Нашите кухни - 76

• 72 524
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Доколкото видях вода и канал има на стената. Моята идея е пералнята да е от другата и страна Hug

# 61
Доколкото видях вода и канал има на стената. Моята идея е пералнята да е от другата и страна Hug
Това означава да се разбива стена и да се правят хамалогии с мръсния канал, за да се изкарят от другата страна. Не е толкова просто.

# 62
  • София
Споделете, моля, при стандартно висок таван на апартамента (2,60 м), ако сложите окачен таван с лунички в кухненската зона, не става  ли подтискащо ниско?

Ако не искате изчанчени неща и да се смъкне много нивото, то тогава не е чак толкова много, 7 см.

При мен са го предвидили на 10 см, за да мине тръбата на абсорбатора. Проблемът е, че са го пуснали над цялата зона, в това число и над трапезната маса. Сега се чудя дали да не оставя лунички само пред шкафовете, а над масата да пусна висящо осветително тяло...
Скрит текст:

# 63
Здравейте, и на мен ми предстои изцяло реновиране на кухнята и в момента си блъскам главата как най-функционално да я подредя. Имам доста въпроси, но за сега ще задам най-наболелият, защото другата седмица ще правим проекта и искам да си оформя някаква идея.
Та въпросът е какви са предимствата и недостатъците на ъглова мивка в трапецовиден шкаф? Нещо подобно на тази снимка /намерена в нета/ :

Скрит текст:

Кухнята ще е в класически стил, бяла с термо плот. Въпросът със снадките не ме притеснява и не ми пречи, искам да го отбележа, за да не го коментирате в минусите Grinning.
Чисто визуално много ми се иска да е по този начин, стига да ме убедите в обратното, ако е основателно. В момента мивката ми е в двоен шкаф от ляво на ъгъла, в нейно ляво е съдомиялна, самият ъгъл е глух шкаф и от дясно е пералнята. Ами 3 шкафа са ми само в тръби и кабели, но е правено преди 20 години и преди да се нанеса аз в нея Joy. Сега ми се струва, че ъгловият шкаф с мивката ще побере отдолу тръби и кабели / от ляво на ъгловия шкаф планирам съдомиялна, от дясно няма да има вече пералня, ще я местя в  друго помещение.
Ще бъда благодарна за всякакви мнения и препоръки.

# 64
Ами единственият минус е, че шкафа на мивката ти няма да е на 90 градуса, а на 45 и че термоплота трябва да се изреже по-специфичната форма на мивката. Тоест изработката на шкафа за мивката ще оскъпи, респективно и отвора за мивката ще оскъпи. Друг проблем не виждам, може би ще имаш по-малък избор откъм мивки. Но ако не ти е проблем това...

# 65
Споделете, моля, при стандартно висок таван на апартамента (2,60 м), ако сложите окачен таван с лунички в кухненската зона, не става  ли подтискащо ниско?

Ако не искате изчанчени неща и да се смъкне много нивото, то тогава не е чак толкова много, 7 см.

При мен са го предвидили на 10 см, за да мине тръбата на абсорбатора. Проблемът е, че са го пуснали над цялата зона, в това число и над трапезната маса. Сега се чудя дали да не оставя лунички само пред шкафовете, а над масата да пусна висящо осветително тяло...
Скрит текст:

При нас е с висящи лампи по средата. Прави ги и ти.

# 66
Та въпросът е какви са предимствата и недостатъците на ъглова мивка в трапецовиден шкаф? Нещо подобно на тази снимка /намерена в нета/ :

Според мен няма някакви принципни минуси или плюсове. Въпрос на индивидуални предпочитания са тези неща. А в конкретен смисъл плюсовете  може да са тези, че ти се освобождават правите страни за свободен плот и други неща. Може даже да си сложиш и някаква триъгълна телена етажерка в ъгъла срещу мивката за веро, гъбки и други такива.

# 67
Черна станция, LittleCactus благодаря ви! Мислех да няма нещо по-специфично в този тип мивка/шкаф, което пропускам. Всички останали пунктове са взети под внимание.

Имам още една питанка. От какъв материал според вас е гръбчето зад котлоните и аспиратора?

Скрит текст:

Скрит текст:

На доста снимки го виждам точно зад котлоните, което ми говори, че вероятно е термо, виждали ли сте подобно нещо и къде бих могла да потърся.

В кухни от масив съм го виждала като част от бюфет, например, но при тях със сигурност е от дърво, като тук например шкафа в дясно :

Скрит текст:

но на горните снимки е зад котлони и със сигурност не е дърво. Какво е обаче и има ли го у нас?

# 68
Зори, на първата снимка гърба зад абсорбатора май е мдф. На втората е 100 процента плочки. Има такива плочки, които имитират дърво. Аз имам такива в моята кухня на пода. Но сме избрали три различни цвята. Светлината е малко кофти, но да видиш все пак. Може да разгледаш подобни плочки, в баня стил има доста богат избор и да си направиш гърба такъв. Малко ще е tricky да уцелиш точния цвят плочка с този на кухнята, но не е невъзможно. Аз лична те съветвам да не слагаш дърво/мдф/пдч като гръб, защото все пак кондензира някаква влага, колкото и мощен да е абсорбатора, пръска от манджите някой път, хубаво е да ти е функционално, лесно за чистене и а и пдч/мдф се надуват от влагата.

# 69
Ох, баш някакъв панел стенен е, но явно издържа и на вода и на топлина, ето още снимки намерих в пинтерест:

https://www.pinterest.com/pin/347692033722365108/

В тази кухня на Еником М  е подобен гърба, пише че е масивен растер, каквото и да значи това и дали е едно и също като на горните снимки.
https://www.enikom-m.com/bg/product/0/kuhnya-viena-masiv-4/102044-1_74_166.html

Дано някой от майсторите в темата се включи с повече инфо. Много ми допада и ми се иска да го включа към интериора на бъдещата ми кухня. Нямам намерение да го ползвам за гръб на цялата кухня, обмислям раздвижени елементи и ще е евентуално като гръб на бюфет или ще има рафтчета на него, във всеки случай ще е далеч от мивката и котлоните.

# 70
Може би е това, но не съм сигурна http://www.raster-bg.com/продукти/негорими-плоскости-за-облицовка/ това в еником ми прилича на чист мдф, трябва да го видиш на живо, те пък може ли никакво инфо да не дадат за тая плоскост.

# 71
  • Бургас
Магнезиевия борд категорично не става за гръб. Груб е. Прилича на цимент фазер

# 72
  • София

Скрит текст:

# 73
Здравейте, кухнята ми е на буквата г. Като на късата страна ще е мивката и съдомиялна. На дългата страна веднага след чупката ми се иска да сложа пералня и сушилня под плот, заради връзването към вик. Питането ми е, дали е удачно? И дали да ги затворя с вратички... Благодаря предварително за отговорите.

# 74
Божее, намерих го най-после това чудо какво е. Ламперия МДФ 3Д панел се води

https://tsonevflooring.com/produkt/lamperiq-mdf-3d-paneele-white-optik-130301/
Има доста видове и пише че е топло и влагоустойчива, затова може и в бани да се ползва.
Проблемът е, че точно този модел е спрян от производство и не може да се поръчва, затова сега издирвам вносител/магазин, където може да се види и пипне на живо.
Благодаря на момичетата, които се отзоваха по моят казус Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт