Любители на кучета - 85

• 31 944
  • 798
  •   1
Отговори
# 135
  • София
adorable, относно количеството храна мисля, че му давам толкова, колкото е необходимо. Не искам да го оставя да гладува. По-склонна съм да пробвам друга марка, но не и да давам по-малко. Той е на близо 6 мес., около 9.5 кг и хапва 200 гр. гранули, като ориентировъчната доза е 250 гр.
Колкото до мъжа ми - без промяна. За него няма куче вкъщи. Напълно очаквано.

# 136
  • Кубрат/ Пишурка
 Днес водихме Беа на ваксинация! Даже не усети, като я бодна вет! И се оказа, че и на далечни дестинации няма проблем да я водим!
Тонка, как мериш количеството храна? Защото аз си мисля, че я прехранвам, а тя все гладна! Беа е около 5-6 кг, а май си изяда около 250 гр! По 4 пъти на ден! Сега си сменя зъбите - вече два ги няма. Всеки ден й давам от кокалите с волската кожа. Ами тя за няма и час го изгризва!

# 137
  • София
Аз си купих везна заради кучето. Като беше малка мерех всяка порция до грам.
И я попрехранвах, все беше окръглена. Не чак дебела, ама равна от рамото до опашката. И все гладна.
След фалшивата бременност, когато и намалих дажбата наполовина за месец и отслабна бая, още не се е окръглила. Върнах 50 гр. по-малко от стандартна дажба за активно куче и е във форма. И тича и скача повече, че нищо не и тежи.
А да, дажбата зависи и от активноста на кучето. Написаната на пакетите е за куче с идеално тегло, средно активно.
А те винаги са гладпи, милите. Моята като види пликче и се подрежда. Може да има нещо за нея вътре.

# 138
  • София
Тонка, тя е марка на зооплюс, както и Лукулус, затова само там ги намираш. Може някой да те включи в неговата поръчка, аз поръчах и се надявам да поръчвам чак след 2 месеца най-рано.
Посс, и аз взех кутията Simple Smile харесват ми мострите там Simple Smile Рея спря тока на Балу, снощи се довлече до вкъщи и се просна и заспа.

# 139
  • София - Рим и обратно
Аз още й я меря 😆.
Бих махнала бебешката храна. Даже съжалявам, че чаках толкова. Във всички бебешки варианти има пиле и според мен просто я измъчих. Но това си е моето мнение, не го натрапвам.
Акана също е много хубава храна, но и тя не ни понесе добре, акаше по 5 пъти и пърдеше.

# 140
Тонка, как е Харли сега?

Аз в началото, както някои от вас помнят, имах проблеми с Джина не можех да я науча да яде. И да яде гранули.
Имаше съвети с почасово хранене и оставяне на купичката за по 10-15 минути, но така изобщо не ядеше. Оставих я 2 дни с една и съща храна, не яде. Накрая послушах Силвето и добавих яйце, мляко, ей такива неща. Почна да яде. Сега има постоянно храна в купичката. Когато иска - яде. Като й свърши й сипвам веднага. В някакво идеално нейно състояние си е, нито е дебела, нито е кльощава. Може малко да наддаде, ама не става. Не виждам нищо лошо, да си има постоянно храна, след като си я яде, не капризничи, не е дебела.

# 141
  • София
Янче, храната я меря с кухненска везна, която купих специално заради Харли.

Кафенце, в нашата храна няма пиле. Има бизон, сърна и агне. Не ми се иска да давам пилешко, но все пак ще обмисля Purizon, за да видя ще има ли промяна в акито. А иначе козинката му стана много хубава и мека, преди беше някак остра. Но така или иначе винаги можем да се върнем към ТОУ.

Духче, засега Харли е ок. Вчера пак леко меки му бяха изпражненията, не знам на какво се дължи.

Аз пак да попитам, срам не срам. Има ли бебешка храна без пиле, без зърно и по възможност с един, макс два вида месо?

# 142
  • София
Тонка, ето една храна с кафяв ориз и пуешко. Предлага се и в бг сайта, просто няма състав там. Сега ще погледна и други видове.

edit: На същата марка, с която храниш, Taste of the Wild, другата puppy версия - https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/taste_of_the_wild/puppy/424633 . Сьомга и риба като източник на протеин.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 09:14 от Малко Сладко Коте

# 143
  • София - Рим и обратно

edit: На същата марка, с която храниш, Taste of the Wild, другата puppy версия - https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/suha_hrana/taste_of_the_wild/puppy/424633 . Сьомга и риба като източник на протеин.
Тази изглежда екстра.

# 144
Разгледах всички лайт гранули и тази на Бош е с най-малко мазнини. Мак ще поръчам един чувал да видя как ще се отрази. Само дето на всички лайт версии състава никак не ми допада, ама трябва да се отслабва. 😂 Казвах ви че в началото на годината давах два чувала на Хилс пак за редуциране на теглото и за двата чувала свали малко над килограм Макс, обаче такива тортиии оставяше, че и по няколко пъти на разходка, а дори имаше и няколко случая през нощта пак да е на зор и да ме събужда да излизаме. Дано тази не подейства по същия начин, че май ще си ходи дебел 😁
Тонка, а дали има възможност да е хапнал нещо допълнително, което да му е разстроило стомахчето на Харли? Още ли си хапва изпражненията? Че с тая малката имам същия проблем и денем мога да я следя, то нощем всичко си изчиства. 🤪

# 145
  • София
Коте, много ти благодаря! Изобщо не се сетих да погледна от нашата марка за друг вид храна.  Blush
Да ви кажа, че тъкмо бях решила да поръчам Акана, тя е само един вид като за Харли, но сега се изкушавам да поръчам тази, която даде Котето, пак от нашата марка. В огромна дилема съм.
Благодаря ви много за съветите и препоръките. От вчера съм голямо мрънкало, че чак не се търпя.

Сиви, хапва си той акитата, с най-голямо удоволствие и апетит! Вчера ми дадоха нова "рецепта" срещу ядене на изпражнения. Една лъжица варена тиква в храната, веднъж дневно, в продължение на една седмица. Ще пробвам, няма накъде. Ако не помогне, поне надявам се, няма да навреди. Иначе за разстройтвото в понеделник, убедена съм, че е от някой боклук навън. А и точно тогава имахме вкъщи какви ли не мезета, и аз му дадох да пробва по една хапка от всичко (луканка, различни видове кашкавал, сирене, салам, абе ижас), но като за неговия стомах май му е дошло множко.

# 146
  • София
Лайт храните са пълни със зърно, затова изходния материал е толкова голям. Но няма как.
Трябва си проучване, това е положението. Аз за нас и нашата храна не чета толкова, колкото съм изчела за кучето и неговата храна.
Да ви поканя на хъсешката изложба тази събота от 11ч. в София, ж.к. Дружба 1, кафе New London. Ние с Балу ще бъдем там.

# 147
  • о`майна лунна нощ е
Нас ни е страх от вятър. Ама ужасно ни е неприятен. До толкова, че като се раздуха навън и разходките се превръщат в излизане, пиш и бегом обратно, без да сме си довършили и останалата работа. Не го интересува Швепса, изобщо не му дреме, че трябва и друго да прави. Иска си вкъщи и ето, че вчера, точно 10 мин. след като бяха навън за последно излизане /продължило 2 мин./, както си играехме, драсна до едно място с плочки /обаче този път не беше банята/ и се из*ра. После с тиха стъпка се скри под масата. Ааааааа! Липсва ми онзи емотикон, който си скубеше косите. Защо, бре синко?!?! Защо. *Айде - навън те плаши шумът, вятърът, тъмното ... Ама защо точно като  малките деца стискаш до последно и не успяваш и гащите да си свалиш накрая. В случая - и до банята да стигнеш.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 13:14 от `ТуиГ

# 148
  • София - Рим и обратно
Тонке, поръчвай бебешката с рибата, хич не му мисли! Поне е същата марка и си е хубава. Аз напълно те разбирам, защото и аз миналата година се бях пощурила с тия храни и с тва дрискане...

# 149
Тонка,тиквата действа и леко затягащо. Няма да му навреди. А шкембе немито давала ли си ,казват,че помага.

Кой хранеше по  БАРФ - Poss,ти ли ? Месото размразяваш ли го до стайна температура? Може ли в едно хранене и сурово и готвено?
Много ми е мъгла,дали има линк с конкретни рецепти и съвети ( попадам на обща информация)

Общи условия

Активация на акаунт