Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 окт. 2018, 08:28 ч.

Избор на столче за кола - 2

  • 13 045
  • 259
  •   2
Отговори
# 255
  • Мнения: 18
Благодаря много за споделената информация. А дали някой, който ползва такова столче или на Britax first class plus, би могъл да сподели мнението си за тях относно удобство при дълъг път, сън, сигурност, монтаж и големина на столчетата? Въобще доволни ли сте от тези столчета? Благодаря предварително Simple Smile
 
Здравейте, бихте ли ми помогнали в избора на столче? Детето ми е на 7 месеца и тежи около 8кг. Ползваме в момента стол за кола-кошница, която беше в комплект към количката. Пише, че е за бебета от 0 до 10кг, но мисля, че вече ни е малка.
Според вас какво столче е подходящо да вземем 0-18 или 9-18? Колата ни няма изофикс. Иска ми се възможно най-дълго да пътува в посока обратна на движението, да е удобно за дълъг път, за спане, да е разбира се сигурно, но и да не е много скъпо. Ще съм благодарна, ако посочите конкретни модели Simple Smile
Може би още сте за 0, но наскоро аз търсих за дъщеря ми, която е на 8 месеца и едната ми опция беше Maxi Cosi Opal, което е 0+/1. Не е нужен изофикс, детето може да се вози и напред, и назад докогато размерите позволяват и "расте" с детето и на ширина. Не бях сигурна дали ще пасне в колата и затова не го взехме, но изглеждаше прекрасна опция. Нека и други да препоръчат и да изкажат мнение
П.п. Аз го гледах в аутлет сайта на макси коузи, където беше доста намалено, но и сега не е толкова скъпо, дори и с включена доставка с доставчик от Англия.

# 256
  • Мнения: 229
Ние с голямото дете ползвахме britax first class plus, мога да изкажа само позитивно мнение за това столче. Пътуваме често, извън града и на по далечни растояния, детето се чувстваше изключително удобно в това столче. Има три позиции на наклон което го прави много удобно за спане. Много бях доволна, цената също е повече от добра в момента е на около 70 паунда в амазон.

# 257
  • Мнения: 1
https://youtu.be/AKrGSTu19rU
Мнение? Влюбих се в цвета. А самото столче има изключителна позиция за сън. Беба е на месец и половина.

# 258
  • Мнения: 612
https://youtu.be/AKrGSTu19rU
Мнение? Влюбих се в цвета. А самото столче има изключителна позиция за сън. Беба е на месец и половина.
Чудесно, че ви е харесал цветът и клипчето, но ако и безопасността на бебето ви е важна, това столче не е добър вариант.

Няма как едно и също столче да обхване качествено целият диапазон 0-36кг, просто има компромиси, особено при новородено. Столчето няма краштестове, единствено покрива минимумът по официалния стандарт, без който минимум просто не е законно да се продава на територията на ЕС. Позициите за сън си пише, че са до 13кг, а всяка кошница 0-13кг е в позиция, подходяща за сън.

За бебе на месец и половина най-добрият вариант са кошниците 0-13кг. Има някои столчета, които са за диапазона 0-18кг и безопасни, но са с цена доста над тази на показаното от вас столче. Така че бих ви препоръчала да си определите бюджет и да потърсите най-доброто в неговите рамки, като се спрете на стол в един или максимум комбинация от 2 възрастови диапазона, вместо универсално столче.

# 259
  • Варна
  • Мнения: 1 003
Здравейте, предстои ни дълго( 2000км) пътуване с бебе на почти месец. Бихте ли ми помогнали с избора на кошница за новородено. Търся такава, която ще е удобна и щадяща за гръбчето. Засега загледах  sybex cloud q, maxi cosy pebbel plus и евентуално кош jane matrix.

P.S. Абсолютно съм наясно за честите почивки, но въпреки тях, пътят е ужасно дълъг.

Ако търсите максмална безопасност, то столчето няма как да е в легнала позиция.
За да осигурият максимално безопасна позиция, столчетата за коли са разположени обратно на движението и са под ъгъл 45 градуса спрямо шасито на автомобила.
Независимо дали имат позиция за легнало положение, тази позиция не може да бъде ползвана в автомобила, с оглед безопасността.
jane matrix може да бъде разположен по дължината на седалката и да се ползва като кош за новородено в автомобила, о трябва да имате предвид, че тази позиция не осигурява достатъчно надеждна безопасност.
Някъде назад бях споделил видео с краш тест на jane matrix.
Що се отнася до гръбчето на детето, позицията в столчето за кола по никакъв начине вреди на гръбчето на детето.
Проблемът се състои в това, че главата е тежка, преминава напред и детето не може да поема въздух в пълен обем, което при системно ползване може да доведе до неправилно развитие на белите дробове.
Това което трябва да имате предвид е, че основното в изречението е СИСТЕМНО (т.с. всеки ден по много).
Предполагам, че няма да пътувате всеки ден по 2000 км., което означава, че спокойно може да си ползвате столчето за кола през пътуването.
 Този проблем е проблем единствено в случайте в които столчето за кола се ползва като кош за новородено, всеки ден, по много.

Общи условия

Активация на акаунт