Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

• 47 296
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря много за бързия отговор!💐
[/quote

Тук детето няма педиатър, само джипи. Да не се заблудите и да тръгнете да турсите педиатър.

# 256
Ронка, те и в Бг повечето не са педиатри, но понеже е ЛЛ на детето, така ги наричат.

# 257
В България има два варианта ЛЛ, който дава направления за педиатър или директно педиатър. Ще го имам предвид. Ако се окаже прекалено сложно с ЛЛ ще се прибираме до България за имунизациите, макар че ми се струва голямо предизвикателство с 3-месечно бебе Frowning Надявам се да се справим. Благодаря за насоките момичета!

# 258
Имунизациите ги прави една от сестрите в поликлиниката, към която ще се запишете. Ще ви пращат писмо със записания час. От вас се изисква единствено да отидете. Детето ще бъде имунизирано по тукашния календар, който има допълнителни ваксини (например тези за минингит, защото са чести случаите на заразяване).

Ще назначат здравен консултант на детето, който ще ви посещава у дома, ще следи развитието му, ще ви дава съвети от каквото естество имате нужда.

# 259
Ронка, те и в Бг повечето не са педиатри, но понеже е ЛЛ на детето, така ги наричат.

Незнам вече как е. Едно време, преди 20г, когато се роди сестра ми, знам че нейната лична беше педиатър. Аз бях тинейджър тогава и с нашите бяхме при друга лична, приятелка на майка ми, която на всичкото отгоре и работи в центура в София, а аз съм в Младост. Беше ми голяма мъка, защото ходех при нея за направления за очите и трябваше сума път да бия. Иначе за друго не ходех при нея, все нещо трябваше да се намаже като си роден в лекарско семейство 😂😂😂

# 260
В България има два варианта ЛЛ, който дава направления за педиатър или директно педиатър. Ще го имам предвид. Ако се окаже прекалено сложно с ЛЛ ще се прибираме до България за имунизациите, макар че ми се струва голямо предизвикателство с 3-месечно бебе Frowning Надявам се да се справим. Благодаря за насоките момичета!

Няма нищо сложно с ЛЛ - отиваш и записваш, но не ползвай думата педиатър. Тук педиатрите не се занимават с обща медицина, нито с администрация, нито пък ще се добереш до такъв изобщо, без заболяване на детето. Simple Smile

# 261
Вярно ли е, че в Англия си купуваш къща за 100 години и след това вече не е твоя и не можеш да я завещаваш. Пък апартамент си купуваш за 60 или там някъде. То какъв е смисълът тогава да купуваш такъв имот. Можеш ли изобщо да го продаваш?

# 262
Това е Leasehold и реално я наемаш за тези години, макар че се нарича покупка. Не е покупка в нормалния смисъл на думата.

Само за определени земи я има тази глупава схема.

# 263
  • Истински се вижда само със сърцето.
Обикновенно имота се купува съвсем нормално, само да имаш пари Simple Smile Салиша ти е обяснила в кои сделки е това, което не е често срещано тук.

# 264
  • Манчестър
Това е Leasehold и реално я наемаш за тези години, макар че се нарича покупка. Не е покупка в нормалния смисъл на думата.

По точно къщата е твоя, но земята не е. Реално купуваш къщата, но без земята.

# 265
е ти кел файда - къща и да имаш ако няма къде да я инсталираш полза няма. Земята е важната щото на нея и палатка може да опънеш и къща да дигнеш. А къща без земя си е все едно под наем, само дето плащаш повече

# 266

По точно къщата е твоя, но земята не е. Реално купуваш къщата, но без земята.

Твоя е за договорено време, което си е чист наем. Освен това за ремонти, общи части и всичко, пак отговаря собственика в повечето случаи.

# 267
  • Лондон
Leasehold е просто вариант за купуване на определени жилища, нашето е такова, и общество не е евтино... За имоти, които са принадлежали на общините, това е вариантът за купуване. Срокът се удължава след плащане на такса, която е взета в предвид, когато е плащано за жилището... Има жилища, които могат да се купят и в двата варианта, Free hold и Lease hold. Смисълът на собствеността на земята не е този, който имаме в БГ... Като споменах БГ, за моето жилище в София много държах да имам и земята под него, даже тази под гаража ми, сега решиха и разшириха улицата и почти цялата земя, която платихме като собственици, замина... Сега ме съветват да съдя общината и съответно да платя хиляди като адвокатски хонорари, така, че някои неща, като собственост на земята, са само на думи и на хартия...

# 268
Ами то и за наема има опция да се удължава срока ... не виждам никаква разлика.

# 269
  • UK
Ами то и за наема има опция да се удължава срока ... не виждам никаква разлика.

Доколкото съм запозната при leasehold след време може да си изкупиш цялата собственост.
Има къщи и freehold нашата е такава. При които купуваш къща и земята която и принадлежи.
Може да се консултирате с моргич адвайзор  (има и бг в бг групи), които най-точно ще ви обяснят прилики/разлики, +/-

Общи условия

Активация на акаунт