Любители на кучета - 85

• 31 940
  • 798
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сиви, разтапящи са снимките!  Heart Eyes Макс го раздава закрилник, а малкото е душичка.

В понеделник като се прибрах от работа и щях да припадна. Харльо беше одрискал цялата кухня, а в най-рядкото аки имаше кръв. Ведната се обадих в клиниката и от там ме посъветваха да не го водя, а да му дам едновременно смекта и ентерол, разтворени в малко вода и да го сложа поне два дни на диета (ориз с пилешко месо). Да чукна на дърво разстройството спря веднага, обаче явно се е позапекъл, защото вчера ака само сутринта и вечерта, което за него е много оскъдно, обикновено ака по 5-6 пъти. Дано и днес всичко да е наред като се прибера.

А като говорите за килограми, аз вече моят трудно го вдигам и не мога да го нося дълго време, защото започват да ме болят ръцете. Почти 10 кг. е сигурно, ще го меря при следващото обезпаразитяване.

И да попитам нещо. До кога се дава бебешката храна? Акането надали ще се редуцира в близко време, ако продължавам да давам същата храна. Чакам момента, в който ще започне да си върши работата само сутрин и вечер.

# 106
Този момент ще дойде, когато и храненето за деня е два пъти, не самата храна е проблема, а и количеството и честотата да на дажбите, има време до този момент, някъде към 10м-годинка чак.
Сиви, уникални снимки, много се кефя на Макс, какъв е горд батко Simple Smile

# 107
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моя си е заковал 14-15 кила и от половин година не мърда .
А за храната направо ви завиждам как лапат гранули . Моя е такова леке, и гладен е седял и пак едва, едва ги ръба 🤦🏻♀
Сега от три месеца е само на месо заради тая алергия, ми то и него не иска да яде 🙈
Как ще минава пак на гранула не го виждам.
Взех капки Адвантикс и се отървахме от бълхите, които според мен бяха проблема с алергията . С тая симпарика се прибираше с по пет накачулени на него 😟

# 108
  • София
Този момент ще дойде, когато и храненето за деня е два пъти...
Хибискус, аз два пъти го храня.  Grinning

# 109
Аз съм пред заплата, но явно ще купувам и аз Адвантикс..
Акана лайт мисля да взема следващия път, дажбата на лайт храните променя ли се?
От две седмици само търси ядене и виси по шкафовете да нюшка за още, не искам да и давам повече, защото качва много бързо, ако на лайт храните количеството е повече - взимам.
Или предложете хубава храна със зърно (преглъщам трудно като го казвам) все си мисля, че ще засища повече, сега е на Аплауз, но си е вечно гладна..

ред. Тонка, смени храната в такъв случай, явно не му понася, но е хубаво да го храниш поне по 3, той е малък още май.. ти си знаеш де, но щом е толкова често, значи не му понася много хубаво храната, а може и да го прехранваш, щом и до разтройство се е стигнало, спазваш ли дажбата на пакета?

# 110
  • София - Рим и обратно
Тонка, аз много рано спрях да й давам пъпи вариантите, защото яко ми дрискаше от тях по 100 пъти на ден, че и рядко. Мисля, че беше на около 6-7 мес., когато ми писна и започнах да й давам нормалните за пораснали кучета, без пилешко и по възможност с 1 вид месо. Така мисля, че се редуцира изходният материал, иначе все ще си ака до безкрай.

# 111
  • София
Кафенце, точно и аз това си мислех. Просто нищо няма да се промени, ако продължавам с бебешките гранули. За пилешко съм наясно... Ти казваш не повече от един вид месо, а гранулите, които давам, са с 3 вида. Мисля да си дояде чувалчето ТОУ, което е 13 кг и да минем на друга храна. И идва големият въпросът - каква??? От клиниката знаете, че ме натискат за Хилс, но пък в нея има зърно. Кафе, вие не бяхте ли също на ТОУ или се бъркам? Сега ще проверя дали има ТОУ само с един вид месце.

# 112
  • София - Рим и обратно
В момента съм взела ТОУ с някакъв дивеч, за да сменя вечния рибен ТОУ. Но той (рибния) й се отразява най-добре от всичко до момента. Препоръчвам го.

# 113
Ние сме на алфа Спирит, редувам му патешко и мултипротеин.
Виви как си е дръпнала ушаците на първата снимка... Joy

Татко прави ядене на мама. Баба е по-милостива и дава на детето. Мама снима.

# 114
Момичета, нашето пластмасово легло вече ни е малко и не се ползва. Много е хубаво, практично и без следи от употреба. Ще вземем следващия размер.
Ако някой проявава интерес, марката е M P Bergamo sonny classic 65, зелено, нека ми пише.

Seerose, може ли да споделиш повече за Алфа Спирит? Пробвали сме само моно дозите, уникална, но доста скъпо като решение. Загледахме the only one линията, но няма никакви отзиви и не посмяхме да рискуваме. Останахме си на Акана, този път Коб чикън.

# 115
  • София
Говорих с момичето, от което взехме Харли, и тя е категорична, че трябва да продължаваме с бебешката храна. Оф! Ще питам и в клиниката, но май трябва да издържим поне да навърши 10 мес.

Ние имаме пластмасово голямо легло, но Харли изобщо не го отразява откакто започна да се качва на дивана. Там е неговото царство.  Grinning

# 116
  • София
Тонка, просто смени марката храна. Ето ти вариант за пъпи храна, която е с много висока оценка в един сайт (бях го давала в предната тема) - https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/purizon#Puppy . Пак тази марка има и Single meat храна - с  един източник на протеин (един вид месо).
Лично мое мнение е, че е добре да си яде кучето пъпи вариант, при все че е толкова малко още.
Имах пробна опаковка от тази с патешко и ябълки - Балу щеше да се пребие от бързане да стигне до купата, докато му давах от нея.

# 117
Soul, 12,90 е на килограм, взимам му я от едно магазинче в Младост, при поръчка на цял чувал има и отстъпки, за процента ще те излъжа. ТОУ е по-евтина, но всъщност АС му взех 300 грама пакет, да я пробва, преди това варях месо и ориз през вечер. Взе, че я одобри, облиза купата, търсеше още и на следващия ден отидох, купих и си остана на нея. Преди това трудно помирисваше каквато и да е гранула и се впечатлих как набързо я омете.
Сега с нея ми капризничи, а след ориз ще му се счупят краката. Чист ориз с 2 парчета месо. Преди се мръщеше, дори само намек да има.

# 118
  • София
Коте, аз давам храна, която е с отличен рейтинг, по-скъпа от Purizon. Ще заменя марката (евентуално) само при преминаването на храна за пораснали кучета. Сега се чудя дали не ака повече заради копрофагията...  newsm78 Страх ме е да подменя храната и да експериментирам, защото не знам как ще се отрази на Харли, голямо съм шубе. Да не говорим, че след всичко, което преминахме съм много предпазлива във всяко едно отношение.

# 119
  • София
Не винаги цената гарантира качество. Можеш да опиташ и Alpha Spirit, тя е доста добра също. Това с акането на големи количества е начинът на организма на кучето да покаже, че не усвоява храната. При добро усвояване изходният материал е по-малък от количеството приемана храна. При недобро усвояване е обратното - имаш чувството, че кучо отнякъде си набавя още храна, защото количеството на изходния материал е двойно на входния...
Лично аз, когато видя, че не се отразява добре на кучето дадена храна, я сменям. Нормално е на едно куче дадена храна да му се отразява добре, на друго куче - не. Бях взела Wolf Of Wilderness - еми, акаха като разпрани от нея, сменихме я. От Taste of the Wild нямат подобни проблеми, всичко си е в рамките на нормалното. Тук има доволни от Wolf и недоволни от Taste. Всичко е въпрос на организъм.

Общи условия

Активация на акаунт