Нашите кухни - 76

• 72 521
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, кухнята ми е на буквата г. Като на късата страна ще е мивката и съдомиялна. На дългата страна веднага след чупката ми се иска да сложа пералня и сушилня под плот, заради връзването към вик. Питането ми е, дали е удачно? И дали да ги затворя с вратички... Благодаря предварително за отговорите.
Ако бях аз, на 100% съм за вратички. Все пак да прилича на кухня, а не на перилно помещение.

# 76
  • София
Здравейте дами,
Имам нужда от вашата помощ. Много бих искала да сменя кухнята си, която не ми е никак удобна и функционална, на всичко отгоре е тъмна. За жалост не разполагам с много място и никак не бих искала да затварям пространството пред прозореца.Моля за съвети. Харесала съм белите кухни от Икеа, не само като разпределение на пространството, но и поради факта, че до края на октомври мога да купя кухня с 0% лихва. Горните шкафове са със сигурност искам да са до тавана. Чудя се, дали отново да сложим бар (от тези тип остров), за да събера максимално много съдове. Не обичам уреди върху плота, а за жалост в момента, поради липса на място, има доста отгоре.Всъщност прием всякакви съвети. Моля, да ме извините за качеството на снимките, светлината не е добра.
Скрит текст:

[
Предварително благодаря!

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 13:06 от Cesari

# 77
Божее, намерих го най-после това чудо какво е. Ламперия МДФ 3Д панел се води

https://tsonevflooring.com/produkt/lamperiq-mdf-3d-paneele-white-optik-130301/
Има доста видове и пише че е топло и влагоустойчива, затова може и в бани да се ползва.
Проблемът е, че точно този модел е спрян от производство и не може да се поръчва, затова сега издирвам вносител/магазин, където може да се види и пипне на живо.
Благодаря на момичетата, които се отзоваха по моят казус Flowers Four Leaf Clover
Мдф-ът няма как да бъде влагоустойчив. От опит ти казвам, това не е добър вариант. Мдф е дървесина, пресована на целулозна каша и после валцована и превърната в това, които виждаш. Колкото и химикали да бутат в мдфа, той си остава органичен материал, който попипа влагата и се раздува, съответно мухлясва и почернява. Лакът и боята могат да го направят водоустойчив, нищо друго. Колко мислиш ще издържи преди да се прецака? Най-неудачният вариант за гръб при абсорбатора е. Казвам го от опит и една раздута от влагата кухня, която съм сменяла. Моят съвет е да помислиш за алтернатива.

# 78
  • София
Здравейте дами,
Имам нужда от вашата помощ. Много бих искала да сменя кухнята си, която не ми е никак удобна и функционална, на всичко отгоре е тъмна. За жалост не разполагам с много място и никак не бих искала да затварям пространството пред прозореца.Моля за съвети. Харесала съм белите кухни от Икеа, не само като разпределение на пространството, но и поради факта, че до края на октомври мога да купя кухня с 0% лихва. Горните шкафове са със сигурност искам да са до тавана. Чудя се, дали отново да сложим бар (от тези тип остров), за да събера максимално много съдове. Не обичам уреди върху плота, а за жалост в момента, поради липса на място, има доста отгоре. Моля, да ме извините за качеството на снимките, светлината не е добра.
Скрит текст:

Шкафове до тавана ще ти дадат още място за съхранение. Колкото до островчето, аз по-скоро бих го запазила, дава още работен плот и място за съхранение, предвид колко малка е кухничката. Светлата кухтя ще отвори и още пространството.

# 79
Малко пресилено ми се вижда
https://woodmat.bg/Плоскости/Натурални-плоскости/Влагоустойчив-МДФ/

# 80
  • София
Здравейте! Аз май водя класацията за най-продължителен ремонт. Но вече се вижда края, остана само фугиране и боядисване на кухнята. Шкафовете са ми готови от сигурно вече 2 месеца... Днес си купих и последния уред- съдомиялната.  Дебнех на Bosch един моделhttps://zora.bg/product/smv-46mx03e-1 , в Зора и днес имат мн хубави промоции, а доста неща са им с по 15% отстъпка. По принцип на черен петък  в Технополис слагат 10проц на всичко. За мен всичко над 10 е на сметка.  Надявам се до 2 седмици да имам удоволствието да споделя с вас новата си кухничка.

# 81
Мдф-ът няма как да бъде влагоустойчив. От опит ти казвам, това не е добър вариант. Мдф е дървесина, пресована на целулозна каша и после валцована и превърната в това, които виждаш. Колкото и химикали да бутат в мдфа, той си остава органичен материал, който попипа влагата и се раздува, съответно мухлясва и почернява. Лакът и боята могат да го направят водоустойчив, нищо друго. Колко мислиш ще издържи преди да се прецака? Най-неудачният вариант за гръб при абсорбатора е. Казвам го от опит и една раздута от влагата кухня, която съм сменяла. Моят съвет е да помислиш за алтернатива.

Аз затова търся и разпитвам какви са вариантите за  този вид стенна облицовка, защото нямам идея. И пак да кажа, че няма да го ползвам в частта със котлоните или мивката. За там съм предвидила плочки. Искам да го вмъкна на другата стена, където да играе ролята на гръб на бюфет със отворени или затворени рафтове, нещо подобно на това в далечната страна :

Скрит текст:

или такова :
Скрит текст:

Дано да е станало ясно, какви са желанията ми Flushed. Или с още няколко думи - не искам стандартното - долни шкафове, горни шкафове симетрични да долните. Искам раздвижена кухня, даже ми харесва да е на няколко нива, бюфет, рафтчета и т.н.....май всичко обратно на това, което прочетохче искат повечето в темата Joy

# 82
Неправилно съм разбрала значи, извинявай 😂 ми тогава нямаш грижи да го сложиш за гръб, щом няма да е при котлона и мивката. Може да се направи или с мдф или с дърво. Трябва да видиш каква ще ти е ценовата разлика и вече да се байцне от дърводелеца/фирмата в желания цвят и един качествен лак, който да пази от влагата, че при готвене понякога дори и при силен абсорбатор си остава влага в стаята. Ще стане много приятно. И на мен ми допада като идея така. Много american country style ще е, особено ако искаш да е бяла кухнята или друг контрастен цвят.Уют ще създава. Ако не намериш готови плоскости, всеки добър дърводелец може да го направи според мен 😉😊

# 83
О, и аз искам така, ама пусто място в кухнята, пусти прахосъбирачки.....И стигаме пак до симетричните горни и долни шкафове. Ще се радвам да споделиш крайния резултат и задължително бюфетчето!

# 84
Много american country style ще е, особено ако искаш да е бяла кухнята.....

А, баш за това говорим Smiley. Тая кухня я мисля от 4-5 години и все на там ме тегли. И ще си угодя пък! Само проблемът е, че в моя град са тооолкова ограничени възможностите от към избор на материали, че не е за разправяне.
mariat, желанието ми е по-силно от страха от праха, така че не ми е проблем Simple Smile. Ще споделя непременно, само да я измисля и да ми я направят както искам Grinning

# 85
  • Русе
Фирма Елеганс Троян прави такива гърбове, ламперия се води. Преди 7-8 г ми отказаха да ми направят:), но последните няколко години и ние се дообзаведохме при тях, 3 приятелски семейства също и миналата година направиха такава ламперия.

# 86
Meggysan, на теб ли са направили такава ламперия? Къде в кухнята ли? Били дала малко повече подробности, ако искаш и на ЛС, моля?
Още утре ще осъществя контакт с тях, страхотни неща видях на сайта им!

# 87
  • Русе
Писах ти и на лични повече подробности. Не на мен за съжаление Simple Smile. Миналата година направи на едно приятелско семейство.

# 88
Може ли препоръка за первази на кухненски под от гранитогрес? По принцип ми се иска да не са плочки, но нещо не ми идват идеи.

# 89
Може ли препоръка за первази на кухненски под от гранитогрес? По принцип ми се иска да не са плочки, но нещо не ми идват идеи.
Полиуретанови или МДФ от тези високите. Аз намерих същите като гранитогреса имитация на дърво или най-просто - ПВЦ за ламинат.

Общи условия

Активация на акаунт