Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 окт. 2018, 10:00 ч.

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 86 012
  • 887
  •   2
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 6 068
Kristaline, това steel/inox, ясно. Дадох примерите, 'щото не на всичко пише, в моя случай дори при една и съща марка е различно, пък на Бг-съвсем - марка и цена.

# 751
  • Мнения: 182
Дайте съвет моля с какъв препарат да почистя калпаво сезониран железен тиган. Само с телена гъба и гореща вода не става. Искам да го излъскам и да сезонирам  наново.

# 752
  • Мнения: 581
Kristaline, това steel/inox, ясно. Дадох примерите, 'щото не на всичко пише, в моя случай дори при една и съща марка е различно, пък на Бг-съвсем - марка и цена.
Да, разбирам, не се заяждам, просто понякога едно потвърждение е достатъчно да разсее съмненията. Според мен тавите са си в ред.

Някой би ли пуснал нова тема, моля?

# 753
  • Мнения: 4 866
Дайте съвет моля с какъв препарат да почистя калпаво сезониран железен тиган. Само с телена гъба и гореща вода не става. Искам да го излъскам и да сезонирам  наново.

намокряш посипваш сол и с телта яко жулиш аз един оребрен!! го чегъртах 3 поредни дни накрая го докарах до светло и ръжда ...изчегъртах и нея и после сезонирах вече година няма драма

# 754
  • Мнения: 378
Здравейте, някой ползва ли съдовете от промоцията на БИЛЛА - тези на KitchenAid? Аз си купих една касерола, защото са за индукцион и миялна. Обаче не мога да разбера от какъв материал са. Не са чугун, думата стомана не се употребява също. Та се чудя ако са от кован алуминий не трябваше ли да го напишат?

# 755
  • Мнения: 768
Може да е ставало дума вече, ако не - гледайте филма Dark Waters по темата.

# 756
  • Варна
  • Мнения: 185
Здравейте, някой ползва ли съдовете от промоцията на БИЛЛА - тези на KitchenAid? Аз си купих една касерола, защото са за индукцион и миялна. Обаче не мога да разбера от какъв материал са. Не са чугун, думата стомана не се употребява също. Та се чудя ако са от кован алуминий не трябваше ли да го напишат?

Алуминий. Той не се кове, лее се. Пише си на етикетите, че съдовете са алуминиеви, затова директно ги игнорирах.

# 757
  • София
  • Мнения: 47


Алуминий. Той не се кове, лее се. Пише си на етикетите, че съдовете са алуминиеви, затова директно ги игнорирах.

Повечето съдове от алуминий се щамповат (коват). Рядко са тези отлетите, там цената е друга. Пример SKK.

# 758
  • Мнения: 1 436
Какво използвате за палачинки?
Пробвах с чугунен тиган от Лидл, ми не се пече равномерно, бавно, загаря...
Преди с керамичния беше лесно, но четох, че и керамиката е с пластмаса.
И сега се чудя какво да си купя за целта?

# 759
  • Мнения: 3 645
За мен двата безвредни варианта са или чугун, или стъкло. Правя палачинки и в стъклени тигани, получават се.

# 760
  • Мнения: 1 436
За мен двата безвредни варианта са или чугун, или стъкло. Правя палачинки и в стъклени тигани, получават се.
Може ли марка или линк към стъклен тиган?

# 761
  • Мнения: 3 645
Моят е на Visions.

# 762
  • София
  • Мнения: 947
Здравейте, някой може ли да ми препоръча грил тиган за индукционен котлон, който да е с безвредно покритие. Досега бях с тефлон, но след като изгледах филма Dark Water реших да го махам.

# 763
  • Мнения: 1 313
Чугунен, със или без емайлирано покритие. Аз имам на Лава, емайлиран.
Зарязах прескъпия фирмен от нераждавейка, който не успяваше да изпече нищо добре дори на най-високата степен на котлона (6 при мене). Сега мръвките стават разкошни на 4. Е, след това се налага киснене и сериозно миене, но отдавна в къщи няма нищо с тефлон.

# 764
  • Мнения: 2 205
Чугунен, със или без емайлирано покритие. Аз имам на Лава, емайлиран.
Зарязах прескъпия фирмен от нераждавейка, който не успяваше да изпече нищо добре дори на най-високата степен на котлона (6 при мене). Сега мръвките стават разкошни на 4. Е, след това се налага киснене и сериозно миене, но отдавна в къщи няма нищо с тефлон.
Може ли конкретния модел благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт