Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 299
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мисля че може да помолите да променят адреса, но нека и другите момичета да кажат.

# 241
  • Leeds, UK
С преса цялата коса ли се минава? Няма ли да изгорят😏

Merry да да видях ликовете и вече са в коша 😎 Благодаря ви много.
Това с чаено то дърво какво е, спрей профилактичен ли?
Ние още с бебешки шампоани мием коси, че ако случайно вземе, че влезе в очите да не вдигнем целия квартал на крак 😂

Аз нямам преса тук , но ето ми повод и да имаме 😂
А Лидл ще го заобикалям 😂 такива вкусотии дебнат от витрината, които веднага се лепят някъде 😂
Аз си го правя този спрей. Четох, че въшките не понасят миризмата на чаено дърво, мирише остро на антисептик, каквото си е по принцип. Един път пръскам над него и го карам да си затвори очите да не влезе нещо. Те и лавандула не понасят, ама и аз също😁. С преса толкова малки деца не препоръчвам дори да се завъртиш край тях. Каките си внимаваха и стояха кротко и търпеливо докато ги правех. Ако са близо до корена, само с гребен, да не стане някое изгаряне, но по дължините нищо не оцеляваше. И ги изправях, и на вафлички ги правех. Преди това ми седяха по 3 часа с газ и маз и като почвах да ги мия, десетки черни гадини изпадваха. Ужас беше. Много бързо се размножават. И ние с колежките въшлясахме по едно време. Като маймуни бяхме! Кой кво прави ние само се пощехме 😁. В БГ имаше един препарат Никс, около 10 лв беше, но го спряха.Страхотен беше. Много хубав аромат, а косата ми ставаше убийствена с него. Аз си го купувах като превенция и като заздравяваща маска.  А Випринът не помага особено.

# 242
Има ли някой който е ходил в  Central parks? Има ги на няколко места из Юк, но мисля че кимплексите са еднотипни.

# 243
На момиченцата им купих преса тогава и ги минавах с пресата по дължините, гнидите ставаха на въглен и падаха. Хем красиви ги правех.
Ей това ми оправи деня!  Grinning

Хахаха и на мен! Grinning

А не пари ли на скалпа когато се захване твърде близо до корена на косъма?

Аааа Happy Bella в последствие е пояснила, но аз сега го прочетох: "Ако са близо до корена, само с гребен, да не стане някое изгаряне, но по дължините нищо не оцеляваше."

Иначе за препарат мога да дам мнение за Paranit: https://www.notino.co.uk/paranit/hair-care-cosmetic-set-i/. Ползвали сме го веднъж - хванахме въшки от детската в БГ и това взех от аптеката по препоръка на фармацевта. Шампоана е в комплект с гребенче, нанася се на суха коса, изглежда като течна мазнина. Сресва се с гребена и след това се измива при което става на пяна и не остава мазни следи по косата. След 7 дни се повтаря. Аз между двете измиваня чистех и гнидите от косата. Бях се настроила за голяма борба, но за мое учудване и голямо облекчение, нямаше живи гниди, освен една. Предполагам, че се дължи на препарата, защото ги хванахме в начален стадий и не мисля че се бяха излюпили.
След това за превенция слагах в косата сутрин масло от лавандула (четох някъде, че не понасят миризмата). Не само въшките бягаха от миризмата, а и децата Simple Smile По едно време чух и г-жата, че е коментирала за силната миризма, но аз тайничко се радвах - поне бях сигурна, че ако все още има "преносители" в групата, ще спазват разстояние.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 12:46 от Agent007

# 244
  • Bristol
Има ли някой който е ходил в  Central parks? Има ги на няколко места из Юк, но мисля че кимплексите са еднотипни.
Мисля, че е доста комерсиално, Ронка, като съм слушалка колеги и познати. Аз затова не съм ги заглеждала, но пък всичко ти е под ръка и организирано, не му мислиш много с какво да забавляваш и храниш децата.

Отмениха ми нощните смени по-следващия уикенд 😊 и по този повод организирам разходка по крайбрежието близо до Minehead. Само дано времето се задържи ок. А тази неделя организирах няколко познати с колелата да караме от Бристол до Avebury и обратно. Малко се притеснявам, защото не всички се познават и не сме на едно ниво. Да не се изнерви някой, че друг е по-бавен и трябва да го чакат 😜

# 245
  • Оптимист по принуда
Center parks има до нас. Струва ми се прекалеено скъп.

# 246
  • Стара Загора
Здравейте ,вкючвам се към вас с един въпрос.
Не живея във Великобритания, но поръчах едни витамини от айхерб до адрес на приятели там .При вземането на пратката са им взели 13 паунда ,но не са питали за какво .Може ли да ми кажете как стоят нещата с поръчки от САЩ.Предполагам, че е мито това .Пратката беше за 30евро .

# 247
  • Манчестър
Здравейте ,вкючвам се към вас с един въпрос.
Не живея във Великобритания, но поръчах едни витамини от айхерб до адрес на приятели там .При вземането на пратката са им взели 13 паунда ,но не са питали за какво .Може ли да ми кажете как стоят нещата с поръчки от САЩ.Предполагам, че е мито това .Пратката беше за 30евро .
Iherb го избягвАйте. Това са за ДДС и такси.

# 248
  • Стара Загора
Благодаря много,
 а от къде поръчвате изгодни добавки.Ние живеем в Германия и тук почти спряха да доставят хранителни добавки .Чудя се от къде да си ги вземам

# 249
Аз поръчвам от iherb и доставки с Delivery by Local Post не са ми вземали допълнителна такса или ддс или мито каквото се води там, обаче ако избера доставка с DHL Express ми начисляват такса. И двата вида доставка до сега са идвали доставени с куриер на DHL.

# 250
  • Стара Загора
Благодаря ,доставката беше Delivery by Local Post най -евтината възможна.Но е нямало никой на адрес и са ходили до пощата да я вземат.Може нещо ако е стояла доста там .

# 251
Поръчвайки стоки извън ЕС над £18 се дължи на пощата £8 за документална обработка и ДДС за стоката (+мито, ако е над £120).
Поръчвам от iherb, когато нямам друга алтернатива, но се вмествам в безтаксовата сума, за да не плащам нищо излишно.
Първо получаваш платежно и чак след превод на сумата, пощальонът трябва лично да предаде пратката.

# 252
Здравейте, мами! Скоро ни предстои да се преместим в Англия за около 1 година, т.к. мъжът ми ще работи там за този период. Знаете ли при избора на педиатър дали трябва да се предостави акт за раждане с апостил или може с акт за раждане на латиница, издаден от общината в БГ.

# 253
Лекарят изисква само доказателство за адрес и информация за поставени ваксини на детето.
Акт за раждане ще ви трябва за градина/училище и ако евентуално ви поискат на паспортната проверка. При нас всички са предпочитали триезичния от общината и минаваме навсякъде с него.

# 254
Благодаря много за бързия отговор!💐

Общи условия

Активация на акаунт