Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 294
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
  • Bristol
Около училищата става много опасно като се паркира, плюс трафика. Знаете колко дребни дечица има, понякога шофьорът не може да ги види и като нищо може да мине през тях маневрирайки. Знам, че е трудно, но това е направено за безопасност на децата. Просто спирате малко по-встрани от училището и се разхождате. Мен много ме дразнят родители, които баш пред входа спират или държат да се намърдат на паркинга в училището. Паркинга в трите начални училища, с които съм имала взимане даване, не беше предназначен за тази цел и изрично си пишеше да не се ползва от родителите да оставят и взимат децата от там.

За въшките превантивно ползвах шампоан Vosene 3 в 1. Някои хора хващат въшки по-често, други въобще нямат. Синът често въшлясваше, бях се побъркала, добре, че беше с къса коса. Дъщерята чак в Y6 хвана два пъти с дългата коса 😜 Третирам с препарата, отделно разресване с много балсам и специалното гребенче нитигрити. Буквално ги вадите въшките затънали в балсам с това гребенче. По принцип само с балсам, гребенче и ресане всеки ден за макс 3 седмици може да се отървете от тях. С препарат и гребенче за две Simple Smile Гнидите тръдно се унищожават от препарата и трябва да се излюпят, за да се отстранят. Имаше и период, който им трябва да узреят полово, за да се размножават. Препаратите имат инструкции кога и колко да се ползват, точно съобразен с този цикъл.

# 211
Предишното училище на дъщеря ми, докато тя беше там ресепшън и У1 имаше софт старт, т.е. вратите на училището и класните стаи бяха отворени от 8:30 до 9:00, когато започваше регистрацията. И родителите си бяха намерили в кой часови пояс им е най-удобно да идват и заради работа, и заради паркиране наоколо. Но възможно е това да е било, защото бяхме във временна сграда. В новата сграда, в силно резидентал район, дойде и нов директор. Сви интервала на 20 минути - от 8:30 до 8:50, а междувременно броя на децата в училището се беше увеличил доста. В един момент реши, че и 20 минути са много и обяви време за отваряне на вратите от 8:40 до 8:50, за три гейта и над 600 деца. Отделно, това 8:40 често не се спазваше и изнервяше допълнително работещите родители. И започнаха проблемите. Не съм питала как е сега, надявам се пак да са намерили някакво по-гъвкаво решение, защото явно може да се намери такова при добро желание. Имаше, разбира се, брекфаст клуб към училището, но ако ти трябва за 10-15 минути, цената излизаше доста солена. А малките деца не пречи да са хванати за ръка от родител, паркове да тичат свободно има много.

# 212
  • UK
Merry
Кой е препарата и това гребенче откъде? Boost?
Може ли линк или кок точно да го потърся?
Отивам утре да се запася,  че у дома сме 3 и все с дълги коси 😂

# 213
Здравейте. Дъщеря ми е студентка първа година в UK. Моля ако има някой запознат да ми отговори дали трябва да плащаме лиценз за ТВ ако гледа БГ телевизии онлайн ( визирам BTV, Novaplay ).
Плаща се дори да гледа само предавания на запис излъчвани по телевизията някога преди това. Няма значение английска или на друга държава. Все пак да пита в общежитието преди това има ли техен лиценз влизащ в наема.

Блу, училищата дават разрешение на наистина нуждаещите се да ползват паркинга им.
Съгласна съм с Мери, че е опасно и се прави заради децата. Но не всички деца са кротки и вървят мирно до родителя за ръка, а някои идват с по 3-4 деца. Има и деца идващи сами пеша на училище, някои шофьора са изключително невнимателни, паркират по тротоарите, върху пешеходните зони...предпоставки за трагедия има много.

# 214
  • на малък остров в океана
Училището на дъщеря ми няма собствен паркинг и родителите паркират около него. Естествено има маркировка къде е забранено, както и табели, че е опасно за децата им, но всеки ден има паркирани и спрели коли там. В ежеседмичните писма молеха и предупреждаваха да не се паркира на забранените места. От тази седмица са почнали да слагат конуси на тях, снимат нарушителите и сигнализират полицията. Откакто сме тук, в затънтеното градче в Уелс, забелязох, че някои шофьори не спазват правилата.

За времето направо ви завидях. При нас в Южен Уелс в четвъртък и петък имаше амбър код за валежи, вчера жълт. Направо се продъни небето да вали. Ние ходим пеша до училището и толкова мокра никога не съм се прибирала. Буквално от глава до пети.

Гнидите майка ми ги стискаше с нокът и ги изтегляше от косъма. Пък аз с една руса къдрава коса. Няма да забравя един случай - денят преди да ми вадят сливиците, в детската градина ми намират въшки. Като ме взе майка ми, ме маза с Купрол и после ме парфюмира, за да не надушат препарата в болницата. И после се почна едно пощене с часове. Аз заспивах буквално. В болницата ми провериха косата, но явно майка ми добре се е справила, защото ме приеха за операция.

Тв лиценз не плащаме, но не гледаме телевизия. Само Нетфликс и Амазон Прайм. В сайта изчерпателно са изброени случайте, в които не се дължи такса. Отделно, могат да отидат на място и да направят проверка. При нас не дойдоха.
https://www.tvlicensing.co.uk/check-if-you-need-one

Последна редакция: нд, 14 окт 2018, 12:55 от Ujasia

# 215
  • София
Това е гребена който аз купих https://www.amazon.co.uk/Nitty-Gritty-Comb-Assorted-Colors/dp/B0 … 7VBW3YQHP60SYFJJV
И моята щерка много я обичат въшлетата,направо я обожават....аз мажа със препарати от Boots и откоро ползвам този гребен,добре е...махат се....
Ехаааа......рових се да видя шампоана дето го препоръча Меrry и вижте какво открих https://www.amazon.co.uk/gp/slredirect/picassoRedirect.html/ref= … af19-75a266f71e49
Сега остава и да работи...

Последна редакция: нд, 14 окт 2018, 14:25 от Сън в лятна нощ

# 216
Като дете не помня колко пъти съм хващала въшки, може и само веднъж да е. Но си спомням как баба ми ме маза с газ, мас и оцет. Е няма такъв ужас, незнам колко съм била голяма, ама и до ден днешен помня как ме мажеше на терасата в Карнобат о аз едва издържах. Дори си спомням, че и не беше студено, имаше и слънце, аз затворена вкъщи с въшки.

# 217
  • UK
Моите деца още не са носили въшки, не знам късмет ли е, какво е, имам един Хедрин за превенция уж, но забравям да го ползвам. По всички училища има. Аз краста хванах като студентка, такъв ужас няма, плюйте си в пазвата. Confounded

# 218
  • Leeds, UK
Нашето училище има собствен паркинг, не голям, но има много място за паркиране и извън него. Ние сме пешеходци, на 10 минути ни е. Моето момче го държа много късо подстригано и хвана преди 2 години въшки. 1 брой😁. Почесваше се деликатно и като го погледнах и на врата, и в косата имаше ухапвания. Намазах с Full Solution и като го мих 1 падна. Ресах го с едно гребенче за гнидите и айде едно подстригване още. С момиченцата трудно, искат дълги коси.  Намазахме се и ние вкъщи за всеки случай. Постоянно имаме уведомления, че има въшки в училище.Разредила съм чаено масло в спрей и пръскам един път в косата преди тръгване, не сме хващали повече да чукна на дърво. Аз иначе съм специалист по махане, децата в пансиона дето работех, все имаха от някъде. На момиченцата им купих преса тогава и ги минавах с пресата по дължините, гнидите ставаха на въглен и падаха. Хем красиви ги правех. Можех с бабината рецепта с газ, имаха разкошни коси от толкоз маски😁. Здрави, лъскави.

# 219
На момиченцата им купих преса тогава и ги минавах с пресата по дължините, гнидите ставаха на въглен и падаха. Хем красиви ги правех.
Ей това ми оправи деня!  Grinning

# 220
  • Leeds, UK
На момиченцата им купих преса тогава и ги минавах с пресата по дължините, гнидите ставаха на въглен и падаха. Хем красиви ги правех.
Надявам се си разбрала, че момиченцата правех красиви, не гнидите😆😆😆

# 221
Това с пресата е супер идея!

Изкарали са коледни лакомства в Лидл. 😍Едва се сдържах да си купя само 5😂Ще имам време да ги дегустирам всички видове с кафето в офиса.

Спорна седмица!

# 222
Надявам се си разбрала, че момиченцата правех красиви, не гнидите😆😆😆
Peace Да, разбрах те чудесно! Просто системата 2 в 1 ми хареса

# 223
Ние вече уважихме 2 Паметона от Лидл 😀😀

# 224
  • Leeds, UK
Като имаш 15 въшлясали тийнейджърки, дето реват за косите си, щото момчетата нямало да ги харесват, ще мислиш идеи всякакви😁.

Общи условия

Активация на акаунт