Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шести клас 2018/2019 - тема 3

 • 43 133
 • 746
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 4 035
Нашата поща:
Скрит текст:
nabor2005@abv.bg - парола на лични! Тук споделяме, качваме, ползваме полезни материали по всички предмети, любезно предоставена ни от набор 2005!


Предишни теми
Предучилищна: 1, 2, 3
В очакване на първи клас: 1, 2, 3, 4
Първи клас: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Втори клас: 1, 2, 3
Трети клас: 1, 2
Четвърти клас: 1, 2
Пети клас: 1, 2, 3
Шести клас: 1, 2

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 8 725
Благодаря за новата тема!
Интересна ми е дискусията за АК, макар че при нас изобщо не е на дневен ред. Ще си избира от бургаските гимназии. Simple Smile

# 2
 • Мнения: 5 032
Благодаря за темата!
Трябва и аз да проуча частните гимназии и таксите им като някакъв резервен вариант.

# 3
 • Мнения: 6 039
Благодаря за новата тема! bouquet

И да попитам нещо.  ИМа ли право учител да забрани на целия клас да пие вода в час при положение, че такава забрана не фигурира в правилника на училището?

# 4
 • Мнения: 2 837
Аз категорично не искам детето ми да се претоварва. Не толерирам мързелуването, но и другата крайност определено не ми допада. Иска ми се детето ми да открие какво му се работи - аз имах късмета да разбера сравнително рано с какво искам да се занимавам и колкото и да ми е трудно, знам, че съм късметлийка заради това, че обичам (меко казано) работата си.

# 5
 • София
 • Мнения: 348
Благодаря за новата тема!
Аз споделям мнението на Румцайс. Дано децата ни са късметлии и намерят “своето нещо” в живота.

# 6
 • Мнения: 2 498
По въпроса с водата- на РС ни попитаха дали има деца, които е наложително по здравословни причини да пият вода и да ходят до тоалетна по време на час.
Оплакаха се, че не могат да пускат по време на час или да позволяват пиене на вода, защото всички започват да искат ей така да се правят на интересни. Решихме, че за момента болни с подобни нужди няма и междучасието е времето за тези дейности.
Само си представете как на всеки 5 Мин някой влиза и излиза от стаята, отваря и ровят за бутилки

# 7
 • Мнения: 6 792
Младежът замина за състезание тази сутрин, ще се прибере късно в неделя вечерта. Уж го предупредих вчера да поучи и по предметите, които ще пропусне, но колко ме е послушал, не успях да проверя. Ще наваксва като се върне.
С електронния дневник продължават да са много стриктни. Днес в началото на всеки учебен час получавах известие, че са му писали отсъствие.
От една седмица имат и нови шкафчета. Раздадоха им ключета. Остави си там само платненките, но децата, които ходят на занималня (странно ми е, но дори и в шести клас има такива) си оставяли и по-голяма част от учебниците. Разбира се, моят откри вече куп недостатъци на шкафчетата - защо точно там били поставени, неговото било най-неудобно разположено (как все на него се случва пък) и т.н. В един момент спрях да го слушам.

# 8
 • Мнения: 4 878
Благодаря за темата! Не се сърдя!  Laughing

И при нас вече има шкафчета. Настанал е скандал за избора им и учителката е наредила подреждането да става по номера. Моята е много доволна от това, защото нейното шкафче се е паднало между двете й приятелки. Вчера контролно по английски, днес по ЧП, миналата седмица бяха по математика и география, а във вторник предстои по история. Продължава си с пианото и народните танци. През останалото време учи, но гледам до 7-8 да е приключила. И тя е доста разсеяна и се мотае.

# 9
 • София
 • Мнения: 2 144
Момичета, видях във фейсбук, че Мадлен Алгафари ще прави представяне на новата си книга в неделя в НДК от 18ч. Харесвам стила й и книгите й, тази е със заглавие "Поправителен изпит за родители" . Видях съдържанието, има доста въпроси, по които съм любопитна да чуя друга гледна точка. Та ако някой се интересува, може да се присъедини.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 287
Здравейте, влизам да се оплача. Моят пак го зацикля с математиката. на контролното на многоъгълници и окръжност има 4,20. Не ми е проблем оценката, лошото е, че пак ми казва, че нищо не разбира. Записах го в Регалия, но и от там се оплаква - не им обяснявали нещата, смята се, че това в у-ще е преподадено и само решават задачи и надграждат. Бихте ли споделили как е в другите школи. Чудя се какво да правя? Да му търся учител ли, но ми се струва прекалено и школа и учител. Аз не мога да помагам по математика.

# 11
 • Мнения: 4 878
Мама Мони, същият проблем имах с баткото в седми клас. Имам предвид с школата. Той с училищния материал нямаше проблеми, само отлични оценки получаваше на контролните. Записах го в "Междучасие". Или попаднахме на много силна група, или и аз не знам какво. Той казваше, че решават, дава домашни, после домашните не се проверяват. Учителката била от СМГ и познавала някои от децата. Аз вкъщи не успявах да му помогна да реши задачите, а той не се справяше с тях. След това го отписах от математиката и останахме само на български език в школата. Тръгна на частни уроци.  Peace Малко изгорях с едни пари, но добре, че не бях платила за цялата година. После ходи при тях веднъж безплатно на пробен изпит като малка компенсация.
 

# 12
 • Мнения: 6 039
И моята дъщеря има сериозен проблем с математиката. ненавижда я и гледа набързо да напише домашното. Миналата година ходеше на уроци по математика, но не мога да кажа , че това й помогна . разписването на задачите не беше по начина , по който се преподава в училище и стана голямо объркване. ТАзи година пак тръгна на уроци при учителка , която преподава на ученици в математическа паралелка, но прекъснахме , защото съпруга и почина...Сега издирвам друга учителка , защото аз не мога да и помагам по математика.

# 13
 • софия
 • Мнения: 17 314
мама МОНИ, във всички школи се надгражда, а не се обяснява материала от училище. В момента и при нас е подобно положението - с материала от училище се справя, понякога с помощ от баща си, а при Кортезов решават задачи, които не са помирисвали в училище. Трудно ѝ е, домашните за школата решава основно с баща си. Той беше говорил с Кортезов защо така се получава. Беше му казал, че на всички деца е трудно, защото не са решавали подобни задачи, но в някакъв момент трябва да започнат да влизат в крачка. Ще изчакам още малко, до втория срок и ако така продължава, и за мен единственият избор е частен учител.

# 14
 • София
 • Мнения: 3 189
Ох, явно  доста деца имат проблеми с математиката.При нас учителята е пълна трагедия.Уж се преподава урока- проформа.НИкой нищо не  разбира и той кара напред. ПИше двойки на целия клас. Стремежът е тройка.ХОдих при директора, на среща с учителя също му обърнахме внимание да набляга на упражнения....Не знам какво да правя и дали да изчаквам още.Ходим веднъж седмично на индивидуални уроци при учител по математика,за д апокриваме дупките и да има поне малко разбиране на материала.Аз не мога да помагам с материала по никакъв начин.Сериозно се притеснявам и се чудя какво да  предприема

Общи условия

Активация на акаунт