Любители на кучета - 85

• 31 949
  • 798
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Харли вчера във вятъра пощуря, ама от щастие. Листа хвърчят, той скача като козел да ги гони, голям кеф, голямо чудо.  Mr. Green

Туиг, умирам си с вашите акащи истории.  Joy Защо ли ми напомнят на нашите! Дзверът ми снощи навън нищо не свърши, понеже като се прибрах от работа имаше една купчина, плюс следи от две изядени. Обаче по-късно, като седнах сама да вечерям в кухнята, нашият за да ми засвидетелства огромната си любов, се изакал точно под стола ми. А аз съм с хрема, носът ми е запушен и не усещам миризмата. Добре, че като станах не настъпих подаръка, че щеше да стане мазало.  Crazy

Трапезица, не съм му давала шкембе и не знам дали ще му дам, защото ме е гнус. Уж не съм гнуслива, но от немито шкембе, бррр.

Кафе, така да бъде, поръчвам ТОУ с рибата! Ако и там вече има някакъв проблем, поне ще имам като резервен вариант Акана-та.

# 151
  • София
Аз по БАРФ, да. Ами, предполагам, че може и сурово и готвено, зависи какво е готвеното. Понякога слагам ориз варен. Всичко друго сурово.

Понеже не съм на сто процента сигурна, че правя рецептата на сто процента като хората, давам второто ядене суха храна. Засега изследванията са добре.

Могада ти дам една от примерните ми рецепти, килограмажа е като за моето прасе.

400 гр месо, преди свинско за готвене от магазина, сега говеждо за животни от фейсбук.
Препълнена супена лъжица от зеленчуко-плодова смес, чушка, морков, магданоз, броколи, спанак, ябълка, замразени боровинк, каквото има в хладилника
чаена лъжичка чия, лъжица ориз, лъжица накиснати овесени ядки по избор
60-70гр. карантия -  телешко/свинско сърце, дроб, далак, каквото намеря.
купувам и замразени сардини и мятам вътре по 3-4, но не всеки път

Размразявам, понякога не е съвсем размръзнато, на моята не и пречи, но ще си прецениш ти.
Мятах вътре по едно сурово домашно яйце, ама сега ще го варя вече.
Две лъжици кисело мляко, цръцкам рибено масло и чаена лъжичка лелено масло.

Всичките съставки може да варират, според кучето и хладилника.

Само да отбележа, аз вечерях филия с лютеница.

# 152
  • София
Посс, ако мъжът ми види да давам нещо подобно на нашето куче, барабар с всичко, което описа, ще ме изгони от собствения ми дом.  Crazy (Да вметна, че много рядко готвя). Той за варен ориз ме погледна лошо, понеже за него не съм се стараела. Питах го дали има разстройство - нямал. Ми като нямаш, не знай много. Кучето има.  Mr. Green

Тръгнах да правя поръчка на ТОУ с риба и видях, че няма разфасовка от 6 кг. Не искам да взимам 13 кг, тъй като от четирите оставени коментари, до един споделят, че кучетата им не одобряват вкуса на гранулите. Ще ми изпратят известие когато имат наличност от 6 кг.

# 153
  • София
А аз мразя да бработвам месо сурово. Почти никога не готвя месо, иначе ям де, ама само на пържола нещо, като готвят нашите или на кръчма.
Като стане време да приготвям на кучето пакетите се назландисвам яко.

Както казах, аз ядох филия с лютеница, щото за мен си ме мързи да се разправям.

Сега съм купила тиква, ще я задушавам и ще е в следващите пакети с манджа на четирикракото. Полезна е.
И на мен ще си направя тиквена супичка, ако не ме размързи.

# 154
  • София
Тонка,
2кг. и код за 10% отстъпка discount.

# 155
  • София
Еее, Коте, благодаря много!  Hug Аз само в зооплюс търсих.

# 156
Благодаря много,ще пробвам и аз,все се каня,даже замразих едни парчета месо...А защо варено яйце,нали суров жълтък полезен ?
От къде месо за животни?
Свинско съм чувала,че сурово не е полезно,но аз така или иначе рядко купувам.
Като ми е непознат този метод и ми е мъгла.  Гранули не давам вече,порадиу алергия,различни марки пробвах,тц.

Аз пека в момента кучешки лакомства-телешки кюфтенца ,правени с лъжичка за пъпеш ( малка е) ,над 100-тина бр. в една тава,голяма играчка пада. Не ми остава време за друго,затова  децата ще мажат филии ( с кетчуп) за обяд. Shocked
Дано не четат "нормални" майки в темата,че си е за порицание Simple Smile
Иначе готвя като за казарма,не е само за животното.

И си ходя с кюфетата в джоба .. Joy

П.С. Пробвах и аз филия с кетчуп.  Вкусно Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 11:37 от Трапезица

# 157
  • София - Рим и обратно
Тиквата е много полезна, да. И аз ще почна да й давам. До нас има едно магазинче, където пекат, уникална е. Взимам оттам за нас, но на нея мисля да й пека парчета готова нарязана.

# 158
  • София
Аз това с готвенето за кучето няма да го понеса 😂 Аз рядко за домашните готвя,, къде ти и кучешки манджи да въртя.

Да се похваля тихо ... вчера явно беше вече много гладна и вечерта си „смръкна” порцията за секунди. Сутринта пак се позавъртя, но след 3мин. беше празна купата. Преди едвам я карах да седи на място докато и сипвам, сега отива до купата, когато ѝ се скрия от погледа.
Как точно се обличате за разходки в тези студове? Вчера вечерта и днес сутринта исках да имам бебешки космонавт и нещо като палатка, за да се пазя от вятъра. Ръцете ми бяха сини сутринта, а Бека недоволства, че я пришпорвах да се прибира. Много и харесва да е студено, а аз умирам на студ. Май ще си купувам термобельо, защото не може без дълга разходка цяла зима.

Тиквата е добро предложение, имам тиква и хем кучето ще намаже, хем децата ще опитат крем супа. Благодаря за идеята!

# 159
  • София - Рим и обратно
Зимата в най-големите студове съм с клин и анцуг отгоре, вълнен потник, пуловер и пухено яке, ръкавици. Ходим на доста бърз ход и към края на разходката съм плувнала в пот и започвам да се разсъбличам Joy. Гледам народа как се е свил от студ, а аз вря и кипя хахаха... Но пък много добре ми действа срещу вируси това ежедневно препускане в студа.
П.П. - Също много съществена част от кучешкото ми облекло са едни апрески от Декатлон, които са просто вълшебни! Само с тях не ми замръзват краката и никога не пропускат - пробвала съм ги в какви ли не калища, локви и преспи. Бетон!

# 160
Уф, тази сутрин тичешком отиде до местата, на които си върши работата и потегли към вкъщи. Хич не му допадна вятъра. 
От минимум 2 седмици съм изкарала есенно-зимното палто, което е подходящо за температури до нулата, на минусовите май ще се ходи с дебелото яке. Отдолу тениската и суичера, с които си ходя вкъщи.

# 161
  • София
Кафе, дай линк за апреските, моля! Ще се пазарува за разходки няма как.

# 162
  • София
Я кажи за апреските, че все ми мръзнат краката. А не съм само аз...

Сурови яйца, ама се притесних от салмонела. А свиското само заради бацилите е опасно, иначе не се отразява зле. Обаче, като е било замразено, дано не е вредно. Ама смятам да взимам говеждо вече. Кофтито е, че е голяма буца, 20 кила месо, целия фризер пълня. Ама пък евтино идва.

# 163
  • София - Рим и обратно
https://www.decathlon.bg/p/8316962_nepromokaemi-damski-botusti-z … .html#/467-273-36
Това са дамските. Моите май са от детските, те са същите, но 10 лв по-евтини.
Значи, имала съм какви ли не ботуши, но с тея как пък един път не се намокрих или измръзнах. За 40 лв.....
Е, верно, че са грозни, ама сега за парка няма да се втелясваме.

# 164
Кафе, апреските какви са? Миналата година скъсах моите, а бяха вечни, не помня от къде купувани, после взех два чифта други, все пропускат..
Аз зимата съм като космонавт, два чифта чорапи, вълнен клин, анцуг или дънки отгоре, боди с дълъг ръкав, пуловер, елек и яке. Ръкавици, шал и шапка. Най-забавно е като се прибера и започна да събличам пластовете Simple Smile
И аз съм намислила да взема термобельо тази година, нещо много се напластвам, изглеждам двойно на кг. На поляната се шегувах с другите кучкари, че лятото ще трябва да ме познаят по очите само.

Тиквата на Тара и се отрази обаче в обратна насока, дадох и печена, преди да я залея с мед за мен, а тя взе, че нацапа пейзажа на седващите 2 разходки.

ред. писали сме едновременно, благодаря за линка!

Общи условия

Активация на акаунт