Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 278
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Съгласна съм с това което казваш, различни сме, няма лошо...но децата навсякъде боледуват, във която и държава да си, се минава през типичните “детски” болести, шарки, въшки и т.н. Не е до това дали са бели, черни, жълти или зелени...

# 196
  • UK
Съгласна съм с това което казваш, различни сме, няма лошо...но децата навсякъде боледуват, във която и държава да си, се минава през типичните “детски” болести, шарки, въшки и т.н. Не е до това дали са бели, черни, жълти или зелени...

Ооо няма спор в това

# 197
Въшки има навсякъде, съдя по това което сме продавали в аптеките, не е било нито повече нито по-малко отколкото в България. Може би тук има малко повече избор от препарати, вече не помня в България какво се предлагаше. Но със сигурност мога да ви кажа, че в Англия има повече глисти и краста. В България рядко се случваше да ги продаваме тия препарари, тук си всеки ден. Без значение раса, пол, възраст, купуват и за деца и за възрастни.

# 198
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Двете ми по-големи деца са ходили на ясла и градина в България,1то малко и на училище.Никога не са имали в групите ,или в клас въшки,краста или глисти,нито самите те са хващали.
Тук малката ми щерка носи въшки от училище 5-6 пъти годишно.Пръскам превантивно след къпане в корените на косата Hedrin protect&go.Наскоро пробвах и Vosene Kids lice repellent detangling defence spray, върши работа като ме ли по-добра от значително по-скъпия протективен спрей на Hedrin.Косата си мие пак със шампоан Vosene.Протекцията е базирана на основата на етерични масла, които гонят въшките.
Когато се сдобием с “обитатели” в косата - Full Marks solution.Има и значително по-скъпи ,аз от това съм доволна.И всеки път се надявам да го ползвам за последно ,но не би ... 😂

# 199
здравейте,
отново с въпрос от мен.
препоръчаха ми като пристигна в Англия да си купя телефонен апарат и от някакъв сайт ваучер, който да презареждам. Можете ли да ми препоръчате оператор от който сте доволни. СЪщо мога ли да ползвам апарат от България или картите не стават за нашите телефони?

# 200
Мен много ме обичаха въшките като малка и изпадам в ужас само от мисълта дребния да не ги домъкне някой ден от училище.
Кошмарни примери с въшки мутанти, които не мрат от нищо, имам от Бг и  искрено се надявам тукашният вид да не са от тях.
Носеха се едно време легенди, че дават 2 дни болничен за въшки, но нито аз съм отсъствала от училище по тази причина, нито познавам някой друг стоял вкъщи заради тях.

Покрай нас училища с паркинг за родителите няма. Децата живеят на пешеходно разстояние и няма основание да бъдат превозвани. И без това се чудят как да насърчават ходенето до училище пеша/с колело. Децата не бива да преминават през паркинга заради безопасност.

Харесвам тукашната политика без бижута и флинтифлюшки в училище. Не отиват да се показват, а да учат. И после няма драми със загубени любими вещи.

Харесвам и това, че са постоянно навън. Вярно, озорвам се после с прането, ама то това не е важно😂 Вчера заради силния вятър не бяха излизали - от зимната вихрушка не се беше случвало. Днес пак духа, но е по-поносимо. Дано утихне до понеделник! Иначе градусите си ги бива. Ако не е вятъра ще е за къс ръкав.

Ако не е кодиран телефона към определен бг оператор, няма проблем да го ползваш с тукашна карта. Ваучери дори в супермаркетите има много. Не ползвам и не бих могла да дам съвет на кой оператор са по-изгодни.

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 19:13 от Pampers

# 201
  • София
Аз пък не знаех до скоро какво е въшка. Честно. И нито съм мърла, нито съм хипер, супер на тема чстота. И интересно беше, че майка ми беше мед. сестра и се е сдобивала покрай всякакви пациенти, но аз не, никога като дете. Мисля, че има голямо значение самият косъм какъв е.

Popai, операторите имат почти еднакви цени. Мисля, че е по-добре да проучиш района, в който ще живеете кой оператор е с най-добро покритие и спрямо това да видиш какви варианти предлага

# 202
Благодаря, ще бъда в Стоук он трент и засега разбрах, че се води едно от местата с най-бърз даунлоуд , но още проучвам за мрежата като цяло

# 203
  • На острова
Като няма паркинг до училището, паркираш 2-3-4 пресечки по-надолу и ходите пеша/или със скутер.

Така е и при нас, нон-стоп в newsletters се споменава да не се паркира наоколо, голям проблем е, защото колите спират и запушват изходите на живущите и големи разправии. И ММ беше участник в една такава разпра, че беше спрял пред драйва на едни, те даже се обадили на полицията.. от тогава си спираме по-надалеч и си ходим.

Днес беше уникалното време, е, малко вятър, но телефона показа 24 градуса, а в колата 28 😊
Бяхме навън по къси ръкави и с червени бузи. Разкошен есенен ден!

# 204
  • Истински се вижда само със сърцето.
И тук доста силен вятър, но беше 23 градуса, събирахме листата на купчини а малката лягаше и ги пилееше голям кеф и беше Simple Smile от утре по хладно обаче.

# 205
Със смесени чувства съм към липсата на места за паркиране около училищата. Причината е проста - и в двете училища, където е учило детето ми, знам, че има хора на непешеходно разстояние. Виждам и бременни майки, майки със съвсем малки бебенца с коли - не мога да ги упреквам, че избират да доведат по-голямото дете с кола, още повече като знам, че преди това са закари и още по-голямото до друго училище. Не винаги и има удобен градски транспорт. Изобщо, знам, че има и друга камбанария, освен моята.

# 206
  • UK
Блу,  се изрази по-добре и от мен Simple Smile
Не визирах и себе си с паркирането,  не съм шофъор, а училището ми е на 5-6 минути .
 Много яко време.  Духа, а навън са над 20 градусите . Кефи ме вечер, като замръчнява небето, става с розови нюанси няма нужда от розови очила 😂

# 207
Какви са тия градуси деро ги изкарахте 😳😳. Днес не съм си подала носа навън, така духаше, че имах чувството че ще отнесе къщата. За дъжда дори няма да говоря. Почти цял ден пуснато парно. Бях сама с двете, а те и със сополи и реших да стоим на топло.
И нке сме близо до училище, но не чак толкова че да паркират около нас. Няма паркинг и самото училище е на основната улица. Като ги водят и прибират става някакъв малък ужас там, едва се разминаваме.

# 208
Хвърлихте ме в потрес с тези въшки, краста и глисти ... дори не знам, как да ги разпозная?! Хайде въшките ще сърби, то малкия няма и коса особено де, но краста и глисти? Крастата трябва да сърби предполагам и да е по ръцете, като пъпчици? А глистите, как се разбират по дяволите, има ли някакъв тест?

# 209
Здравейте. Дъщеря ми е студентка първа година в UK. Моля ако има някой запознат да ми отговори дали трябва да плащаме лиценз за ТВ ако гледа БГ телевизии онлайн ( визирам BTV, Novaplay ). Да уточня, че е на общежитие. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт