуникуляра Karaköy - Beyoğlu не работи има автобус, който го замества. Спирка Hasköy на ферибота не работи, т.е не може да се стигне с корабче до музея Рахми Коч .... ) И двата варианта за транспорт ни ги дадоха като работещ вариант и гоогъл и в туристическия център.

# 678
Karakõy Tunel вече би трябвало да работи. Бил е затворен два дни (30 и 31 октомври) за техническа поддръжка.

https://www.gazetefersude.com/tunel-hatti-iki-gun-kapali-olacak-25162.html

# 679
Здрвавейте! Много полезна и вдъхновяваща тема, изчетох я на един дъх.
Следващата седмица ми предстои пътуване до Истанбул искам да попитам за магистралните такси, тъй като не ми стана съвсем ясно. Ще минаваме през Малко Търново. Прочетох информацията от първия пост и доколкото разбрах е по-добре да се купи карта преди Истанбул, а не на границата. Това, което ме обърка е, че картата била по-скоро, ако ще се преминава към азиатската част и не ми стана ясно ние като ще сме само в европейската трябва ли ни такава в крайна сметка Smiley
Знаете ли горе-долу колко време отнема преминаването на границата? Чудим се как точно да си организираме тръгването, че с нас ще има гонещ полет от Ататюрк.
Последния ден мислехме да посетим Sea Life Aquarium, но видях, че в първия пост има линк и към Istanbul Aquarium и сега се чудя между двата. Вие какво бихте ми препоръчали?
Също така ни се иска на изпроводяк след това да посетим някой мол или аутлет, можете ли и за това да ми дадете напътствия?
Виждам, че темата е с малко по-различна насоченост от шопинг и т.н., но ще съм ви благодарна за насоки и по моите казуси Simple Smile

# 680
bialk естествено, че съм уцелила къръка Wink

Корабчето не работи, т.к. ремонтират гарата или нещо подобно. Написах го за да си подгодтвят ходещите по няколко варианта за транспорт. Simple Smile

deliberation карта/стикер ти трябва за да минеш по магистралата, мостовете , тунела.  Ако ще ходите с кола и минете по магистралата ще ви трябва. От Одрин таксата е около 12,5 на посока.

# 681
  • София
Аз тръгвам довечера. Ще ви разкажа като се върна.

# 682
  • Бургас / UK
deliberation,като влезете от М. Търново,минавате Лозенград и продължавате направо към Истанбул.Ако не искате да купувате стикер за магистралата има успореден път на магистралата(вижте D100  на картата),който е безплатен и по него карате и стигате до Истанбул.Пътя е много хубав,само че минава през населени места и съответно има ограничение на скоростта.Стикера за магистралата важи и за европейската част,както е писала Бените,ако минавате магистралата,мостовете и тунела под Босфора.
Огледайте картата и си преценете дали да купувате стикер или да карате по D100. За летището ще ви е по-удобно да минете по него,защото пътя минава точно покрай летището ,а аквариума е от долната страна на летището,а от магистралата ще трябва да се спуснете от горе.Магистралата е отбелязана с E80.Вижте си и двата пътя и решете.През почивните дни границите са малко по-натоварени,а през седмицата е по-спокойно,но всичко е въпрос на късмет...

Bqla breza,лек път и чакаме разказ  Simple Smile

# 683
Нашата екскурзия  се отмени за 08.11 надявам се на хубаво време.Направила съм план по който ще се разхождаме с децата без услугите на ТА.Ако има някой от вас на тази дата ще се радвам на обща разходка.

# 684
И моята е от 8.11. Ще пътувам от Варна с Караджъ турс

# 685
Здравейте! Надявам се въпросът ми да не е задаван и да се повтарям, ако е така моля да ме извините. Бих искала да попитам има ли някой, който мисли да празнува нова година в Истанбул? Ако да, то би било полезно да споделите препоръки.

# 686
  • somewhere over the rainbow
Здрвавейте! Много полезна и вдъхновяваща тема, изчетох я на един дъх. ...
По план и ние последния ден ще посетим Sea Life и шопинг в мола, в който се намира. Казва се Мол Форум, правилно ли съм разбрала?
Аз пък да попитам някой, който е ходил скоро с кола - каква е минималната цена на пътната карта/винетка - 60 ТЛ, както пише в първия пост, или 35 ТЛ, както някой писа наскоро?

# 687
  • sofia
Привет!
Има ли смисъл и начин да се закупят билети за Топкапъ предварително он-лайн? Идеята ми е, да не се окаже че има опашки, когато стигнем там?
Същия въпрос и важи за кулата Галата.
Благодаря за отговорите - може и на лични, че сигурно това е повтаряно Н-пъти, но извинявам се - нямам време да чета всичко.

# 688
didabs пазари има всеки ден в различни зони на града. Само за пазр, обаче не мисля, че си заслужава пътя до Истанбул. Иначе разходка и пазар е супер. Направихме го тази седмица (снощи се прибрахме). Като наваксам с работата ще напиша някой подробности.
На прима виста да кажа, че има доста промени в транспорта, които никъде не са указани никъде Sad и в туристическите центрове не ги казват.  (Пример:  Фуникуляра Karaköy - Beyoğlu не работи има автобус, който го замества. Спирка Hasköy на ферибота не работи, т.е не може да се стигне с корабче до музея Рахми Коч .... ) И двата варианта за транспорт ни ги дадоха като работещ вариант и гоогъл и в туристическия център.

Здравей, в петък в кой квартал има пазарлък че ми е свободен WinkYumKissing Face

# 689
Много ви благодаря за информацията!

N_A_N™, в крайна сметка и аз на него се спрях. Ще пробвам да купя билети онлайн, че малко по-евтино излзат.

И аз се включвам в питането за цената на пътната карта. И в крайна сметка откъде се купува? Че като казах на МП за варианта да я купим преди Истанбул, му се изправи косата да кара без нея чак до там.

Общи условия

Активация на акаунт