Йоркширски териер - тема 11

• 56 741
  • 763
  •   2
Отговори
# 180
Нашия Джой вече е на 10 месеца.Извеждаме го по 2-3 пъти на ден. Веднъж само се случи да направи белята вкъщи.Много бързо свикна да си върши работите навън.
Аз да попитам как и на колко време почиствате ушите?

# 181
Нашия Джой вече е на 10 месеца.Извеждаме го по 2-3 пъти на ден. Веднъж само се случи да направи белята вкъщи.Много бързо свикна да си върши работите навън.
Аз да попитам как и на колко време почиствате ушите?
ушите ги чистя след всяко къпане , т.е на 3-4 дни . Къпя я често, защото живея в Германия  и Тук постоянно вали и като излезем тя става калнааааа , иначе само лапички

# 182
Нали знаете, че два пъти не е достатъчно?

Не говоря могат ли да стискат, а трябва ли.
Ако смятате, че трябва, моля, започнете и вие да ходите до тоалетна само два пъти дневно.
И не, физиологията на кучетата не е по-различва от нашата.

При предишните ми кучета, бяха от други породи, двудневните дълги, натъртвам дълги от поне час разходки, бяха достатъчни. Тара има две разходки от по половин час, сутрин и вечер към 21.00 часа + пускане на двора към 18. 00 часа. Няма как да осигуря разходка през деня, тъй като сме на работа. Не всеки ден, но често, има пишкане на пелена вкъщи в промеждутъка 21.00-7.00. Не е рано сутрин, а късно вечер. Няма как да стоя с нея до 12 през ноща за да я изведа. Просто се примирих!

# 183
  • София
Разбира се, че няма как всяко куче да го извеждат и на обед, далеч съм от тая идея.
Но извеждане на разходка сутрин и към 18-19 вечер, да речем, и после извеждане  реди да си легнете е напълно постижимо. И нармално. Последното извждане само за тоалетна.

# 184
  • София
Нашият кучешки приятел е на 6 години. От 10 месечен излиза в 8 и 16(16,30) за половин час. Досега не се е изпускал вътре.
Но той ходи само на неговите разходки. Т.е. не идва с нас в мол-а, на ресторант, на барбекю в планината и на море.
Имам възможност да го извеждам и повече пъти, но той все спи и гледа сърдито, ако нарушим режима..
От гигантските йоркита е. Обича да яде, а аз ...давам. Сърце не ми дава да го държа гладен.

# 185
  • София
Нашия утре прави 8 месецам пишка и ака навън, но си пишка и вътре на пелената. Честно казано не се и опитвам да го отуча, защото си знае тоалетната, а пък аз никак не харесвам идеята да стиска по 12ч примерно, защото през деня нямаме възможност да го извеждаме винаги.

# 186
  • София
Здравейте!
Ние от почти 3 седмици взехме нашата сладка Кари, която утре ще навърши 3 месеца. Засега се учим на хигиенни навици, понякога успява и двете неща на пелените, друг път където я свари нуждата. Предполагам, че с времето и като я приучаваме ще свикне на правилното място. Скоро ни предстои трета ваксина и съответно излизане навън. Пробвахме да я водим с нагръдник и каишка вкъщи за да свиква, но естествено тя не одобри и се дърпа. Вашите сладурковци как свикнаха да ги водите с каишка?

# 187
  • София
Нашия никога не е имал проблем с това, не знам, сложихме му нагръдника и си тръгна без грам проблем, умира да излиза навън и може би заради това. Подръжте я само с нагръдника да свикне с него, после закачете каишката, но не я водете, а чакайте тя да тръгна на някъде и я последвайте и така постепенно ще свикне.

# 188
  • София
Благодаря за съвета, след две седмици ще опитаме като сме навън и ще видим какво ще се получи Smiley

# 189
Здравейте,да попитам до кой месец се дава Starter  и от кой мога да почна с Junior серията?И видях ,че през годините има много препопъчвани по-добри видове храна,с каква да сменя?Искам обаче да е с по дребни гранули,защото нашата девойка е много лакома и направо гълта,даже се случи веднъж да се задави,от зор по-бързо да изяде всичко...🙂

# 190
  • София
Вземете и купичка за бавно хранене.

# 191
Не бях чувала за такава купичка,сега ще разгледам🤗

# 192
След дълго лутане и няколко смени на храната, намерихме нашата. Сега храня с N&D и съм супер доволна. Качествена, беззърнена, има разнообразие от видове и госпожицата я харесва много. Като по-малка проявяваше доста капризи и също често отказваше да яде. Не трепереше, но повръщаще когато й се съберат повече от 15-16ч без храна. След като я кастрирахме вече яде всичко. Сега само като ме няма прави гладни стачки, но като се прибера си наваксва.

А кога я кастрирахте?Моята е на 7,5 м и ми е притеснено да не и стане нещо като я кастрирам!

# 193
За да има смисъл, преди първия цикъл. Т.е. закъснели сте, действайте. Стандартна процедура е, стискам палци!

# 194
За да има смисъл, преди първия цикъл. Т.е. закъснели сте, действайте. Стандартна процедура е, стискам палци!
Ами тя още не се  е разгонила?Ще говоря с вет.в Стара Загора да питам кога!

Общи условия

Активация на акаунт