Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 43

• 37 345
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
На консултацита сестрата каза, че щом сме дали картоф, там имало глутен. И да давам попара със сухар. Но аз искам поетапно. Значи каша овес първо няколко дни, после ръж-ечемик еднахседмица, после една кедмица 7 зърна, така ли?

# 376
На консултацита сестрата каза, че щом сме дали картоф, там имало глутен. И да давам попара със сухар. Но аз искам поетапно. Значи каша овес първо няколко дни, после ръж-ечемик еднахседмица, после една кедмица 7 зърна, така ли?
Има глутен в картофа- дръжки .
Ако си захранваш по принцип 3 или 5 дни, не е нужно сега да правиш по 7. Мини просто през всички неща. Ръж и ечемик не знам да има отделно, трябва някакви каши с брашно да вариш или цели зърна.
Можеш овес- спелта (има каши)- 3 зърна- 7 зърна- попара и той месецът ще мине. Само да не му писне на детето да яде почти едно и също.
Глутена не е някаква отрова, не го мисли толкова.
Яйце и месо се редуват, кога ще даваш глутен- с месо или яйце- няма значение.

# 377

Е как в картофа ще има глутен? Има нишесте, ама не вярвам да съм толкова глупава, че да не знам, че в картофите има глутен...

# 378
За такива глупости ще я сменя тая сестра. И ни кара да правим попара със захар, а лекарката, която прави ехографията на 6 м., тя е с втора специалност нефролог, каза белите отрови след 3 г.
Сестрата казва бебето да е седнало заобиколено с 4 възглавници и една по една да ги махам, че след един месец трьбвяло да стои самостоятелно. Малко ми е прекалено това.

# 379
За такива глупости ще я сменя тая сестра. И ни кара да правим попара със захар, а лекарката, която прави ехографията на 6 м., тя е с втора специалност нефролог, каза белите отрови след 3 г.
Сестрата казва бебето да е седнало заобиколено с 4 възглавници и една по една да ги махам, че след един месец трьбвяло да стои самостоятелно. Малко ми е прекалено това.

Е тая вярно дрънка тъпотии, но....

Не е нужно да я сменяш ако лекарката към която работи е добър диагностик. Повечето медицински персонал е застинал в 70-80-те години и понятие нямат за захранване и как протича то. За съжаление и за кърмене нямат идеи и масово пробутват разни тъпотии на родилките.
Чети много за захранването и следвай схема, пречупена през твоята призма и според нуждите на своето дете. Няма универсална схема, всички са насочващи

# 380
  • UK
Пънче, честита принцеса😍 да  да е здрава и благословена.аз имам някакъв проблем с бг мама.  Не мога да се логна,  ако го направя пък 1 час ми отваря страницата.  При някой друг подобен проблем 🤔

# 381
Ще сменям педиатъра сега декември, защото не чу шума на сърцето на бебето и дупката още не се е затворила и съм много ядосана. Ако не го бяхме хванали, в един момент би могло и да стане опасно.

# 382
Отивай в 3та градска за тая дупка, ако вече не си. Велковски и екипът му са най- добрите.

# 383
  • София
Пънче, честита бебка Мария и от мен! Да сте живи и здрави цялото семейство!
Аз глутен давах овес, ръж, лимец и после попара... по 3 дни първите 3. Ечемик така и не намерих!

# 384
  • София
Ще сменям педиатъра сега декември, защото не чу шума на сърцето на бебето и дупката още не се е затворила и съм много ядосана. Ако не го бяхме хванали, в един момент би могло и да стане опасно.

Д-р Маринов какво казва

# 385
Смятат, че ще се израсте. Май било от аспирина през бременността.Ще се наблюдава, но личният лекар на бебето редовно трябвало да слуша и ако се появи нещо необичайно или шумът се усили трябва спешна консултация.
Като гледаха коремните органчета и бъбреците пускаха и доплер и аз се изненадах.
В събота имам два изпита и не ми се мисли.Мъжо изчезна командировка.На бебето му излиза зъбче и не ще да яде.Милото е наддало много малко последния месец и от утре му се посвещавам изцяло на храненето, че да позаглади "малко косъм" това дете.

# 386
  • София
Аз за това отказах да пия аспирин в началото

# 387
Божеее, глутен имало в картофа... Колко некомпетентен трябва да си, за да изръсиш подобна простотия?!

# 388
  • София
тия шумове в сърцето ги чакат да се израстат в повечето случаи.
по принцип не са опасни, ако децата не са прекалено физически активни.
на нас Маринов ни каза че е добре да го водим на прегледи когато сменя актовности , когато забележим че е пораснал повече или е качил повече килограми.
тогава явно се натоварва повече и сърцето.
повечето лл изобщо не ги забелязват или ги подценяват, а могат и да са опасни.
Скрит текст:
на позната детето почина преди година, на 14г, много запален по баскетбол, всичкото свободно време в залата, след една тренировка получава инфаркт. точно невзет под внимание шум на сърцето.

# 389
Този лекар да не би да е имал предвид нишесте в картофа ,а не глутен?

Общи условия

Активация на акаунт