АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 906
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
На бременните с близнаци в 24 седмица задължително се слагат кортикостероиди за дробчетата на бебетата или в седмица която АГ им каже и е препоръчал. Доколкото знам и лекарите са ми казвали се правят по 4..5 колкото е необходимо.

# 601
Понеже заговорихме за аспирин, аз пия асп протект но тук в Пловдив вече го няма по аптеките. Може ли някое момиче да сподели дали го има в сф или поне каква марка купувате..

# 602
Понеже заговорихме за аспирин, аз пия асп протект но тук в Пловдив вече го няма по аптеките. Може ли някое момиче да сподели дали го има в сф или поне каква марка купувате..
       До колкото разбрах аспирин протект е спрян временно . На мен док ми изписа ацетизал кардио , което е същото и според него и според аптекарите .

# 603
Ами на моята бележка за урината не виждам никъде да пише за белтъци, но щом се прави по-късно, ще питам на следващия преглед.
На резултатите ми от бсх също няма  означен риск от прееклампсия.
Понеже сега не работя, явно си запълвам времето с притеснения
И аз пия аспирин. Всяка ацетилсалицилова киселина е аспирин и естествено е важно колко мг е, аз пия от 100мг

# 604
  • София
Ами на моята бележка за урината не виждам никъде да пише за белтъци, но щом се прави по-късно, ще питам на следващия преглед.
На резултатите ми от бсх също няма  означен риск от прееклампсия.
Понеже сега не работя, явно си запълвам времето с притеснения
И аз пия аспирин. Всяка ацетилсалицилова киселина е аспирин и естествено е важно колко мг е, аз пия от 100мг

А "протеин" пише ли някъде?

Аз пия ацетизал кардио 2х75 мг, което според следящата ме АГ все пак е малко множко, та ще питам на ФМ дали не мога да мина само с по едно занапред.

# 605
Ето така изглежда

Явно са изследвали само за бактерии. Отбелязано е " Посявките останаха стерилни"

# 606
  • София
Скрит текст:
Ето така изглежда

Явно са изследвали само за бактерии. Отбелязано е " Посявките останаха стерилни"

Това са резултатите само от МБ - влагалищния секрет. На урината се изследват седимент и ОХИ и трябва да изглеждат горе-долу така:

Цитат на: Purple_Peanut в чт, 22 ное 2018, 15:02

Давайте предложения за заглавие за новата тема! Sweat Smile

АПРИЛчето ритници раздава, а палтото мама трудно закопчава

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 16:19 от AllegraA

# 607
Здравейте. От днес на обяд имам диария придружена единствено от къркорене на корема . Знам , че трябва да се свържа с АГ , но не искам да го притеснявам само за това през уикенда. Имате ли някакви съвети и на някоя от вас случвало ли ви се е ? Малко ми е притеснено, но нищо не ме боли .

# 608
  • София
Случвало ми се е няколко пъти, но само с едно - две изхождания, не и продължителна диария. Вземам РеКомфорт при такива случаи.
Ако имаш притеснения, по-добре чуй доки, те нали са за това. И пий повече течности, важно е да не се обезводняваш

# 609
Didi, магнезий пиеш ли? От толкова магнезий имах същите проблеми.

# 610
Didi, магнезий пиеш ли? От толкова магнезий имах същите проблеми.
  Да , пия и от скоро го увеличих. Пия Биолектра 243 3х1 , ама днеска съм само на 1 . Дано да е от това. Иначе нищо не ме боли , но корема и червата са ми на бунт , само пукат и къркорят .

# 611
Лично аз тотално го спрях. Пия само диаспорал при нужда. Най-вече след като шофирам и минавам по Борис Simple Smile (От паветата получавам контракции)

# 612
Лично аз тотално го спрях. Пия само диаспорал при нужда. Най-вече след като шофирам и минавам по Борис Simple Smile (От паветата получавам контракции)

Jcqui, заговори за б12.
Моят е 180 , а слагам едни капки за нос , като го видях, увеличих приема от два пъти в седмицата на всеки ден.
Да видим...
Вчера говорих с Агто и тя каза да почвам инжекции , а така исках да ги избегна.
Имало мутация, която много хора имали и без инжекции и невъзможно.
Мисля да пусна тези дни и ако пак е трагично, започвам да бия Sad

# 613
  • София
Здравейте. От днес на обяд имам диария придружена единствено от къркорене на корема . Знам , че трябва да се свържа с АГ , но не искам да го притеснявам само за това през уикенда. Имате ли някакви съвети и на някоя от вас случвало ли ви се е ? Малко ми е притеснено, но нищо не ме боли .

Аз съм с диария и коремни болки (в червата) от началото на бременността. На моменти преминава, после пак се появява. Пих какви ли не пробиотици, но дават само временно облекчение. Ходих и на гастро, казаха ми да спра всичко, да се успокоя и да пия чайове от лайка, копър и мента. Наистина дават облекчение... До следващия път! Wink

# 614
Hoffnung123, моят беше към 200, но за бременна трябва да е към 500-600. При мен хемоглобинът е проблем, с таласемия съм и б12 допълнително го сваля. Аз си слагам едни хапчета под езика засега, ако не стане с тях и аз ще съм на инжекции. Честно казано ги предпочитам.

Общи условия

Активация на акаунт