Йоркширски териер - тема 11

• 56 736
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз гледах снимки и там е подстригано.

# 166
 Понеже сме на тема фризура,да попитам на колко месеца трябва да е кученцето за да се постригват ушите или е по преценка на собствениците?Аз питах вета и тя каза че не е нужно още,ама по добре да питам опитните собственици😊

# 167
  Аз почнах рано, да е бил на около 3 месеца.

# 168
  • София
Нямаше 2м като ги подстрихаме, изправи ги точно 2 дена по-късно, сега ги поддържаме така подстригани на всяко ходене на фризьор ежемесечно.
Free Agent, грумърката подстригва на Арчи около носа, но не чак толкова, колкото си показала, ще го снимам и ще пусна да видиш.

# 169
Ушите и са изправени идеално ,но се притеснямав да не клепнат,та за това питам.При положение,че са прави да ги подстргвам ли според вас или да изчакам?

# 170
  • София
Няма да клепнат. Бебешката козина е по-лека.

# 171
Мерси😊

# 172
  • София
Връхчетата на ушичките се подстригват още от 40-50-я ден най-редовно, минимум веднъж в месеца. Дори и да са изправени вече ушетата, при смяна на зъбките може да паднат и не е добре да има козина, която макар и бебешка е доста гъста, а ушите са им меки. Пред очите стърчащите косъмчета не се режат, а с лак за коса пръскате на вашият пръст и леко се приглаждат, за да не влизат в очите, тъй като дразнят и предизвикват сълзене.

# 173
Хей здравейте на всички! Много искаме с приятеля ми да си вземем йорки,но искаме от мъничките - около 1 кг.Бих искала да знам от къде можем да си вземем хубаво и здраво малко кученце:) Благодаря ви предварително!:heart:

# 174
Zdraveite i ot men i az iskam da si vzema uprki malko 1 kg.
Kak i ot kade moga da si kupia

# 175
Здравейте.  Включвам си с различен въпрос.  Имам куче на 9 месеца ,но имаме проблем. Сутрин ставаме към 9 ядем и излизаме ,след това следобед и накрая ядем пак вечерта и излизаме отново. Прави си съответните неща навън, но вкъщи също пишка на пелените . През ноща обаче отива и пишка дори и ака пред вратата на стаята . Опитва се нещо да каже или просто и харесва там.  Не страда от разходки ! Сега съм се принудила вечер да слагам и пред вратата пелена и сутрин виждам,че е ходила 2 3 пъти ... Не ми харесва така ! Някакви идеи ? Замислям се над това ,но не зная откъде да го купя.  Редактира да кажа, че това на снимката не е моята Дея ,а че искам това в което е сложена малката.

# 176
  • София
Това на снимката има дъно, което също ще бъде напишкано и ако не може да се сваля за пране в пералня, ще смърди вечно.
Кучето ти още е малко. Продължавайте с пишкането навън. Може би и наградки да давате...
Моята все още пишка към 5 пред банята. Но аз съм й свикнала. Мопа с белина и това е.

# 177
Дръж си втората пелена там, за сега друго не можеш да направиш. След някоя и друга седмица започни леко да преместваш втората пелена към първата, но да е наистина постепенно, за да свързва кучето изхождането с пелената, а не с мястото. Защото кардиналните мерки обикновено водят, до намиране на ново място за "беля".

# 178
  В един момент сами спират да го правят. Нашият беше на 10 месеца, когато спря да пишка в къщи, имало е инциденти и след това, но рядко. Сега вече си чака да го изкараме. Излиза само 2 пъти, но ако излезем през деня пак си пишка.

# 179
  • София
Нали знаете, че два пъти не е достатъчно?

Не говоря могат ли да стискат, а трябва ли.
Ако смятате, че трябва, моля, започнете и вие да ходите до тоалетна само два пъти дневно.
И не, физиологията на кучетата не е по-различва от нашата.

Общи условия

Активация на акаунт