Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 660
  • Мнения: 3 583
Нямам предвид откъм вкус. Вероятно разликата е огромна. Още нямам тиган от суров чугун, но съм си поръчала. Споделих, защото смятам, че са устойчиви емайлираните тигани на Крюзе.

# 661
  • Мнения: 186
Здравейте,  харесах този тиган
https://shop.lavabg.eu/gril-tigan/527-o-2604cm-chugunen-gril-tig … -75536335100.html
Интересуваме размера на ребрата да са малко по големи. Дали имате представа?

# 662
  • Мнения: 178
Момичета и момчета, Вие не готвите ли вече ?

# 663
  • Мнения: 1 265
Здравей Стела!
Тъкмо идвах насам с последното ми произведение, вдъхновено от съвет на чугунка тук.

Картофи, печени в Крюзето на затворен капак, без мазнина, без вода, само с малко розмарин, счукан черен пипер и сол.
Пекох за 90 минути на 150 градуса,  станаха превъзходни.
Много по-вкусни от варени във вода, или белени и печени в тенджерата.
Вътре станаха доста по-тъмни, отколкото ако ги варя, много меки и ароматни.
Нарязах на хапки и добавих по малко краве масло докато бяха още горещи. Мммм,  направо разкош.
Пробвах и със суров зехтин - също много, много вкусно.







Тук един кускус от вчера - използувах разни остантъци от шунка и бекон, също и разни зеленчуци.
Кускусът ми е най-мързеливата манджа. Загрявам вода, слагам кускуса и каквото има из хладилника от рода на шунка или кашкавал и изчаквам 10 минути да се задуши. Спасява положението вечер, след натоварен работен ден.

# 664
  • Балчик
  • Мнения: 7 716
Готвя, но не винаги в чугуна и не винаги снимам.

# 665
  • Мнения: 3 758
 Peace
Абе готвим ама забравям да снимам hahaha докато се сетя и лешоядите всичко плячкосали
ето от снощи кюфтенца по Чирпански Wink
1час на половината топлина на котлона 12 степени е
Скрит текст:

# 666
  • Мнения: 1 265
Джемма,

за теб си мислех оня ден като гледах това.
https://www.youtube.com/watch?v=BY0rA1uRJuY
Защото ти нали имаше и уок.
Направо съм влюбена в тези клипчета, толкова са интересни, с прекрасни цветове, с тези екзотични храни и начини на готвене, а готвачката е прекрасна - естествена и непринудена, направо те зарибява да хващаш сатъра и кълцаш зелелнчуците по китайски.

# 667
  • Балчик
  • Мнения: 7 716
Нямам уок. Имах преди един икейски, ламаринен, ръждяса и го изхвърлих.

# 668
  • Мнения: 1 265
Объркала съм се значи за уока.
Обаче китайката е страхотна готвачка. Даже мисля, че в тубата са филми на 2 китайки, които доста си приличат. Декорите на действието са различни и мацките имат различно телосложение, обаче в лице не мога да открия голяма разлика.

# 669
  • Мнения: 178
Здравей Стела!
Тъкмо идвах насам с последното ми произведение, вдъхновено от съвет на чугунка тук.

Картофи, печени в Крюзето на затворен капак, без мазнина, без вода, само с малко розмарин, счукан черен пипер и сол.
Пекох за 90 минути на 150 градуса,  станаха превъзходни.

Ами като няма вода или мазнина, или каквато да е течност , тези картофки на сухо  как се отразиха на тенджерата , не загоряха ли те или дъното на съда  или от ниската температура не стана така.

# 670
  • Мнения: 1 265
Цитат
Ами като няма вода или мазнина, или каквато да е течност , тези картофки на сухо  как се отразиха на тенджерата , не загоряха ли те или дъното на съда  или от ниската температура не стана така.

Загоря съвсем малко, но се изчисти с накисване със сода.
Другия път ще ги направя в суровия чугун, да пробвам разликата.

# 671
  • Мнения: 3 758

помощ


Мирела и другите с идея
Лава грила
бях го дала за временно ползване/ 2 месеца/ на мама снощи си го прибрах /разбира се в окаян вид Cry чистих го със сода, с тел, със сол и картоф...
това е резултата ...сега го чегъртам с един тъп нож ...пада до ..ръжда
Питам Ви докъде да чегъртам ...или да търся някой със шмиргел да го изпили ...помощ давайте идеи bouquet

# 672
  • Мнения: 2 438
Мирела със сигурност ще ти помогне, тя беше писала как се е справяла с ръжда. На мен ми се струва, че цялата ръжда трябва да се свали и после да се сезонира с мазнина, да го изпечеш. Няма как тая ръжда да е правилно да се запечати. Майка ти как го е докарала до това състояние, сигурно мокър го е прибирала. Head Band

# 673
  • Мнения: 1 265
Пинко,

на Лава съдовете са емайлирани и имат 25 години гаранция. Не би трябвало даже от търкане с тел да се смъкне така емайла, както е на картинката. Препоръчвам да го рекламираш. Ако не го приемат, аз лично не бих го употребявала повече. Не заради чугуна, а заради наранения емайл, който след като е тръгнал така, вероятно ще отдава винаги малки частици емайл в храната.
Иначе ръжда махам чрез накисване с гореща вода и лимонтозу за няколко часа.
Теоретично може да се направи, ти си преценяваш за риска.

Като знам как съм загаряла моята касерола на Крюзе и после съм я стъргала с тел, такова падане на емайла не се е получавало...
Което ме довежда до размисли по отношение на качеството на съдовете Лава, независимо какви сертификати са качили на страницата си.

Довечера ще снимам Крюзето -загаряна до овъгляване и търкана с тел, за да видите какво се получава, когато емайлът е качествен.

# 674
  • Мнения: 3 758
 Hug
 По закона на Мърфи...купен е от Метро преди 2год и 4месеца hahaha
гаранция в книжката ето 2г.


понеже никой не ме е отчел...да кажа какво стана
-изчегъртах колкото можах  намазах обилно с зехтин екстра екстра..върджин и 2 часа във фурната ..оставих да се охлади вътре  и резултата
е ..
rol a dice
и преди малко го ползвах... сложих  една чаена лъжичка мас и пенахпържоли и наденици


Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 21:55 от pinko

Общи условия

Активация на акаунт