Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Чужбина

Иначе малко схващам от последните постове,но оценявам старанието да е разбираемо.

Боряна, ако се отнася за моите постове, питай. Аз горе-долу мога да го обясня на човешки език. Предполагам, че е написано неясно.

Колкото за написаното от Какво? - четох в АА, че нейната концепция напълно се покрива с науката. Само дето тя борави с други термини. Изходната и точка е различна, но стига точно до това, което са открили учените.

Илюзията, че има смисъл, е движеща сила - много съм мислила върху това. Но има едно голямо противоречие - хората, които не се замислят върху тези неща, всъщност са най-жизнеспособни - огледай се и ще разбереш, какво имам предвид.

Занимава ме едно силно вкопчване в живота, борим се до последно, инстинктът е вграден и се питам дали има основна роля, съществен ли е и колко, къде е в градацията на важности на живота .Граничи ли със свръхестествоното? Защото физическото в нас се смята за по малко важно от духовното, поне така го виждам. Духовно като свързващо звено с началото.

Силно вкопчване в живота няма - повечето хора, на практика, се самоубиват - индиректно. Ако инстинктите за оцеляване работеха перфектно, щяхме да водим съвсем друг начин на живот. За да оцелееш, не ти е нужно много. В днешно време, хората умират преждевременно заради начина си на живот.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 23:52 от Eleonora_27

# 121
Скрит текст:
О ,да ,дано не звуча неправилно ,обидно ,но семплите  са издръжливи в повече.И аз говоря завоалирано някак, но резките думи и определения вече не се толерират.Братовчедите  в по-тъмно са  супер приспособими,макар там отпадането  е още по-естествено, без значение за статистиката ми.Но просто казано, който не мисли е оцеляващ и приспособим, може би защото има едно нещо,оцеляването , и не се разпилява към съпътстващи  го терзания.Дори не стига до илюзии.Само инстинкт е.
Говорили сме за това,че колкото по-нагоре стигаш, в смисъл да свържеш с духовното, толкова по-трудно живееш,не те задоволява наличното.
Началото може да е един голям взрив ,но нататък е  пълно с "взривове",заложени бомби.Те правят малките взривчета да развият този живот.Не знам дали някой или нещо  дърпа спусък или неволно попадане на тях разгръща нови търсения.Но някак ни вкарват(като човешки същества НИ).В това вкарване влизат и  пророците на които се основават религиите,те в основата си са движещи прогрес.Синтезират етичните норми до тях и ги развиват  и разпространяват.За какво  е тогава това развитие ,ако умира с физическата смърт.Ако не е свързано с началото и замисъла, или да кажем системата на съзиданието.
Аз нямам речника за усетите и чувствата, дето ме вълнуват.Просто всичко е аматьорско.По скоро съм търсила обяснения за светоусещането си,не винаги успешно.Знам какво усещам, докосвам ,но не мога да го обясня.А то е огромна мистерия.
Допълнила си, и аз допълвам.Начинът на живот е определящ за продължителност ,права си,че се тровим съзнателно или не ,но имам предвид след като сме водили  живот по течението ,по лесното и допре да  края, поради болест или старост всяко живо същество иска още живот.Тогава се вкопчва и  не греша, имам примерите.Самоубийствата с успех са изключенията.Мисълта ми е, че срещах тези, когато някой  осъзнава свършека на мисията си и вярва в прераждане си отива за да се върне.Това са изключения,повечето хора страдат от края ,искат и се вкопчват в малкото надежда да останат още.Дано изясних мисълта си.Тогава постигнатото в духовен план се изоставя ,мисълта за  ново идване изчезва  и човек иска още от това.Може би защото  и аз отивам към края на светлината, занимавам съзнанието си с въпроси.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 00:08 от Бор_яна

# 122
  • Чужбина
...поради болест или старост всяко живо същество иска още живот.Тогава се вкопчва и не греша, имам примерите. Самоубийствата с успех са изключенията.

...повечето хора страдат от края, искат и се вкопчват в малкото надежда да останат още. Дано изясних мисълта си.Тогава постигнатото в духовен план се изоставя, мисълта за ново идване изчезва и човек иска още от това.

Аз също съм аматьор...и всички отиваме към края светлината. Абсолютно всички!

Разбрах те! Според мен, любовта е клопката, която ни кара да се вкопчим.

НО, дълбоко в нас, има механизъм за самоунищожение и желание за край. Не знам, защо е така, но го има. Не съм сигурна, дали е дефект или ефект.

Ще си допълня поста, ако ми се разгърне мисълта.

Ако съществува илюзия, то тази илюзия се нарича живот Grinning. Вкопчваме се в илюзията.

Не съм сигурна, дали има ново идване...идея си нямам. Но съм 100% сигурна, че в момента на смъртта, се събуждаме от сън. Нямам доказателства за това, но това ми е вътрешното усещане, в което съм много много убедена поради някаква нелогична причина.
Преди да почине, баба ми каза, че животът е сън. Не знам, дали дори разбра, че го каза, защото бе много болна и неадекватна. Тогава бях на 14 години и не се замислих много върху думите й. Ето, 20 години и кусур години по-късно, разбирам, какво е казала.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 01:01 от Eleonora_27

# 123
Все пак това не е абсолютно нищо... Нещо е - поле.

Ми именно де..Бе3ширно,бе3крайно,бе3формено и неродено/несъ3давано.И3ве4но.
Това е единствената опорна то4ка която по3наваме като напълно непо3ната

НиЩо е съвсем същото като неЩо,просто е в другата си фа3а

Про4етете описанието на  Монадата, което Ледбитър дава ..

От това поле, се "и3вли4а/самосъ3дава/ всеки първи4ен атом,като сякаш и3мъква от полето порция "нищо" и го преде като нишка от "нещо"

Мракът и светлината са едно и също ЩО,което в ра3ли4ните си фа3и се проявява като ни-що и не-що

ЩО е полето което търсите.

Ели,да.
Монада=ану=протоатом = 4астицата/вълна с която си играят в Церн
Всеки един от нас,в същината си една такава 4астица,която сменя дрехите си докато еволуира.Дрехите ѝ,това са формите,телата които и3гражда около себе си,фи3и4ески,ефирни..вси4ки пластове,вкл и онова което нари4аме душа,и то е само дреха.
ЕДИНСТВЕНаТа ни постоянна форма,това е Монадата

п.п.Механи3мът 3а "край" е 3аложен в нас още при първия миг на съ3даването ни.
Дори най-красивата форма може да е = стагнация и дееволуция,ако продължи твърде дълго..Не може само да вдишваш..Трябва и и3дишване.Смяна на ритъма..

Как ще придобиеш опитност от мъжко тяло,ако не умреш в женското и не вле3еш в мъжко?

Смъртта си просто фа3а.Драмите около нея са породени от егото,не от духа

Grinning И двете нямат за цел освобождаване духовната мощ на човечеството, а точно обратното. Те се използват като средство за контрол. Дори да има съответствия между анализите и заключенията на научните проекти на ЦРУ и древните ведически източници например, това не означава, че наука и религия в глобален план действат в духовно направление. Да не говорим, че в т.нар наука има много хипотези и недоказани твърдения.  Grinning

А само допреди година-две,други песни пееше..
То не бяха линкове към практики,техники,медитации,карти таро и кво ли още не..

Какво провокира подобен обрат у веруюто ти?

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 09:09 от Какво?

# 124
  • Чужбина

Смъртта си просто фаза. Драмите около нея са породени от егото, не от духа.

Да, смъртта на егото - това е! Еврика!

Мерси, Какво?

Те затова ония, които едно време са се тъпчели с LSD, а днес с ДМТ разправят, че първите пъти са умирали по време на трип. То да ти умре егото не е шега работа.

Гледам усилено Бойна Звезда Галактика. Много ми харесва прехвърлянето на съзнанието при силоните. Лошото е, че помнят всяка смърт и след прехвърлянето и май им се фрагментира съзнанието. Помнят всички травми, а това е голямо голямо бреме.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 09:24 от Eleonora_27

# 125
До къде стигна с Бойната звезда? Интересно е, че там силоните съчетават прераждането с вярата в единствен Бог.

# 126
Eли,принципно си прaвa,но...

Трaвмaтa е предимно емоциятa която съпровождa споменa,не сaмия спомен.Спомни си хостовете:)

Оргaни3ъм неспособен нa емоции,ще от4итa просто дaнни и нищо пове4е.Студенокръвните оргaни3ми
3a Орионскaтa генетикa се твърди именно товa.Кошерно съ3нaние,3aпa3ени спомени и по4ти 0-лa емоции

Интересно е, че там силоните съчетават прераждането с вярата в единствен Бог.

Имaйте предвид,4е вси4ки религии и у4ения които ни пробутвaт,по4ивaт върху реaлните модели и принципи нa сътворението.
И товa е тaкa,понеже те(съ3дaтелите нa религиите бих кa3aлa,aко не във Вселенски,то поне в Гaлaкти4ески мaщaб),много добре 3нaят що е дух,съ3нaние и и3общо детaйлите в Миро3дaнието не сa тaйнa 3a тях,тa сa нaясно,4е дори дa успеят дa прогрaмирaт и 3aблудят мо3ъците ни,то духът ни,меморито в сaмите ни протоaми от които сме и3грaдени,рaно или късно ще и3бие и ще отхвърли кaто нереaлен и невъ3можен, един фaлшив модел.
3a товa и вси4ки и3куствени мaтрици нa обитaвaне,религии,у4ения,прогрaми 3a съ3нaнието..Вси4ките имитирaт естествените модели

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 10:03 от Какво?

# 127
  • Чужбина

Трaвмaтa е предимно емоциятa която съпровождa споменa, не сaмия спомен.Спомни си хостовете:)

Тия се пробуждат, като се влюбват - така са копирали човешкото съзнание, че могат да обичат, да мразят, да страдат. Така се влюбват в тъпите хора, че стават по-човечни от човеците.

Едната от силонките дори я бяха побъркали чрез малтретиране, изнасилване и нечовешко отношение към нея.

До къде стигна с Бойната звезда? Интересно е, че там силоните съчетават прераждането с вярата в единствен Бог.

Трети сезон.
Да, наште вярват в гръцките богове, а силоните си имат някъв техен Бог, т. е. монотеисти са. Явно силоните ще наложат на хората монотеистична религия.

Аз треперя за бебето мелез между силон и човек - тея сътвориха някакво съвършено бебе, но ми се иска майката силон да си го вземе.

Толкова съм се вманиачила, че започвам да си мисля, че хората са дошли на Земята от други планети. Голямо промиване на мозъка са тия холивудски сериали.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 10:07 от Eleonora_27

# 128

Толкова съм се вманиачила, че започвам да си мисля, че хората са дошли на Земята от други планети. Голямо промиване на мозъка са тия холивудски сериали.

Горе-долу..

Първия Адам е сътворен на кораб-планетоид.Не хомо сапиенс,а хомо саурос/савра-гущер/

# 129
  • Чужбина

Горе-долу..

Първия Адам е сътворен на кораб-планетоид.Не хомо сапиенс,а хомо саурос/савра-гущер/

Бебето се роди на кораб извън планетарна система. Но е момиче. Холивудска продукция - естествено як феминизъм.
Но му треперя да не му се случи нещо - и то душа носи, нищо, че е мелезче.

3a товa и всички изкуствени мaтрици нa обитaвaне, религии, учения, прогрaми зa съзнaнието...Всичките имитирaт естествените модели.

Именно!

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 10:21 от Eleonora_27

# 130
Сериалът върви в тази посока, но да не ти го спойлвам. Аз го изгледах целия, след като излезе четвърти сезон и общо взето се досещах какво ще стане накрая, а много хора се оплакаха, че финалът не е планиран, което очевидно не е вярно.
Даже при имената има определена символика, която насочва.

Сетих се нещо друго - не е много свързано с темите, които обсъждахме до сега, но вчера видях едно видео и ми стана любопитно: Една госпожа обсъждаше разпространението на еднорозите в Америка - забелязала, че се появяват доста често и решила да отиде в близкия супермаркет с дъщеря си и двете да снимат всеки път, като видят нещо свързано с еднорог (без да броят играчките). Резултатът е потресаващ - има тениски с еднорози (различни марки), гримове с еднорози, включително и такива, на които няма снимка или рисунка, а просто името на цвета е наречено на тях, храни с еднорози, чаши, статуетки, картини, пижами, бижута и т.н. Останах с впечатление, че ги има по всичко)) Не съм забелязала тук да има такава мания - трябва да позагледам, но съм убедена, че няма - щеше да ми направи впечатление... Та, накрая, жената обобщава, че символът на еднорога е натрапван нарочно, за да предизвика определена унификация в мисленето на населението. Освен това, според нея, еднорогът символизира Луцифер, което ми се видя малко прекалено...
Скрит текст:
Всъщност, какво символизира? Трябва да потърся достоверна информация... Ако трябва да го тълкувам сама, може да си извадя някое цинично заключение - същество с рог, което е привлечено от девици...

# 131
а, накрая, жената обобщава, че символът на еднорога е натрапван нарочно, за да предизвика определена унификация в мисленето на населението. Освен това, според нея, еднорогът символизира Луцифер, което ми се видя малко прекалено...
Скрит текст:
Всъщност, какво символизира? Трябва да потърся достоверна информация... Ако трябва да го тълкувам сама, може да си извадя някое цинично заключение - същество с рог, което е привлечено от девици...
Напратване има навсякъде, но какво цели тази с еднорога? Какво точно трябва да внушава?
В голяма част от детските приказки има дракони, змейове, което също изобщо не е случайно, но да се твърди, че еднорози има навсякъде с някаква цел, е необходимо тази майка да обясни и каква е целта.

# 132

Горе-долу..

Бебето се роди на кораб извън планетарна система. Но е момиче. Холивудска продукция - естествено як феминизъм.
Но му треперя да не му се случи нещо - и то душа носи, нищо, че е мелезче.

3a товa и всички изкуствени мaтрици нa обитaвaне, религии, учения, прогрaми зa съзнaнието...Всичките имитирaт естествените модели.

Именно!

Тъкмо мислех да напиша,4е преди Адам е сътворено Айви/Иви/Ева/,двополовото,с преоблаващи женски характеристики:)

А фемини3ирането от страна на Холивуд си е в реда нещата..Все пак,говорим 3а един от най-мощните механи3ми с които борави "ЕЛИТЪТ",а то3и "ЕЛИТ" обслужва Орионските интереси и понеже предстои 3авръщането на "богинята" или синът ѝ/3ависи кой вариант сме по-склонни да приемем/ ,та пропагандите в та3и насока са си нормално нещо

В то3и сериaл много добре покa3aхa нещaтa

https://arhiv.marica.bg/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0 … 0-news601534.html
И вси4ки бо3и кaто "4удото нa Фaтимa" сa хологрaфски спектaкли,целящи подготовкa 3a приемaне нa "божиятa мaйкa" кaто = Синa

П.П.Нещо което нямa кaк дa ми пробутaт успешно,понеже 3нaм,4е мaйкaтa /мaтериятa/ е сaмо еднaтa стрaнa нa монетaтa.Другaтa е бaщaтa/духът/.
Но цялaтa монетa,товa е Синът и той е пове4е от роителите си,понеже ги обединявa в един общ мaнифест.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 10:44 от Какво?

# 133
Ами отдолу имаше доста коментари - не ги изчетох всички, защото бяха еднотипни... Според някои е просто мода, според други - същото можело да се каже за други животни-символи, като совите, слоновете, костенурките... Само че в случая има очевидна разлика - совите, слоновете и костенурките са реално съществуващи животни(които по съвместителство са и символи - има и много други, разбира се), докато еднорогът е митично същество, което никога не е съществувало, а го виждаме на всяка крачка (или поне в САЩ го виждат)... Имаше коментари, според които символът действа на подсъзнателно ниво и подготвя хората за следващата стъпка (започва се с внушения и се продължава с нещо по-съществено, за да се постигне крайната цел, каквато и да е тя). Та, според поддръжниците на това виждане, целта е да се постигне голяма промяна, която ще е свързана с разрушение и която в крайна сметка ще създаде нов световен ред.

Тук не става дума за играчки и детски артикули - жената беше наснимала неща, предназначени за възрастни и за ежедневна употреба.

# 134
  • Чужбина

Една госпожа обсъждаше разпространението на еднорозите в Америка - забелязала, че се появяват доста често и решила да отиде в близкия супермаркет с дъщеря си и двете да снимат всеки път, като видят нещо свързано с еднорог (без да броят играчките).

Според мен, са налице усилия да се създаде / въведе някаква нова религия. Явно Ню Ейдж не успя да стане планетарна религия и ще има още опити.

Работи се по въпроса за нова религия, но не ми е ясно, отде ще дойде точно. Скоро бях чела, че в Исландия се е появила някаква и даже нещо като официална го раздава, но дали оттам ще дойде - нямам идея (трябва да проверя, къде го четох тва чудо за Исландия).

А нова религия явно е нужна...щото хората много "разпиляно" започнаха да вярват на разни неща. Това е опасно за системата.

Само си представете, какво ще стане на планетата, ако утре половината хора вдЕнат, че са нещо повече от маймуна, превърнала се в човек заради грешка на природата, повярват, че няма ад за грешниците и рай за "праведните" (прогледнат за простотиите на религиите). Това са взривоопасни процеси и те трябва да бъдат контролирани.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 10:54 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт