Моето мнение относно мястото на раждане и живот на човек не могат да повлияят негативно на характера на човека. Синовете на Есма също са родени и израснали в Бурса. Проблема на Ипек е домашното възпитание....Тя е единствено дете в семейството и като такава всичко й е угаждано, само да е пожелала нещо и го е имала. От друга страна този стремеж у Ипек да стане снаха в семейство Боран е внушаван от майка й...Нали бащата на Ипек в един разговор с Къймет, каза, че Къймет е заровила пъпчето на дъщеря си в градината на конака.....За мен това е амбиция към която се е стремяла още от детството си.....Нормално е актрисата, която играе ролята да си харесва героинята и да оправдава постъпките й....
Нали съм Тома неверни, не повярвах, че Ипек е голямата специалистка.....Та тя никога не е работила. Има образование, но според мен то е за престиж. Минали са години от завършването й, а нещата се променят много бързо. Ако не четеш, ако не се поддържаш, какъвто и университет да си завършил, не можеш да бъдеш в крак с новостите в професията, която си придобил...А Ипек освен с клюки и интриги с нищо друго не се занимава - поне аз не видях....
Още при първата среща с Окан, тя флиртуваше, а на мъжете са им слаби ангелите.....И един успешен бизнесмен, може да си позволи да толерира една дама, без да има големи професионални възможности......И аз мисля, че Окан точно това прави......
Не съм искала да ти опонирам, само споделих моето виждане....
И мен ме притесни изречението, което си цитирала....

Надявах се Ипек да напусне Фикрет и да отиде при Окан, но...в снощния епизод направиха един завой....Окан да дойде в Бурса....Това малко ме обърка....Но ще видим какво са измислили сценаристите.....

Благодаря ти, че си цитирала поста с интервюто
/, докато не ме разочароват. И се разочаровам безвъзвратно. За Ипек вярвам, че е по-различна от майка си. И като писах за средата й, имах пред вид най-вече семейната среда, особено майчината. И като фон, градската, патриархална и еснафска среда.

- желая им здраве, щастие, любов и още много творчески успехи....