Истанбул [тема 46]

• 81 626
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • somewhere over the rainbow
Много ви благодаря за информацията!

N_A_N™, в крайна сметка и аз на него се спрях. Ще пробвам да купя билети онлайн, че малко по-евтино излзат.

И аз се включвам в питането за цената на пътната карта. И в крайна сметка откъде се купува? Че като казах на МП за варианта да я купим преди Истанбул, му се изправи косата да кара без нея чак до там.
Да, имат намаление билетите за аквариума, но не знам дали е само онлайн.
Доколкото знам, пътните такси се трупат, като задължение на конкретната кола, като имаш право да ги погасиш, купувайки/зареждайки картата в някакъв срок /май една седмица, но не съм сигурна/. Никой не те спира на пътя да те провери имаш ли карта. Нещата се случват по електронен път. И ние мислим да вземем преди или във Истанбул. Чета, че е по-добре да се купи по-навътре в Турция, тъй като по границите злоупотребяват /например "нямат" от най-евтините карти/.

# 691
Здравейте отново,в колко часа пристигат автобусите на Караджъ турс в София

# 692
  • Варна и...духом на Босфора
Деска007
В петък пазар има на Фъндъкзааде.
Много хубав пазар.
Това е на спирката на Трамвайчика,посока обратна на Султанахмет и забележителности те.
Като слезете преминавате вляво и там в уличките е пазара.Вие какво си търсите

# 693
... има ли някой, който мисли да празнува нова година в Истанбул? Ако да, то би било полезно да споделите препоръки.

Аз.
Какви препоръки имаш предвид?

Бих искала да попитам дали някой има актуални координати /мейл, в краен случай телефон/ на кулата Галата или по- точно на ресторанта. Това, което намирам в интернет не е актуално. Нещо не се справям с търсенето.

# 694
  • Някъде в Европа...
Здравейте отново,в колко часа пристигат автобусите на Караджъ турс в София
Края на юли пътувах от и до София - пристигнахме 23.30 ч. в неделя на автогарата.

# 695
  • Варна и...духом на Босфора
Малко със закъснение,да си жива и здрава,Шебечкова, много любов и пътешествия!

# 696
Някой знае ли дали Виаленд пускат редовно промоции. В края на Октомври имаха промоция за закупуване на онлайн билети и сега като влизам и вече няма.

# 697
Melite благодаря ви за бързия отговор.След дълго премисляне решихме да ползваме бързия влак София-Истанбул ( нощния)  понеже на половинката ми му се струва супер че ще може да се  изпъне и поспи Simple Smile , въпроса ми е добър ли е изборът ни  - или да пътуваме с автобус .И спряхме се на хотел Meddusa Hotel локацията добра ли е за предвижване до различни точки или да сменяме докато е време Simple Smile

# 698
Melite благодаря ви за бързия отговор.След дълго премисляне решихме да ползваме бързия влак София-Истанбул ( нощния)  понеже на половинката ми му се струва супер че ще може да се  изпъне и поспи Simple Smile , въпроса ми е добър ли е изборът ни  - или да пътуваме с автобус .И спряхме се на хотел Meddusa Hotel локацията добра ли е за предвижване до различни точки или да сменяме докато е време Simple Smile
Пътувала съм с влак и автобус тази година, определено предпочитам влака заради легналата позиция.
Даже след три часа тръгваме. Ако сте от София, чисто си се наспивате. За нас, пловдивчани, няма време. Simple Smile
Хотел по-близо до Сиркеджи, близо до трамвайна спирка, мармарай, корабчета.
Нямам търпение!

# 699
Как стои въпросът с пушенето на открито и в хотелите?

# 700
  • Някъде в Европа...
Някой знае ли дали Виаленд пускат редовно промоции. В края на Октомври имаха промоция за закупуване на онлайн билети и сега като влизам и вече няма.

Интересен въпрос, накарахте ме да се замисля. Ходих на 15.09, може би до седмица преди това имаше промоция почти наполовина намелени билети. Малко преди да тръгна вече нямаше. Мислех, че е била заради празника им на 30 август. Нищо чудно обаче, да се окаже, че пускат периодично...

# 701
  • Sofia
ludiazaek, влакът е много добър избор! Локацията на избрания хотел не е лоша, става, за себе си бих търсила по-близо до ЖП гара Сиркеджи. Успех и приятно пътуване, и после да разкажете Simple Smile

# 702
  • Бургас / UK
Как стои въпросът с пушенето на открито и в хотелите?

В хотели и заведения е забранено,но на открито няма проблем.

# 703
Ние се завърнахме  и както съм обещала минавам на отчет за ресторанта на Максут Ашкар(за Пиер Лоти, пазарите и стария град няма да пиша)
Скрит текст:
Ресторантът се намира на 2 Мин от моста Галата. Отвън няма никаква табела или друга индикация, че в сградата има заведение, т.е. няма шанс да попаднете вътре случайно. Сградата е някаква специална, съжалявам, че не обърнах внимание кой още се помещава в нея, но на вратата има охрана и се минава през скенер за оръжие . В ресторанта светлината е много приглушена и атмосферата е задушевна. Нищо общо с типичните турски ресторанти. Около нас турска реч не чух (може и да е имало местни в далечния край.) Обслужваха ни 4-5 човека, всички един от друг по-тихи и любезни. Имаше опция за поръчка на 5 степенно меню, за 210 лири на човек. Ние предпочетохме да поръчаме по едно предястие, по едно основно и накрая десерт само за мен. Алкохол не пихме, цените на бутилките вино започваха от 180-200 лири, кактейли имаше по 85 лири. Нашата вода ни я калкулираха по 14 лири за бутилка. След като хапнахме, попитах дали има как да поздравим шеф Максут и веднага го извикаха. Дойде, поздрави ни, казахме му откъде сме, че има и други, които го познават и харесват. Помолих го за снимка и не ми отказа. Малко ме досрамя, че в цялото заведение само аз се снимах, ама какво пък, кой не знае коя съм. JoyЩе сложа снимката ни най-накрая, но моля да не ме цитирате,ще изтрия след час -два.
Хараната беше чудесна, наистина вкусна, но в миниатюрни количества.
Хумус с 10 зеленчука:

7 вида Карфиол

Лаврак на скара

Агнешко:

Някаква специална круша с канела и крушов сладолед

Снимките са доста тъмни, но наистина светлината беше приглушена.

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 22:43 от Кайлис

# 704
  • Бургас / UK
Кайлис,супер сте с шефа  Hug ,много е яко ,че е дошъл на масата и се е съгласил да се снимате,евала . Хумусчето ми хвана око и крушовия сладолед,другото не е за мен  Mr. Green Ма те порциите наистина супер нюню ,но явно не са за наяждане,а само да се поглези човек с тази висша форма на кулинарията  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт