Нашите кухни - 76

• 72 494
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, проекта на кухнята ни е готов. Малко се притеснявам от пространството, което остава между двете колони и плота - само 90см. Досега сме живяли с отделна кухня, а сега ще сме във всекидневна с кухненски бокс и ми се струва много тясно. Какво мислите вие?

# 31
Моята кухня ще е права. В реда ще има и пералня със сушилня. С майка ми водим сериозна дискусия по 1 тема. Тя твърди, че след всяко ползване на пералнята трябва да се спира водата, най-вече заради налягането в крана, как сме щели да направим наводнение и т. н.  Тези от вас, които имат пералня в кухнята, спирате ли си водата след всяко ползване? Ако да, как сте го организирали откъм достъп до крана на водата?

# 32
Моята кухня ще е права. В реда ще има и пералня със сушилня. С майка ми водим сериозна дискусия по 1 тема. Тя твърди, че след всяко ползване на пералнята трябва да се спира водата, най-вече заради налягането в крана, как сме щели да направим наводнение и т. н.  Тези от вас, които имат пералня в кухнята, спирате ли си водата след всяко ползване? Ако да, как сте го организирали откъм достъп до крана на водата?
Майката ти нищо не разбира от това, за което се е изказала. Що за глупости??? Ама ти слушай майка си...

# 33
Аз не познавам човек, който си спира водата от крана. Особено ако Ви сложат някое китайско кранче, някой ден може да не може да го спре вече. Но може да ѝ предложиш, като излиза от вкъщи да завърта централния при водомера, за да е спокойна. Ние от там спираме ако няма да ни има дълго време.

Ако все пак настоява, те крановете на тези уреди се слагат по правило в шкафа на мивката, така че въобще не се налага да дърпате пералнята...

# 34
ThinkingThinkingИ аз за първи път чувам за спиране на вода при всяко ползване Thinking
Нашата пералня си е от 20г. в кухнята, пък не сме се наводнявали ...

# 35
  • гр.Добрич
Много възрастни хора го правят, това със спирането на водата. Мислят си, че така се застраховат. Майка ми също го прави този номер с крана, но нейният е в банята, а пералнята е в един шкаф във коридора.
Няма нищо смешно, нито пък е нужно нападане.

# 36
Здравейте, проекта на кухнята ни е готов. Малко се притеснявам от пространството, което остава между двете колони и плота - само 90см. Досега сме живяли с отделна кухня, а сега ще сме във всекидневна с кухненски бокс и ми се струва много тясно. Какво мислите вие?

На прима виста- не харесвам рафтчетата(до мивката) на долния и горния ред. Изглеждат ми старомодни и тип прахосъбирачи. Бих направила горните шкафове до тавана, и бих направила шкафчетата над котлоните идентични с тези от другата страна. Ако това до хладилника е пералня- бих я вградила и затворила с вратички, за да не се вижда(особено щом ще е в едно помещение с всекидневната). Не разбрах за кои колони питаш.

# 37
И аз не бих оставила такива рафтчета, става само за някоя саксия и е постоянно бърсане на прах Sad

# 38
Аз също не ги харесвам, но от тази страна  кухнята стига до половината прозорец, който е и единствен за цялата всекидневна. Мисля си, че ако ги няма отдолу ще има много незавършен вид.
За двете колони имам впредвид пералнята и хладилника.

# 39
Аз също не ги харесвам, но от тази страна  кухнята стига до половината прозорец, който е и единствен за цялата всекидневна. Мисля си, че ако ги няма отдолу ще има много незавършен вид.
Те вече другите са ти написали. Пералнята за мен не е ок да се сложи така, а пък е абсурдно да ти кажат някаква глупост само за да не се занимават за ти я направят прибрана в шкаф. Да трябва да съобразиш ширината на шкафа и пералнята, но на пазара има и по-тесни перални и то качествени марки като аег.
 Моя съвет е да пообиколиш поне 5 фирми, които да ти направят проект. Аз обиколих 10 и накрая се доверих на дърводелец, препоръчан тук във форума. Предполагам си ми видяла снимките, чудесна работа свърши, да не говорим, че ползва качествени материали и работи на нормални цени. За мен е неприемливо да кажеш искам това и това и да ти изстипосат пералнята така. Тая пералня там сложена, съобразена ли ти е с мръсния канал, който би трябвало да е при мивката? Мисля, че не е.

# 40
Те вече другите са ти написали. Пералнята за мен не е ок да се сложи така, а пък е абсурдно да ти кажат някаква глупост само за да не се занимават за ти я направят прибрана в шкаф. Да трябва да съобразиш ширината на шкафа и пералнята, но на пазара има и по-тесни перални и то качествени марки като аег.
 Моя съвет е да пообиколиш поне 5 фирми, които да ти направят проект. Аз обиколих 10 и накрая се доверих на дърводелец, препоръчан тук във форума. Предполагам си ми видяла снимките, чудесна работа свърши, да не говорим, че ползва качествени материали и работи на нормални цени. За мен е неприемливо да кажеш искам това и това и да ти изстипосат пералнята така. Тая пералня там сложена, съобразена ли ти е с мръсния канал, който би трябвало да е при мивката? Мисля, че не е.

Когато правех ремонт на моята кухня, едното предложение беше миялната да бъде в другия край на кухнята и връзката към мръсния канал да минава през всички шкафове Dizzy FaceDizzy FaceDizzy Face, така че наистина и това е много важно да се помисли Wink

# 41
Пералнята ще е със сушилня, а тези които са за вграждане са с много малък капацитет. Широчината на шкафа трябва да е съобразена с широчината на хладилника иначе става тясно. Имаме мръсен канал там, където ще е пералнята.
Редактирам се..ето това е бокса:

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 16:15 от glamz

# 42
Пералнята ще е със сушилня, а тези които са за вграждане са с много малък капацитет. Широчината на шкафа трябва да е съобразена с широчината на хладилника иначе става тясно. Имаме мръсен канал там, където ще е пералнята.
Редактирам се..ето това е бокса:

Доста ти е тясно пространството. Но дори така, широчината на шкафовете може да е различна от стандартната. Всеки добър мебелист изпълнява изискванията на клиента. Моята кухня е г-образна, на едната стена шкафовете са 60 см дълбоки, на другата 58см. По наше изискване. Като цяла аз бих изменила тотално плана. Бих сложила пералнята в скрит шкаф до мивката, а на мястото на хладилника бих направила шкаф. Как ще готвиш на печката и отваряш хладилника? Малко неразумно ми се вижда така. Да се блъскаш като ти дотрябва някоя съставка в печката. Хладилникът да е най открая, т.е. на мястото на пералнята в сегашния план. Шкафовете ги пускаш до тавана всичките, защото нямаш и без това място. А тоя рафт над мивката, всеки път като миеш тава ще го блъскаш според мен, бих го махнала. По начало това пространство е зле оползотворено. Изводът за абсорбатора можеше да не е там. За да скрият втория мръсен канал са ти отнели от пространството с тоя гипс картон, вместо да се вкопае в стената. Но как да е. Помислете пак плана, защото това към момента е много не функцинално. Ще се повторя отново - обиколи повече мебелни фирми и искай приблизителни проекти с цени, преди да решиш кого да избереш.

# 43
Пералнята ми на другата къща е стандартна, но вградена в шкаф. Просто избихме малко стената, за да я мушнем по навътре и да не стърчи от съседните кухненски шкафове. Хладилника вграден ли ще е?

# 44
Да, хладилника ще е вграден, ще бъде наравно с пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт