Иначе малко схващам от последните постове,но оценявам старанието да е разбираемо.
Боряна, ако се отнася за моите постове, питай. Аз горе-долу мога да го обясня на човешки език. Предполагам, че е написано неясно.
Колкото за написаното от Какво? - четох в АА, че нейната концепция напълно се покрива с науката. Само дето тя борави с други термини. Изходната и точка е различна, но стига точно до това, което са открили учените.
Илюзията, че има смисъл, е движеща сила - много съм мислила върху това. Но има едно голямо противоречие - хората, които не се замислят върху тези неща, всъщност са най-жизнеспособни - огледай се и ще разбереш, какво имам предвид.
Занимава ме едно силно вкопчване в живота, борим се до последно, инстинктът е вграден и се питам дали има основна роля, съществен ли е и колко, къде е в градацията на важности на живота .Граничи ли със свръхестествоното? Защото физическото в нас се смята за по малко важно от духовното, поне така го виждам. Духовно като свързващо звено с началото.
Силно вкопчване в живота няма - повечето хора, на практика, се самоубиват - индиректно. Ако инстинктите за оцеляване работеха перфектно, щяхме да водим съвсем друг начин на живот. За да оцелееш, не ти е нужно много. В днешно време, хората умират преждевременно заради начина си на живот.
. Вкопчваме се в илюзията.