Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 43

• 37 343
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Пънче - честита радост! Да расте здрава и щастлива, на теб бързо възстановявяне и скоро да се гушкате у дома!

# 361
Ехаааа че хубава новина, да ти е жива и здрава Мария, страхотно име. Бързо да се прибирате в къщи.

# 362
  • София
Честито щастие на мама Пънче! Да бъде жива и здрава Мария, прекрасно име сте и дали. Пънче, на теб бързо възстановяване.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 07:25 от Мaksy

# 363
Ехаааа Пънче, честита и здрава да ви е Мария. ♥♥♥

# 364
  • България
Пънче,честито сбъдване на второто най-голямо чидо в живота ти!
Нека чудесата не спират да ви радват!Бъдете живи и здрави!

# 365
Моля, дайте ми схема как да захранвам с глутен.

# 366

Овес-ръж-ечемик-спелта-пшеница. Всяко съм давала по 7 дни. Купих ядки и варях, предлагах с плод или сирене.

# 367
  • София
Аз дадох 2 дни овесена каша и после направо сухари на попара и кус-кус

# 368
Ако имате алергии в рода, както е писала фокси.  Ако не - една овесена каша 3-5 дни, после една пшенична 3-5 дни и после направо попара, каши 3, 7 зърна-  важното е 30 дни, всеки ден да даваш нещо глутеново. След като дадеш двете каши, можеш да захранващ и с други неща до края на 30те дни

# 369
Аз дадох направо коричка хляб.

# 370
Странно ми е да го кажа, но "по мое време" май нямаше захранване с глутен. Rolling Eyes  Просто един ден педиатърката каза: "ред е на попарата".

# 371
Нали. Верно, че нашите деца не са толкова големи, ама като че ли беше по елементарно.

# 372
  • София
то с глутена май не се захранва, ефекти от него евентуално има като се понатрупа  Rolling Eyes

# 373
Значи мога да давам месо и овес вхедин ден ли?
А яйце и овес?

# 374
Значи мога да давам месо и овес вхедин ден ли?
А яйце и овес?

Герда - месото и яйцето дават различен вид реакция от глутена. При хранителните алергии обикновено следва обрив - няколко часа трябват. Глутена за да предизвика реакция му трябва натрупване, както са казали момичетата, поне 30 дни. Такава е логиката и на предложената от мен схема. Ако трябва да съм напълно подробна - само в пшеницата се съдържа глутен, в храните, които предвождат въвеждането му се съдържа белтък, подобен на глутена. Идеята на горепосочената схема е бавно и поетапно въвеждане на белтъка в тялото с цел натрупване. При глутенова непоносимост/ нетолерантност симптомите са различни от обичайните при хранителна алергия. Обикновено се касае за дългосрочни стомашни смущения - диария, запек, подут корем, газове. Крайни са слуз или кръв в изпражненията.

Общи условия

Активация на акаунт