Лежащи мами - 42

• 49 206
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
Ако професор Марков е изтърсил подобна простотия, значи му е време да се оттегли от практика. Изкуствено напомпаните пилета, нямат нищо общо с бебета и самото сравнение, което си написала е отвратително и противно.

Изоставането на бебето, не е просто, че не е напомпано, а голям проблем, който ако се неглижира, може да доведе и до смърт.

Никой не тъпче децата си с хормони на растежа, както биват тъпкани пилетата, които всъщност ти и любимия ти професор сте похапнали доста. Даже май сте прекалили. Никой в тази тема не гони КЛАННИЧНО ТЕГЛО, а едно достатъчно здраво бебе, което да може да оцелее във външна среда.

Не съм чела по-отвратително изказване скоро. А чета доста.

# 241
Салсиша,малко по-спокойно и възпитано към момичето Wink  Доста пъти не съм била съгласна с твои мнения,но добрия тон е на първо място.Момичето според мен имаше предвид да не се търси изкуствено вдигане на теглото при нормално дребни бебета,а не ,че ако бебето изостава и не се храни добре да не вземеш мерки ! Все пак лекарите са тези,които преценят фактите-степен на узрялост на плацентата,кръвоток и т.н.
 Сега предполагам пак ще се заядеш,но наистина нямам желание и време да отговарям на безсмислени спорове.

# 242
Като нямаш време и желание - не отговаряй. Ако ти търсиш КЛАННИЧНО ТЕГЛО и бебето ти е напомпано пиле, аз не съм никак съгласна с подобно противно твърдение и отговарям. Освен противно е и невярно.

Може би трябва да метнат в коша и всички кувьози, монитори и легла за недоносени, защото според професора и съфорумката, теглото е едно нищо.

Няма никакъв шанс да подмина разни профански твърдения, когато знам какво е борбата за всеки качен грам на бебето. А спокойно към такива, които плюят в лицето на всички родители на недоносени, с подобни изказвания - никога!

# 243
Аз също мисля, че тона в групата напоследък е много рязък, краен, невъзпитан и неприятен. В крайна сметка сме се събрали тук да споделяме опит или чуто от нашите лекари с цел възможно най пълноценна бременност за всички момичета. Да не забравяме , че бебчетата са най важни,  а не да си вдигаме кръвното излишно, моля.

# 244
Хей много напрегнато, вдички тук сме по една причина.. да си даваме кураж, нека не изхвърляме натрупания стрес една на друга! В крайна сметка мисля, че няма лекар между нас, такаче всеки да се доверява на лекуващия, а другото тук е за подкрепа !
Мис В благодарим за подкрепата, дай Боже всички да си излежим бебенцата здрави и пухкави😘

# 245
Аз също мисля, че тона в групата напоследък е много рязък, краен, невъзпитан и неприятен. В крайна сметка сме се събрали тук да споделяме опит или чуто от нашите лекари с цел възможно най пълноценна бременност за всички момичета. Да не забравяме , че бебчетата са най важни,  а не да си вдигаме кръвното излишно, моля.

С кое ти помогна точно твърдението, че всички, които си следят, подпомагат и т.н. кръвотока и диетата, за да наддава бебето, го третират, като пиле, гонещо кланнично тегло?

Приятни или не, моите думи, всеки си решава, на мен също не ми е приятно да чета подобни неща и какво правим? На тебе може да ти е неприятно, но не и на други, защото ...?

# 246
  • Варна
Никой тук няма нужда от излишно напрежение,  нямам за цел да съм защитник на никого,  но изказванията на този лекар,  наистина са нелепи.  За съжаление не е единствен,  много " лекари"  са такива...

# 247

С кое ти помогна точно твърдението, че всички, които си следят, подпомагат и т.н. кръвотока и диетата, за да наддава бебето, го третират, като пиле, гонещо кланнично тегло?

Приятни или не, моите думи, всеки си решава, на мен също не ми е приятно да чета подобни неща и какво правим? На тебе може да ти е неприятно, но не и на други, защото ...?
Вече съм сигурна, че си тук да се заяждаш, а не да споделяш опит и знания. Или поне начина по който общуваш тук е отблъскващ поне за мен и за това категорично спирам да ти чета постовете. Успех на всички

# 248
Вижте момичета.Тук е място всеки да споделя мнение-свое,на лекар,на приятелка и т.н.Разбира се не всеки е съгласен с дадено твърдение.Когато нещо не ти харесва,не е правилно и т.н. би било редно да се съобщи с нормален тон,а от там насетне нека всеки отсее за себе си правилната и полезна информация.Но грубо отношение,крайно изказване,както и манията на някои да се изразяват категорично все едно са с по 5 медицински образования няма да толерирам лично аз.Доста момичета спряха да пишат ,поради тези причини.Аз моето си го излежах,вие си преценете дали темата такава,ви е приятна и дали ви е от полза.

# 249
Постът, предизвикал дискусията, е не по-малко скандален, но никой не се хвана за него, даже някои го определят като полезен.  Тогава защо изобщо се следим и защо се правят измервания на бебето? И кое определя дали едно бебе е "нормално дребно"?

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 22:29 от Natali5126

# 250
  • София
Аз абсолютно подкрепям Салсиша!
Да, може да е малко по рязка, но аз съм й свикнала и не ме вбесява. Напротив, много ми е била полезна със знанията си!
Аз, като майка на недоносено бебе, на което броя всяко грамче и се радвам ужасно когато грамчетата са повече .... и на мен този пост с нелепото сравнение на бебе с пиле, което го тъпчат с хормони за да стане голямо и да го заколят ....... , ми е абсолютно неприятно сравнение и най- вече глупаво !

# 251
Натали,ти смяташ ли ,че бебето на майка с нормално тегло 70кг и баща 100кг ще е колкато бебето на майка 45кг и баща 70кг?
 И точно лекарите са тези,които следят дали кръвотока е добър,следователно бебето качва толкова,колко е необходимо.

# 252
Здравейте, мина ни БХС-то всичко е наред с бебчо (най-после спокойна) обаче ми излезе много висок риск за прееклампсия и ретардация и естествено голям проблем аз съм алергична към аспирин и аналгин,Утре съм на консултация с кардиолог, но реших да се оплача

# 253
Здравейте, мина ни БХС-то всичко е наред с бебчо (най-после спокойна) обаче ми излезе много висок риск за прееклампсия и ретардация и естествено голям проблем аз съм алергична към аспирин и аналгин,Утре съм на консултация с кардиолог, но реших да се оплача

Браво Редингтон!Радвам се ,че е минало нормално.Обсъди спокойно с лекаря нещата и съм сигурна,че ще намерите решение!

# 254

Това, че са го засекли е хубаво - ще те следят внимателно. За аспирина има един заместител, клопидогрел мисля  че беше и ако е наложително, сигурно него ще ти изпишат.

Общи условия

Активация на акаунт