Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 окт. 2018, 10:00 ч.

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 59 182
  • 645
  •   6
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 5 753
От Лидл имам със стъклено дъно и силиконов пръстен, но аз съм с резерви към силикона.

# 631
  • Мнения: 91
Може ли да ми препоръчате форма за торта с падащо дъно,от която сте доволни.
Аз имам тази https://2styrkela.com/forma-za-torta-kaiser-la-forme-plus-18479.html. Доволна съм.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 18:21 от inska_maslinka

# 632
  • Враца
  • Мнения: 1 466
Някой познава ли съдове за готвене с марка Klausberg ?
Тъсих информация, но никъде не намирам.
Благодаря.

# 633
  • София
  • Мнения: 1 912
Къса ми се сърцето... Изпуснах от около 30 см най-любимата ни чугунена касерола и една малка част от покритието се отлюспи... Става ли за ползване още или да я засилвам към кофата Cry Почти не ползвахме друга тенджера и ми е много криво.

# 634
  • Мнения: 3 632
Нали отвън касеролата се е отлюспила? Не виждам какъв е проблемът да се ползва, досег с храната няма.

# 635
  • София
  • Мнения: 1 912
Не знам дали топлообменът няма да е компрометиран... Като се замисля, няма логика, но...

# 636
  • Мнения: 19
Здравейте,
Попрегледах темата, но искам да помоля за конкретна препоръка за безвреден тиган, в който да мога да пържа - предимно яйца или някаква запръжка за ястие.
Виждам, че доста се коментират чугунените тигани, но останах с впечатление, че повечето от вас ги препоръчват за печене на месо, при тях се налага и по-продължително загравяне, а на мен ми е необходимо предимно за пържене.

# 637
  • Мнения: 766
Аз пьржа яйца вески ден в чугунен тиган ( емайлиран), няма нужда от по продьлжително нагряване. Единственият минус е, че е малко по тежьк, за мен не е проблем. Смятам да взема и един от нерьждаема стомана сега от намаленията в амазон

# 638
  • София
  • Мнения: 5 753
elicca,
Аз ползвам стоманен - Zepter, за целта.(за палачинки не става, в последните страници и линк съм дала). Имам и един малък WMF (става за 1 яйце, за дребни запръжки, за карамел), но е с много тънко дъно.
Beka също имам стоманен (без покритие), но е оребрен.
В Гама Елит продават Beka, имат и сайт, може да разгледаш.

# 639
  • Мнения: 91
Аз си взех стоманен на wmf. Става си за палачинки

# 640
  • София
  • Мнения: 5 753
Пробвайте и ще кажете.

# 641
  • Мнения: 19
Някой има ли представа от какво е направено това покритие Permadur на WMF.
Видях в друга тема видях, че потребител от форума си е взел два тигана и на лични сподели, че е доволна от тях.
Не можах да открия обаче никъде конкретно инфо за покритието, единствено пише, че няма PFOA.
Чудя се между тези две оферти и какво е по-добре - дали от алуминий или от стомана

# 642
  • Мнения: 1 338


Здравейте
От турция си купих кисело мляко в този глинен съд, вътре е лъскав, според вас мога ли да го използвам и за какво?

# 643
  • Мнения: 2 867
Не знам дали са коментирани съдовете на Делимано-за мен са ужасно некачествени,незалепващото покритие падна за отрицателно време без да готвя на висока температура или да драскам с прибори.Можете ли да препоръчате нещо сходно като цена,но с по-добро качество?

# 644
  • Мнения: 3 092
Някой има ли представа от какво е направено това покритие Permadur на WMF.
Видях в друга тема видях, че потребител от форума си е взел два тигана и на лични сподели, че е доволна от тях.
Не можах да открия обаче никъде конкретно инфо за покритието, единствено пише, че няма PFOA.
Чудя се между тези две оферти и какво е по-добре - дали от алуминий или от стомана

Вторите препоръчвам определено. Имам такъв Уок тиган. Купувам само стомана и чугун, алуминий дори с покритие не купувам - не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт