Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 43

• 37 346
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • България
И при моята Теодорка, едната неонатоложка още в родилното беше чула шум на сърцето.После идва друга от Стара загора(не й помня името),която специално беше предупредена и каза че няма нищо.И до края не чуха.
После й личната каза ,че нищо не се чува,но все си имам едни наум.
Къде мога да ги заведа за успокоение в София или Пловдив?
Какво значи тази "дупка на сърцето",буквално ли?Че страшно ми прозвуча.

# 391
  • София
не е точно дупка в сърцето.
нали има разни клапи и не затварят съвсем пътя.
затова им викат дупки.
понякога с порастването се нормализират, защото и то расте с децата.
затова е добре да се ходи на прегледи през някакво време.

# 392
Някакво нормализиране на налягането щяло да оправи "дупката".
Аз за това се притеснявам, че при неконтролиран шум в сърцето и с децата около 14 г. стават инциденти.
Отзад на гърба не се чува вече.
Абе, не е нещо кой знае какво, но майчиат мозък все драми вижда.
А тва - картофите с глутен не ми се коментира.

# 393
Заповядайте в новата есенна тема. В нашата ДГ пак ще правим есенни пана, пак мъки Stuck Out Tongue Winking Eye

Ей, какви ги говорите? По смисъла на новия Закон за предучилищто и училищно образование родителите са участници в образователния процес. И още нещо, те могат да участват задължително в родителски срещи, консултации и други форми - например - тематични вечери или кръгли маси по образозователни проблеми, но само това! Родителите имат право на пълна информация за формите на образователна работа, напредъка на тяхното дете, както и да присъстват на всяко обсъждане свързано с детето им. Но да им се дава домашна работа... Това поне не съм си го позволявал през целия ми трудов стаж като детски педагог, а той не е малък. И няма да си го позволя. Нормативно това не е предвидено никъде.

# 394
vladvia, съветвам Ви първо да прочетете малко от тази тема, преди да се изтропате.
Първо, накрая на изречението съм сложила закачлива имотикона, което означава че се шегувам.
Второ, никъде не съм писала че правенето на такива изделия е задължително, по желание е, и никой няма да ни линчува ако не го изпълним.
Трето, не виждам нищо лошо в това да учиш децата на отговорност и труд. На мен лично такива занимавки ми доставят удоволствие, и с най-голямо желание събирам материалите за изработката.
Четвърто, не съм педагог, майка съм на близнаци от 5 години, на преклонна възраст съм. Когато нямах деца имах хиляда идеи как се отглеждат и възпитават деца, сега нямам нито една. И не защото се смятам за лоша майка, а защото има ситуации в които действам според интуицията си, а не както го пише в книгите.

Герда, поне си от София, отивай направо при Велковски, не си губи времето с други лекари. Не казвам, че Маринов е лош лекар, напротив добър е, но Велковски за мен е бог. 100 лв. беше прегледа преди 4 години.
Педката на малкия му откри екстрасистули при един от прегледите преди ваксинация. Двете светила в нашия град, казха че дупката не се е затворила. Велковски каза, че е затворена и с един прост Магнезий ми оправи детето. Тия идиоти ме накараха Кордарон да му давам.

# 395
  • София
някъде писаха че велковски е в безсрочен болничен и не преглежда.

# 396
някъде писаха че велковски е в безсрочен болничен и не преглежда.

Въх не думай, дано се оправи човека, толкова го харесвам, като лекар де Grinning

# 397
Въййй, сега да правя ли пано или да не правя?

# 398
Въййй, сега да правя ли пано или да не правя?

Цъ не прави, че може и да те опандизят  hahaha hahaha hahaha
Аз чакам да ме арестуват  Joy Joy Joy

# 399
Яууу, добре че навреме разбрах  Naughty Даже и съчките на съм събрала още.

# 400
Ако все пак се престрашиш, мога да ти пратя от моите, останаха ми доста  hahaha hahaha hahaha

# 401
Преглежда Велковски.
Изчаквам малко и през него ще мина.

# 402
  • В сърцето на любимия човек
Минавам на бърз отчет докато баткото спи Simple Smile
Вкъщи сме, добре сме, бебка за сега се представя много прилично. Баткото за сега е грижовен, но изисква цялото ни внимание, направо покрай него не мога да усетя, че имам и бебе. Майка ми е тук (за сега за 2 седмици) да ми помага, после не знам, не ми се мисли как ще се оправям. Вчера от глупост си напънах конците и сега трябва много да внимавам.
В голяма дилема съм за яслата - за сега съм го спряла, но:
- 1во - ако нямам помощ не знам как ще се справя сама с двете деца поне докато не ми зарастне напълно операцията, абсурд да вдигам 12кг дете, легени с пране и т.н.
-2ро - на него му се отразява много добре в социално отношение, сестрите са страхотни и определено съм доволна от яслата. Единствено ме е страх да не домъкне някой вирус при бебето, че е много малка.
Приемам идеи, съвети, опит, всичкия акъл по темата.

# 403
Без помощ ясла. Иначе те обявявам за луда.

# 404
  • София
вие така и не сте изолирани, нали общувате с хора, от вируси няма как да избягаш.
аз на твое място не бих го спряла от ясла.

Общи условия

Активация на акаунт