Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 окт. 2018, 10:00 ч.

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 46 667
  • 523
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 3 062
Както са ти отговорили на 100 градуса и малко отгоре може да сложиш и чиния във фурната ако е била на стайна температура, иначе от хладилника ако вадя и слагам винаги е от началото, за да се темперира и топля на 120-130 градуса. Ти не си посочила за топлене на храна или за готвене питаш?!

# 511
  • Мнения: 254
Благодаря за отговорите. За готвене ги ползвам, най-често печене на месо, риба или яйца със зеленчуци на 180/200 градуса. За по-сигурно значи в студена фурна докато си купя нещо по-хубаво на Pyrex.

# 512
  • Мнения: 52
Момичета може ли да ми препоръчате тиган, който да ползвам за универсален, т.е за яйца, палачинки и т.н.? Не бих искала да е чугунен. Благодаря ви

# 513
  • Мнения: 127
Здравейте, бихте ли дали мнение за комплекта berlinger house 10 piece cookware set,  който се продава в айко? Намален е от 240 на 170, на всякъде в англия и германия е над 280-400 лв.

На опаковката е оказано:
 eco friendly
 PFOA free
 LEAD free
Cadmium free
Без вредни съставки в повърхностите
Кован алуминий

Някой да има впечатления от този продукт?

# 514
  • София
  • Мнения: 640
Момичета,
този комплект тигани на Silit добри ли са?

# 515
  • Мнения: 1 153
В чуденка съм коя тенджера от следните да избера:
Чугун Berndes или Витро-керамика Pyrex

Искам безвреден съд, в който да готвя, пържа, пека във фурна и съхранявам храна в хладилник.

# 516
  • Мнения: 1 702
Аз поръчах на Пюрекс др седмица са при мен ,надявам се са хубави от прочетеното в темата.

# 517
  • Мнения: 859
Светлозелената чугунка я имам, май на същата цена я купих. Определено си заслужава, но е малка, на малката зона на печката ми я ползвам.
Единствения не малък проблем е, че не става за миялна, а трябва да я мия ръчно. И е тежка, което е ясно, като е чугун.

# 518
  • Мнения: 52
Момичета, бихте ли ми помогнали в избора на тиган. Чудя се между тези трите:
https://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/520-o-2604cm-chugunen-tigan-l … 3-0075536300.html - Чугунен тиган LODGE 56лв
https://wmf.bg/sadove-za-gotvene/tigani/tigani-s-edna-drazhka/tigan-profi-28sm - стоманен Тиган Profi 28см. - 156лв
https://www.wmf.com/en/frying-pans/by-material/silargan/frying-p … l-2110181859.html - силарган 28см - не знам колко струва в бг, но към 160-180лв може би

До сега винаги съм готвила в 26см, но два от харесаните са 28 и не знам дали няма да са ми големи, но 24 определено ще са малки така че.... Кой модел бихте избрали?  Чугун, за който имам големи колебания относно поддръжката и незалепващите свойства, стомана която се чисти лесно, но пък не знам дали ще мога да ползвам за яйца и палачинки ( основно това правя в тиган) или силарган, който май пак не е особено незалепващ, но уж да, а и се мие в миялна

# 519
  • Мнения: 3 062
Силарган тиган имам и никога не слагам в миялната. Като купувах бях чела мнения за съсипани такива тигани, въпреки маркировката, която разрешава миене в нея.
Стомана имам един куп съдове на WMF и при правилно загряване не лепне. Има клипчета в интернет бол.
Имам и тиган от не емайлиран чугун на въпросната фирма и имах много притеснения като теб за поддръжка и подобни, но се оказа не чак нолкова сложна работа. Само го подсушавам, да не ръждяса. Не залепва и се чисти лесно. Имам и емайлиран чугун на Крюзе и си го харесвам повече.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 08:57 от drago_2008

# 520
  • В дън горите тилилейски
  • Мнения: 236
Аз да си повдигна пак питането

# 521
  • Мнения: 52
Силарган тиган имам и никога не слагам в миялната. Като купувах бях чела мнения за съсипани такива тигани, въпреки маркировката, която разрешава миене в нея.
Стомана имам един куп съдове на WMF и при правилно загряване не лепне. Има клипчета в интернет бол.
Имам и тиган от не емайлиран чугун на въпросната фирма и имах много притеснения като теб за поддръжка и подобни, но се оказа не чак нолкова сложна работа. Само го подсушавам, да не ръждяса. Не залепва и се чисти лесно. Имам и емайлиран чугун на Крюзе и си го харесвам повече.

След като имаш от всички видове, между които се колебая, кой би ми препоръчала да си взема. Нямам възможност за много тигани, нито пък място. За това искам един единствен, в който да правя всичко ( под всичко разбирай яйца, палачинки и в много редки случаи някое рибно филе или котлет. Всичко друго правя в тенджера). В момента май клоня към стоманен тиган. Благодаря предварително!

# 522
  • София
  • Мнения: 3 832
Ползвам този сет
https://www.amazon.de/WMF-beschichtet-Kunststoffgriff-Flammschut … teway&sr=8-15

всичко правя в него. Нищо не залепва.

# 523
  • Варна
  • Мнения: 90
Момичета, бихте ли ми помогнали в избора на тиган. Чудя се между тези трите:
https://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/520-o-2604cm-chugunen-tigan-l … 3-0075536300.html - Чугунен тиган LODGE 56лв


Lodge не става да се мие в съдомиялна.
Lava са чугунените съдове, които могат да се мият там.
Така или иначе никога не ми се е налагало да мия чугуненият си тиган в съдомиялна. Много лесно се почистват на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт